La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena."— Transcripción de la presentación:

1 L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena

2 LES MÀQUINES, EL VAPOR I LES FÀBRIQUES
Va ser James Watt qui va inventar la màquina de vapor, millor dit va fer evolucionar la màquina Newcomen. Gràcies a ell va ser possible la revolució industrial a tot el món. Per tant és a ell a qui hem de donar les gràcies perquè es per ell que tenim tot el que tenim avui dia.

3 Avantatges que ens proporcionen les màquines
Són 3: - Augment de la productivitat - Disminució dels costos: Es produïa més per tant els preus baixaven, per exemple si un artesà per fer una taula estava 3 dies amb aquest mètode s’aconsegueix fer en una hora. - Augment de la demanda:

4 Quines eren les fonts d’energia de les màquines?
Màquina de vapor: Un altre cop tornaven a ser 3: Podia ser per força humana: Els treballadors accionen les màquines mitjançant la seva força movent palanques o fent rotar engranatges. Energia hidràulica: L’aigua era qui movia les màquines gràcies a la seva força. Vapor: Aquesta era la més important ja que només calia cremar fusta o carbó fent així que el vapor faci moure tota la màquina.

5 Parts d’una màquina de vapor
Al cremar fusta o carbó el ferro s’escalfa molt, com a sobre té una capa d’aigua crea vapor, aquest vapor viatja per un tub i entra per la vàlvula d’entrada a una càmera on hi ha un pistó que per la força del vapor el mou, aquest està connectat a un balancí que mou una roda. El procés no acaba aquí ja que el vapor passa per un condensador per poder reutilitzar l’aigua, per tant es un circuit tancat.

6 On van aparèixer les primeres màquines?
Les primeres màquines van aparèixer al sector del cotó , primer al filat i més tard al teixit. Perquè el govern britànic va prohibir el comerç amb Índia, per tant havien de produir el producte al interior, per aquest motiu havien de fer una màquina que accelerés el procés del filat del cotó. Filat: És un material que s’extrau de les ovelles (normalment) és un material eriçat. També es l’acció de retorçar diverses fibres a la vegada per obtenir una de més resistent. Teixit: És el producte tèxtil de teixir fils, fibres, etc.

7 Animació d’una màquina de vapor

8 Les màquines més importants de l'industria tèxtil
La màquina de filar i el telar mecànic.

9 Producció de ferro Abans no es produïa gaire ferro perquè només trobaven un ús per aquest, era utilitzar-ho a les vies de ferrocarrils. A la segona revolució industrial van utilitzar-ho per l’armament i la construcció. L’acer va aparèixer una mica més tard que el ferro, per crear-ho havien de introduir al ferro una petita quantitat de carboni.

10 -Blog de la classe d’història: -Viquipèdia: -Diverses pàgines de google, les quals no vaig gravar el nom. -Dossier del Marcel·li. Bibliografia

11 Espero que os hagi servit d’ajuda I gràcies pel vostre temps


Descargar ppt "L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena."

Presentaciones similares


Anuncios Google