La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ENERGIA. COM LA FEM? Noms i cognoms: David Linero, Omayma Challouki, Anna López Professor/a: Silvia Matèria: Tecnologia Curs: 2nC.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ENERGIA. COM LA FEM? Noms i cognoms: David Linero, Omayma Challouki, Anna López Professor/a: Silvia Matèria: Tecnologia Curs: 2nC."— Transcripción de la presentación:

1 ENERGIA. COM LA FEM? Noms i cognoms: David Linero, Omayma Challouki, Anna López Professor/a: Silvia Matèria: Tecnologia Curs: 2nC

2 L’ENGINYER (DAVID LINERO)

3 TRANSFORMACIONS ENERGÈTIQUES QUE ES PRODUEIXEN A LA CENTRAL
Una central nuclear fa que l’energia nuclear passi a ser energia elèctrica. Aquesta transformació de l'energia nuclear en energia elèctrica es duen a terme en les diferents centrals nuclears que utilitzen la fissió de l'urani o del plutoni com a recurs energètic.

4 La transformació de l'energia nuclear en energia elèctrica es realitza així:
La ruptura dels nuclis (fissió) d'urani o plutoni produeix energia en formade calor, que s'aprofita per produir vapor d'aigua a elevada pressió itemperatura. El vapor d'aigua és conduït fins a unes turbines que giren al seu pas. 3. Un generador elèctric transforma l'energia cinètica de les turbines en energia elèctrica

5 MATÈRIES PRIMERES NECESSÀRIES
Les centrals nuclears utilitzen com a matèria primera els anomenats materials fisionables. El més comú es que les centrals nuclears fasin servir elements com el urani o el plutoni

6 FUNCIONAMENT DE LA CENTRAL NUCLEAR
Una central nuclear utilitza el calor produït en la fissió nuclear per calentar l’aigua fins que sigui vapor a alta temperatura i pressió. El vapor arriba fins a una turbina que gira. La turbina esta conectada a un generador que convertira el moviment circular en energia elèctrica.

7

8 LA GEÒGRAFA (OMAYMA CHALLOUKI)

9 QUÈ ES UNA CENTRAL NUCLEAR
Una central nuclear és una instal·lació dissenyada per a produir energia  a partir de l’energia calorífica  que proporciona un reactor nuclear . On es produeixen reaccions en cadena de fissió nuclear controlada d’urani natural. L' urani és un element qímic. Es troba a la naturalesa com a mineral.

10 VANDELLÓS II Ubicació central
La central nuclear de Vandellòs II està ubicada a la ribera de la mar Mediterrània, a uns 130 Km al sud de Barcelona i a uns 40 Km al sud de Tarragona, en una comarca de clima benigne on hi ha força camps d'oliveres, garrofers, avellaners i també activitat pesquera i instal·lacions turístiques.

11 DIFERENCIA D’UNA CENTRAL NUCLEAR D’UNA CONVENCIONAL
CENTRALS NUCLEARS: CENTRALS CONVENCIONALS: Les centrals nuclears actuals emeten mínimes quantitats de contaminants a l'aire i produeixen un volum molt menor de residus que les centrals d'energia alimentades per combustibles fòssils. L'ús les centrals nuclears redueix el consum les reserves de combustibles fòssils que és requerit per les plantes convencionals.

12 CARACTERISTIQUES UBICACIÓ DE LA CENTRAL
SITUACIÓ LLOCS PER CONSTRUCIO DE LA CENTRAL SITUACIÓ CENTRAL MARS RIUS L’HOSPITALET DE L’INFANT A LA MEDITERRÀNIA. MUNICIPI DE VANDOLLES

13 ESQUEMA CENTRAL NUCLEAR

14 MAPA

15 ESPOT PUBLICITARI (ANNA LÓPEZ)


Descargar ppt "ENERGIA. COM LA FEM? Noms i cognoms: David Linero, Omayma Challouki, Anna López Professor/a: Silvia Matèria: Tecnologia Curs: 2nC."

Presentaciones similares


Anuncios Google