La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA MÀQUINA DE VAPOR.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA MÀQUINA DE VAPOR."— Transcripción de la presentación:

1 LA MÀQUINA DE VAPOR

2 Història El motor o màquina de vapor es va utilitzar molt durant la Revolució industrial, on hi va tenir un paper rellevant per moure màquines y aparells com locomotores, motors, etc. Actualment la màquina de vapor és un motor poc usat, ja que s’ha substituït pel motor elèctric en la indústria i pel motor de combustió interna en el transport.

3 Evolució en la Història
Molts inventors han intentat de crear i millorar la màquina de vapor,però cap d’aquests autors van aconseguir perfeccionar-la de forma que resultés útil com a motor fins que James Watt va aconseguir millorar-la. La època en que la màquina de vapor es va estendre de manera més notable va ser durant la revolució industrial, substituïnt així a animals, molins i la força de l’home. James Watt

4 Funcionament Una màquina de vapor es un motor de combustió externa que transforma l’energia del vapor de l’aigua en treball mecànic o cinètic. Hi ha tres etapes: Es crea vapor d’aigua en una caldera tancada, i per l’escalfor directa d’un combustible com el carbó o la fusta o el petroli i el gas natural. 2) El vapor s’introdueix al cilindre arrossegant el pistó, i amb el sistema de biella-manovella aconsegueix fer un moviment de rotació. 3) El pistó retorna a la seva posició inicial i expulsa el vapor d’aigua. El sistema de vàlvules permet que el pistó deixi tornar a entrar vapor i el cicle torna a començar.

5 Parts de la màquina de vapor

6 Màquina de Newcomen Màquina de Watt

7 Aplicacions Des de començaments del segle XVIII, les màquines de vapor s'han fet servir per a donar potència a una multitud d'usos: Motors bobinats(necessiten parades i marxa reversa freqüent.), corrons de laminat, mules de vapor, motors marins per a vaixells... Motors que donen potència, que rarament paren i no necessiten reversa, com el de les centrals tèrmiques, a molins, fàbriques i per donar potència als trens i tramvies abans de l'ús estès de l'electricitat.


Descargar ppt "LA MÀQUINA DE VAPOR."

Presentaciones similares


Anuncios Google