La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La literatura i les matemàtiques van de la mà.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La literatura i les matemàtiques van de la mà."— Transcripción de la presentación:

1 La literatura i les matemàtiques van de la mà.
El bloc contesmatematics

2 Aquest projecte pretén treballar de manera transversal la literatura i les matemàtiques a través d’un bloc que enfoca de maneres diverses aquesta relació, tot posant en contacte a alumnes i professors amb aquest interessant mitjà de comunicació interactiu.

3 Primer enfoc: A través de la publicació, per part dels alumnes de 1r d'ESO, de contes en els que les matemàtiques són el nexe sobre el qual es desenvolupen les seves històries. Les matemàtiques són l’excusa i la finalitat. Els contes permeten reflexionar sobre elles, o sobre el que hi ha d’elles a dins de cada un de nosaltres. També, la reflexió lingüística té lloc a l’hora de redactar-los, i ajuda a assolir un major grau de coneixement teòric de les matemàtiques i a profunditzar en el domini de la llengua escrita.

4 Segon enfoc: Els contes penjats en el bloc es poden analitzar en les classes de llengua i en les de matemàtiques, així com les seves correccions, amb la PD o PDI i d’aquesta manera poder treballar amb un caire actual i més engrescador els continguts d’aquestes matèries.

5 Tercer enfoc: Mitjançant la secció del bloc: L'Article del mes, es dóna a tota la comunitat una visió entretinguda, a la vegada que rigorosa, del vincle entre les matemàtiques i la literatura.

6 Quart enfoc: Amb l’espai "tothom contes" s’obre el camí a la internacionalitat, doncs tothom d’arreu del món pot penjar els seus contes matemàtics, de fet, hem rebut el d’un nen argentí (descendent d’exiliats mallorquins de la guerra civil) que els alumnes han acollit amb sorpresa i admiració.

7 Cinquè enfoc: A través d’altres seccions com la de Llibres recomanats (on també els llibres literaris - matemàtics i en anglès tenen cabuda) i la que molt properament encetarem: molt (entrevista amb autors que barregen literatura i matemàtiques) esperem donar un ventall el més ampli possible del que les matemàtiques i la literatura poden fer quan van de la mà.

8 Avantatges i necessitats
El bloc no determina uns continguts específics, sinó que és el/la professor/a que en fa ús qui els orienta, qualsevol alumne/a, sigui quin sigui el seu nivell matemàtic o literari, pot realitzar un conte adequat als seus coneixements.

9 Per realitzar aquest projecte s’ha fet ús d’ordinadors connectats a Internet, d’una PD i s’ha hagut de construir el bloc (pot ser la part que ha calgut estudiar més), crear l’espai per als col·laboradors i sobretot, la part que dóna més feina, actualitzar-lo.

10 El projecte és molt accessible i molt fàcil d’utilitzar a classe
El projecte és molt accessible i molt fàcil d’utilitzar a classe. Només cal que el professor demani als seus alumnes que publiquin a la part de "tothom contes". Fins i tot estem pensant en dedicar una secció a centres si aquests així ho volguessin.


Descargar ppt "La literatura i les matemàtiques van de la mà."

Presentaciones similares


Anuncios Google