La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LES ENERGIES.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LES ENERGIES."— Transcripción de la presentación:

1 LES ENERGIES

2 Què volem saber? Com funciona l’energia. Perquè estan per tot arreu.
Quins tipus d’energies hi ha. Perquè les renovables no són perilloses. Perquè les renovables no contaminen. Perquè no s’esgoten. Com obtenir energia renovable. I com utilitzar-la en els aparells elèctrics. Com es transforma. Com es pot transportar. En què les podem utilitzar. Ens agradaria tenir més clares les paraules utilitzades (vocabulari).

3 Com funciona l’energia
Podem crear electricitat a traves del sol amb plaques solars o plaques fotovoltaiques. El vent a partir de molins o aerogeneradors. L’aigua a traves de torrents (hidràulics). Aquestes son les principals energies renovables. També estan les no renovables que contaminen el medi ambient com: l’energia nuclear que obté l’energia a través dels àtoms i l’energia fòssil que ho fa a partir dels organismes fòssils.

4 Perquè la energia està per tot arreu.
El principi fonamental de l’energia diu que la energia no es pot crear ni destruir només es pot transformar. Per tant a tot arreu hi ha energia en alguna de les seves maneres com calorífica, sonora, lluminosa, etc.

5 Tipus d’energia (1) Calorífica o tèrmica. Es la que transmet calor.
Química. Tot el que es pot cremar es energia química.

6 Tipus d’energia (2) que tenen els cossos quan estan aixecats
Elèctrica. És la forma més utilitzada per les persones Mecànica d’un cos és la suma de les seves energies: cinètica i potencial. Cinètica és l’energia que conté un cos quan s’està movent, per tant com més ràpid vagi més energia tindrà. Potencial es l’energia que tenen els cossos quan estan aixecats i per tant com més a dalt, més energia potencial tindrà.

7 Energia calorífica o tèrmica
Com la trobem? Està en tots els cossos i els manté calents. Què provoca? Provoca escalfor. Quanta més energia té més calent està el cos Exemples: Els volcans, la llenya cremant, però també els músculs del nostre cos quan ens movem.

8 Energia química Com la trobem?
La trobem a les molècules, que és quan s'uneixen dos o més àtoms. Què provoca? Quan es trenca la molècula s’allibera l’energia que la mantenia unida. Exemples: Piles o bateries. Dins les piles hi ha dos productes que s’estan separant contínuament El nostre cos trenca les molècules del menjar per obtenir l’energia que necessitem per viure

9 Energia elèctrica Com la trobem? Els electrons tenen una energia
que els manté units dins dels àtoms. Quan se separen deixen anar energia. Què provoca? Electricitat. Exemple Els llums de les cases, els motors elèctrics, els electrodomèstics, etc....

10 Energia mecànica Com la trobem?
En el moviment de les persones o dels objectes Com pot ser aquesta energia? Energia cinètica i potencial Exemples Quan es cau una gota d’aigua provoca energia potencial i quan mous un lapis es energia cinètica

11 Fonts d’energia Renovables: No renovables: Solar Eòlica. Hidràulica
Mareomotriu. Geotèrmica. No renovables: Organismes fòssils. Nuclear.

12 Perquè les renovables no s’esgoten?
No s’esgoten perquè la majoria prové del sol. Quasi sempre es renoven a la mateixa velocitat que s’esgoten. Alguns exemples són: l’escalfor solar, el vent etc...

13 Perquè les renovables no contaminen?
La característica d'aquestes fonts d’energia és la seva utilització com a matèries primes d'uns recursos naturals que es renoven de manera contínua i per tant, són inesgotables. S’aprofita l’energia natural de la natura i per tant no contaminen.

14 Perquè les renovables no són perilloses?
Per que no contaminen el medi ambient i perquè són netes i no són tòxiques.

15 Energia solar En què consisteix l’energia solar?
Consisteix en agafar energia del sol i convertir-la en energia elèctrica. Per què s’aprofita l’energia solar? Per escalfar aigua i produir energia elèctrica. Quins tipus de plaques hi ha per captar l’energia del sol? Fotovoltaica i tèrmica Com es transforma en energia elèctrica? A traves de plaques solars fotovoltaiques.

16 Energia eòlica En què consisteix l’energia eòlica?:
En obtenir l’energia del vent. Com s’aprofita l’energia eòlica?: Mitjançant aerogeneradors que capten l’energia cinètica del vent. Quins tipus d’aerogeneradors hi ha?: D’eix horitzontal que son els més eficaços. D’eix vertical que produeixen poca energia. Com es transforma en energia elèctrica?: El vent fa girar les aspes dels molins i aquests fan girar una turbina que produeix l’electricitat.

17 Energia hidràulica En què consisteix l’energia hidràulica.
Consisteix en aprofitar l’aigua en moviment per produir energia. Com s’aprofita l’energia hidràulica. S’aprofita en la caiguda de l’aigua des de un determinat punt. Tipus d’embassaments. Hi ha dos tipus d’embassaments, els naturals i els construïts per l’home. Com es transforma en energia elèctrica. Es transforma en energia elèctrica des de unes turbines que giren amb l’aigua i la transforma en energia.

18 Energia provinent d’organismes fòssils
Com es va formar el: Petroli. El petroli es va formar durant milions d'anys per descomposició d'organismes acumulats en fons marins enterrats. Carbó El carbó es va formar a partir de plantes terrestres que vivien en zones pantanoses o al costat del mar i es van fossilitzar. Gas natural. El gas natural es va formar del subsòl amb l'objecte de produir energia per combustió.

19 Com s’extreuen. El petroli i el gas natural s’extreu amb uns pous que el xuclen fins a la superfície. El carbó s’extreu fent mines a la terra que poden arribar fins els 3000 metres de profunditat. Com es transforma en energia elèctrica. A les centrals tèrmiques cremen aquests per escalfar aigua i el vapor fa girar unes turbines que fan l’electricitat.

20 Energia nuclear Com obtenir energia nuclear. A partir dels àtoms.
Tipus d’energia nuclear. Fusió: Consisteix en que dos nuclis s’uneixen y es transformen en un altre àtom. És el que passa al Sol Fissió: Consisteix en que un àtom es divideix en dos o més nuclis. És el que fem a les centrals nuclears. Com es transforma en energia elèctrica. Es transforma en energia mecànica i en energia tèrmica a traves de maquines com ara les turbines de vapor on es fa l’electricitat .

21 Com es transporta l’energia?
Com que l’energia només es pot transformar, va on vagin totes les plantes, animals i coses. Per portar-la des de les centrals fins les cases i les indústries utilitzem xarxes de distribució:

22 En què les podem utilitzar
A la llar Als treballs A les escoles Per alimentar-nos Per moure’ns Etc.

23 Esperem que us hagi agradat.
Si teniu alguna pregunta, amb gust intentarem respondre-les


Descargar ppt "LES ENERGIES."

Presentaciones similares


Anuncios Google