Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
1
La resistència Concepte:
“ Capacitat física bàsica de mantenir un esforç, sense que disminueixi de manera aparent la performance” (Zatziorskij, 1.978) “Capacitat de l’organisme per mantenir un esforç determinat o bé retardar la fatiga en els esports de llarga durada utilitzant l’energia produïda pels sistemes orgànics del cos humà”
2
Tipus de resistència Segons el grau d’implicació dels grups musculars
Resistència general: implicació d’una part important de la massa muscular en l’acció Resistència específica: implicació de poca massa muscular en l’acció
3
Fonts i vies de producció d’energia
Fosfat de creatina Hidrats de carboni Greixos Proteines Fonts ATP Aeròbica Vies Làctica Alàctica Anaeròbica
4
Les vies de producció d’energia
Característiques de les diferents vies: Capacitat: quantitat total d’ATP que pot produir Potència: ritme de producció d’ATP. Quantitat per unitat de temps Inèrcia: temps que tarda en aconseguir la potència màxima. Durada: temps que tarda en esgotar les fonts energètiques Recuperació: temps que tarda en recuperar tota la capacitat
5
Continuum energètic de Fox
6
Característiques de les vies energètiques
Característiques de les vies energètiques d’un home de 70 kg segons Sahlin
7
Elements condicionants de la resistència
8
Classificació de la resistència
aeròbica Resistència mixta làctica anaeròbica alàctica Capacitat: temps que es pot mantenir una mateixa intensitat d’esforç amb una via energètica Potència: temps en que s’assoleix el màxim d’esforç que pot proporcionar una via energètica
9
Classificació de la resistència
10
Evolució de la resistència
De 8 a 12 anys: millora progressiva Als anys: estancament De 15 a 22 anys: millora important Dels 30 a 35 anys: assoliment del màxim A partir dels 35 anys: disminució progressiva
Presentaciones similares
© 2024 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.