La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Què hi ha a l'Univers?.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Què hi ha a l'Univers?."— Transcripción de la presentación:

1 Què hi ha a l'Univers?

2 MARTA,ALESSANDRO,MARTI R. I JULIA P.
Els astres MARTA,ALESSANDRO,MARTI R. I JULIA P.

3 INDEX APRENDEREM QUINS TIPUS DE ASTRES HI HA AL UNIVERS. QUANS ES VA FER. QUE SON ELS ASTRES. ES LO QUE APRENDREM!!!

4 Índex Els astres...........PAG:5 Estrella…….: PAG:8
Planeta …………..PAG:7 Satèl·lits…………..PAG:6 Galàxia PAG:9

5 Astres Un astre és qualsevol cos celeste amb forma definida i que pot individualitzar-se dels altres cossos de l‘Univers. Tipus d’astres: Satèl.lit Planeta Asteroide Estrella

6 Satèl.lit Els satèl·lits són astres que giren al voltant d'un planeta i que no tenen llum pròpia, es veuen quan els il·lumina el Sol. Hi ha planetes que tenen satèl·lits i n'hi ha que no. Mercuri i Venus no tenen cap planeta, en canvi, Saturn en té una vintena.

7 Planeta Els planetes són astres sense llum pròpia que giren al voltant d'una estrella. El nostre Sistema Solar té nou planetes. El Sol no és l'única estrella que té planetes al seu voltant. Tot i que s'han detectat planetes al voltant d'altres estrelles pròximes, no es poden veure, ni amb telescopi, perquè són massa petits i són molt lluny.

8 LES ESTRELLES Astre que brilla al firmament amb llum pròpia. Les estrelles, o estels, són grans masses de gas que cremen contínuament arribant a temperatures molt altes, de milions de graus centígrads (ºC). El Sol és l'estrella més pròxima a la Terra i no és ni molt gran ni molt petita. De dia, la seva llum no deixa veure les altres estrelles. Tot i que moltes de les estrelles són molt més grans que el Sol, des de la Terra es veuen petites perquè són molt lluny.

9 GALAXIA Una galàxia és una agrupació de milions d'estrelles. El nostre Sol és una de les centenars de milers de milions d'estrelles que pertanyen a la galàxia anomenada Via Làctia. La Via Làctia és la nostra galàxia. A les nits fosques i sense núvols es veu, des de la Terra, com una banda blanquinosa que creua el cel..

10 QUINS TIPOS DE ASTRES HI HA AL UNIVERS
A l’univers hi ha astres de característiques molt diferents: • Els planetes, com la Terra, són astres que no tenen llum pròpia. • Els satèl·lits, com la Lluna, són astres que giren al voltant d’alguns planetes. • Els cometes són astres que giren al voltant del Sol seguint una trajectòria molt allargada i, quan s’acosten a aquest, desenvolupen una cua molt llarga. • Els asteroides són cossos rocosos més petits que els planetes, sovint irregulars, que giren al voltant del Sol. • Els estels, com el Sol, són astres que emeten energia de manera contínua a l’espai que els envolta. Els estels s’agrupen en galàxies que, al seu torn, formen els cúmuls de galàxies.

11 EL UNIVERS L'Univers és tot, sense excepcions. És molt gran, però no infinit. Si ho fos, hi hauria infinita matèria en infinits estels. La realitat és ben diferent. L'univers és, sobre tot, espai buit. Per cada milió d'àtoms d'hidrogen els 10 elements més abundants són: Matèria, energia, espai i temps, tot el que existeix forma part de l'Univers

12 AIXO ES UN METEORIT ACERCANSE A LA TERRA

13 ARA EL METRORIT JA ESTA CAPA LA TERRA

14 ESPERO QUE HOS AJI AGRADAT A TOTHOM
ADEU I GRACIES PER ESCOLTARNOS!!!


Descargar ppt "Què hi ha a l'Univers?."

Presentaciones similares


Anuncios Google