La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys."— Transcripción de la presentación:

1 María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra

2 S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys. Però també existeixen models com el ferrocarril què pot anar per les guies o per levitació magnètica.

3 El seu carburant era el carbó. Aquest en necessitava molt per això als trens de vapor portaven una vagoneta, darrera de la locomotora, plena d’aquest combustible.

4 El color vermell representa el vapor procedent de la caldera; el color blau representa el vapor que ja s’ha utilitzat.

5 -Bombes de vapor -Reescalfador -Regulador -Carregador automàtic de carbó (stoker) -Escalfador d’aigua -Condensador -Fre -Llum frontal

6 -Van començar a introduïr-se els trens dièsel i elèctrics. -A Sud-Àfrica les locomotores es van utilitzar fins als anys 90. -A la Xina es van fabricar locomotores de vapor fins a finals del segle XX per a les seves activitats turístiques. -S’han fet moltes propostes per a reintroduïr la locomotora per afrontar el preu del dièsel; no s’han acceptat. -L’Índia continua utilitzant locomotoresm ja que no estan tan afectades com els motors dièsel a la baixa pressió atmosfèrica. -Actualment la locomotora s’utilitza per a les turístiques.

7 -Tren de rodalies: comunica les ciutats. El seu combustible és l’electricitat. Les seves estacions estan distanciades les unes de les altres. -Metro: tren elèctric que va pel subsòl (normalment), Comunica punts de la ciutat de manera ràpida. -Tren d’alta velocitat (TAV): poden superar els 5oo Km/h; l’objectiu és que tots superin els 300 Km/h.

8 Funciona amb un motor dièsel. Permet fer majors recorreguts a més velocitat que la locomotora de vapor.

9 La seva infrastructura es la més complexa de totes per que té que tenir durant tot el seu recorregut una xarxa elèctrica la qual, li permetrà agafar l’electricitat que necessiti i aquesta farà de combustible per que es pugui desplaçar.

10 El seu funcinament consta de: un motor dièsel que mou un generador elèctric, i diversos motors elèctrics (coneguts com a motors de tracció) que comuniquen a les rodes la força tractora i que mouen la locomotora.

11 -Tecnologia molt cara -Arriba als 500 Km/h -No fa soroll -No produeix fricció -Només hi ha un tren Maglev funcionant actualment. Principals característiques del Magnetic Levitations (Maglev)

12 Sistema de levitació electromagnètica. El tren té dos pols (la via també), així que conseguim la levitació perquè es repel de les vies de sota i l’atreuen les vies de dalt. No té fricció i pot arribar a grans velocitats (518 Km/h). Per fer-lo parar s’ha d’anar desenxufant el corrent elèctric.

13 -Via -Aparell de via: 1.Desviacions 2.Travessies -Estació -Pas a nivell -Cantón -Enclavament

14 Ventatges Inconvenients

15 Al llarg del temps el tren ha sigut un mitjà molt important, no només com a transport, sinó, també per al cinema. Aquí podem veure una llista d’algunes pel·lícules relacionades amb els trens: -El tren -Extraños en un tren -Asesinato en el Oriente Express -Polar Express -El tren de las 3:10 -El tren de las 4:50 -El tren del infierno -El tren del terror -El tren de las sombras -El tren de la vida -El último tren a Auschwitz -Trenes rigurosamente vigilados -Berlín Express -Alarma en el Expresso -El maquinista de la general -El primer gran asalto al tren -El Expreso de Shangai -Ladrones de trenes. I la llista continúa...

16 A continuació (propera diapositiva) un anunci de la RENFE

17

18


Descargar ppt "María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys."

Presentaciones similares


Anuncios Google