La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA"— Transcripción de la presentación:

1 AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA

2 IMPORTÀNCIA DE L’AIGUA EN L’ORGANISME
Constituent més important:60-80% pes corporal. Suport totes les reaccions biològiques. Reflecteix el nivell d’envelliment del cos. Recuperació d’aigua pe evitar patiment cel·lular.

3 TOTAL: 2’5 L. Cutànies: 400ml/dia. Pulmonars: Depèn ambient tèrmic.
Diüresi obligatòria, el ronyó pateix, mínim 0’5 L. Diüresi variable. Fecals: Depèn dieta Vegetariana + Carn - 1’5 aigua beguda Resta en aliments Aigua endògena TOTAL: 2’5 L.

4 REPARTIMENT D’AIGUA NO és homogeni:
Teixit adipós: valors del 25% d’aigua. Teixit muscular: valors del 70% d’aigua. Com més greix, menys quantitat d’aigua. Obesos menys tolerància a la hipertèrmia. El contingut hídric de les dones és inferior als homes.

5 L’AIGUA DURANT L’ESFORÇ
EL rendiment d’energia química en mecànica és d’un 25%. La resta es desprèn en forma de calor. Per això, necessitem un mecanisme de termorregulació SUOR!!!!

6 PÈRDUES DURANT L’ESFORÇ
Esforços importants fins a 2 litres en 1 hora. Equilibrar pèrdues en esforços llargs. Amb la suor perdem grans quantitats de Na (sodi). Dèficit d'electròlits només en esforços llargs.

7 Exercicis de més d’una hora:
tª corporal (+ 38º). Deshidratació. Temps calorós i humit: Evaporació limitada. Deshidratació i hipertèrmia. En exercicis llargs i intensos, amb tª exterior , vestimenta inadequada i dèficit d’ingesta d’aigua, el cos humà pot arribar a 41º i pot comportar la mort en casos extrems.

8 LA SUOR Rica en varis components.
Quantitat d’aquest component depèn de: Individu Entrenament Majors components: Sodi i Clor A + suor, - nivell d’aquestes substàncies. Les persones entrenades tenen una sudoració augmentada, però només per pèrdua d’aigua, no dels minerals.

9 Tots els valors són en grams per litre
Suor sedentari Suor esportista Na (sodi) 3’5 1’8 Cl (clor) 1’4 0’9 K (potassi) 0’2 0’1 Mg (magnesi)

10 LA SET Pèrdua d’aigua = sensació de set.
En repòs, la regulació hídrica es situa en pèrdues del 0’2% del pes corporal. En canvi, la sensació de set apareix amb percentatges del 0’9%. La sensació de set desapareix abans que s’hagin restituït els nivells inicials d’aigua. No s’ha de beure només quan tenim set.

11 LA SET EN L’ACTIVITAT FÍSICA
Amb l’activitat física aquest problema és més greu ja que la set encara apareix amb més retard. Els mecanismes fisiològics d’absorció d’aigua durant l’esforç no són fiables, hem de beure aigua sense tenir set: Abans-durant-després de fer exercici. Poc i sovint (velocitat de buidat d’aigua de l’estómac és petita).

12 Diversitat d’opinions pel que fa al tipus de beguda que cal prendre:
Els esportistes habituats a beure durant l’exercici (ciclistes), poden absorbir quantitats superiors de líquid. Diversitat d’opinions pel que fa al tipus de beguda que cal prendre: Aigua. Aigua amb sucre (tenir en compte que l’absorció de begudes amb sucre és més lenta). Begudes isotòniques.


Descargar ppt "AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA"

Presentaciones similares


Anuncios Google