ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C 01-02-2005.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys.
Advertisements

objectiu de la Tecnologia
L´energia.
LES ENERGIES.
L’ENERGIA Alumnes de 6è B Curs
BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ
Marc Càliz Cuervas Alex Carruesco Llorens Ricard López Mitjà
COM ES TRANSMET O TRANSFEREIX LA CALOR?
ENERGIA. COM LA FEM? Noms i cognoms: David Linero, Omayma Challouki, Anna López Professor/a: Silvia Matèria: Tecnologia Curs: 2nC.
ASSECAT IR i UV.
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
L’electricitat:l’energia més versatil.
L'ELECTRICITAT I CIRCUIT ELÈCTRIC.
Tema 3. L’Univers i el Sistema Solar. Pàg 36
Central solar (parque El Coronil)
La resistència Concepte:
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena.
Pràctiques de Psicopedagogia a Londres
Víctor Orellana Iván de los ríos José David carranza
Treball de MÚsica les castanyoles
Tema 6: L’ENERGIA.
Energia solar Núria.J i Alexia.
EL SISTEMA SOLAR ELS PLANETES.
Composició de l’aire (% en volum)
El canvi climàtic CURS
Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs
La respiració: Funció vital dels éssers vius.
EXPLOTACIÓ D’ENERGIES RENOVABLES: SOLAR I EÒLICA
Alejandro Campos – Gerent Rainier Vendrell – Enginyer
uoc-domo CONTROL DOMÒTIC AMB ARDUINO UOC-DOMO
Sector secundari a) Definició de sector secundari.
El NOSTRE PROJECTE CONTRUIR UNA CENTRAL HIDROELECTRICA
Energia eòlica Juan Carlos Duran Alarcón Marcos Nieto Broceño
Energia magnètica Judit i Marc.
LA MÀQUINA DE VAPOR.
APARELL REPRODUCTOR FEMENÍ
SIGUEM SOSTENIBLES.
1 u n i t a t Electricitat bàsica.
Yolanda Gallego Iciar Tobarias Siham Sabri
ÍNDEX 1) QUÈ SABEM? 2) QUÈ VOLEM SABER?
Energia i velocitat de les reaccions químiques
SINECOLOGIA La sinecologia estudia les relacions tròfiques (alimentació) dins els ecosistemes. Els cicles de matèria i energia en els ecosistemes.
Què hi ha a l'Univers?.
Una història de la tecnologia
COGENERACIÓ AMB PILES DE COMBUSTIBLE: APLICACIÓ A EDIFICIS DE LA UPC
LA PREHISTÒRIA MARCELA USUAGA.
LES ESTRELLES Joan Osiris Zoey Carlota .
L’ENERGIA BLANCA LÓPEZ 2nA.
CAMPANYA DE RECOLLIDA D'OLI USAT
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
BIG BANG I VIA LÀCTIA.
Índex La composició de l’Univers L’origen de l’Univers Les galàxies
CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS
Generació d’energia elèctrica
L’electricitat i el circuit elèctric
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
LAURA FUSTER, SUSANA MARTÍN, MARTA MARTÍNEZ
El teu esforç, la seva energia
1.2.2 Fonts d’energia renovables Energia eòlica El Sol, en escalfar la Terra, origina el vent, la força ha aprofitat l'home des de l'antiguitat.
L’ELECTRICITAT I EL MAGNETISME Coneixement del medi Tema 2
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
L’ENERGIA.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
ELECTRICITAT I MAGNETISME
La vulneració dels drets socials
6è C Escola Pla de l’Avellà Maig de 2012
TREBALL DE L’ENERGIA PER: YOUSSEF.
LA TERRA.
R ECICLATGE Lucia Sánchez Aragón [26] Raquel Carrasco Medialdea [23]
Transcripción de la presentación:

ENERGIA SOLAR Anna Sorribes Mir 2on E.S.O. C 01-02-2005

QUE ÉS L’ENERGIA SOLAR? Energia garantitzada pels pròxims 6.000 milions d’anys proporcionada pel Sol, font de vida i d’origen de totes les altres fonts d’energia que ha utilitzat l’home des dels inicis de la historia. Pot satisfer les nostres necessitats si aprenem com utilitzarla de forma racional. Durant el present any, el Sol donarà a la Terra quatre mil vegades més energia que la que consumirem.

EL SOL És l’estrella més propera a la Terra i l’element més gran del Sistema Solar, és la nostra principal font d’energia, que es manifesta en forma de llum i de calor. Es va formar fa 4.500 anys i li queda combustible per a 5.000 milions d’anys més, llavors començarà a crèixer fins que s’enfonsarà pel seu propi pes, podria tardar trilió d’anys a refredar-se.

LES ERUPCIONS SOLARS Cada 11 anys es produeixen les erupcions solars durant les quals s’emeten milers de milions de tones d'energia solar, enviant gas electrificat a l'espai, expulsant el vell camp magnètic solar i permetent que es formi un nou amb orientació inversa i energia renovada. Durant aquest període l'activitat del Sol passa de ser tranquil·la a molt activa durant aquest temps l’energia solar que rep la terra augmenta considerablement. Al cap de poc l’activitat del Sol torna a ser normal.

PRINCIPALS UTILITATS DE L’ENERGIA SOLAR Calefacció domèstica Refrigeració Escalfament d’aigua Destil·lació Generació d’energia Fotosíntesis Forns solars Cuines Evaporació Acondicionament de l’aire Control de gelades Assecat

ENERGIA SOLAR TÈRMICA Una de les formes més rentables d'aprofitar el Sol és convertir la seva energia en calor, que després aprofitarem per produir aigua calenta i aconseguir calefacció, climatitzar piscines o per qualsevol altra aplicació on es necessiti elevar la temperatura d'un fluid. Per obtenir aquesta energia utilitzem els col·lectors solars.

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA Mitjançant panells solars fotovoltaics es pot convertir l'energia radiant del Sol directament en electricitat. L'electricitat produïda d'aquesta manera es pot llavors emmagatzemar, consumir directament per aparells que siguin adequats o transformar-la perquè sigui apta per fer funcionar qualsevol aparell elèctric dels que utilitzem normalment. Aquesta energia és sens dubte la més ecològica i la millor per el medi ambient però solament és més econòmica si es tracta d’una aplicació en que se’n farà un ús durant molt temps.

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA EN VIVENDES PRÒPIES Dins d'aquest grup estaran aquelles instal·lacions fotovoltaiques destinades al consum propi, ja sigui de la vivenda en general o d'aparells aïllats.

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA AMB CONNEXIÓ A LA XARXA ELÈCTRICA Aquest tipus d'instal·lacions consisteixen en un conjunt de panells solars que a través d'un inversor es connecten a la xarxa general d'electricitat. Les companyies tenen que comprar l’energia per kilowattt-hora.

FUNCIONAMENT DEL CONVERTIDORS SOLARS Totes les cèl·lules solars actuals tenen en comú tres característiques per al funcionament: 1. Un absorbent òptic converteix els fotons en pars electró-forat. 2. Un camp elèctric intern separa aquestes càrregues. 3. Uns contactes als extrems del semiconductor fan la connexió amb una càrrega externa.

LES CASES DEL FUTUR Es creu que dins d’uns quants anys l’energia solar es generalitzarà fins al punt que serà l’energia més corrent de l’actualitat usada per a totes les funcions.

ESQUEMA DE LES CASES DEL FUTUR

INCONVENIENTS DE L’ANERGIA SOLAR L’energia Solar és mols bona per al medi ambient ja que no contamina en cap quantitat, tot i axiò, també té inconvenients. Un del principals inconvenients és la discontinuitat de producció ja que durant l’hivern no rebem energia solar i un altre també significatiu és el cost, ja que si no s’ha d’utilitzar durant un llarg període de temps és més econòmic utilitzar l’electricitat.

FI