La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA TERRA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA TERRA."— Transcripción de la presentación:

1 LA TERRA

2 COM I QUAN ES VA FORMAR LA TERRA?
El planeta es va formar fa aproximadament milions d’anys, i hi va aparèixer vida en mil milions d’anys. La Terra és el tercer planeta en distancia respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. És també el més gran dels quatre planetes terrestres del sistema solar. De vegades s’anomena món o planeta blau.

3 QUANTES CAPES BÀSIQUES TÉ I COM ES DIUEN?
La Terra està formada per nombroses capes, algunes externes i altres internes. Es divideixen en diversos grups segons els seu estat: sòlid o semilíquid, líquid o gas. L’escorça del planeta Terra és una fina capa formada per plaques rígides que es recolzen sobre el mantell superior. Juntes formen la litosfera i floten sobre la astenosfera, una capa de materials calents i pastosos que, a vegades, surten per una esquerda formant volcans. La densitat i la pressió augmenten fins al centre de la Terra. En el nucli estan els materials. El calor els manté en estat líquid, amb forts moviments. El nucli intern és sòlid. Atmósfera: És la coberta gasosa que envolta el cos sòlid del planeta. Té un grossor de més de 1.100km, tot i que la meitat de la seva massa es concentra en els 5,6 km més baixos.

4 QUANTES CAPES BÀSIQUES TÉ I COM ES DIUEN?
Nucli: Té una capa exterior d'uns km de gruix amb una densitat relativa mitjana de 10 kg per metre cúbic. Aquesta capa és probablement rígida, la seva superfície exterior té depressions i pics. Hidrosfera: Es compon principalment d’oceans, però en sentit estricte comprèn totes les superficies aquàtiques del món, com mars interiors, llacs, rius i aigües subterrànies .La profunditat mitjana dels oceans és de m, més de cinc vegades l’ altura mitjana dels continents. Litosfera: composta sobretot per l’escorça terrestre, s’estén fins als 100 km de profunditat. Les roques de la litosfera tenen una listatn mitjana de 2,7 vegades la de l’aigua. Mantell: S'estén des de la base de l'escorça fins a una profunditat d'uns km

5 TE PROBLEMES LA TERRA?INVESTIGA QUINS I PERQUÈ.
Si. Quan cremem carbó, gasolina, gas natural o en incendiar-se un bosc, es produeix un gas que és el diòxid de carboni. Aquest gas es barreja amb l’aire i forma una capa que deixa passar la radiació solar però no deixa sortir la radiació en forma de calor.

6 VIDEO LA TERRA


Descargar ppt "LA TERRA."

Presentaciones similares


Anuncios Google