La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Sector secundari a) Definició de sector secundari.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Sector secundari a) Definició de sector secundari."— Transcripción de la presentación:

1 Sector secundari a) Definició de sector secundari.
És el conjunt d’activitats econòmiques que transformen matèries primes d’origen natural en productes elaborats,directes per al consum o semielaborats (destinats a un altra activitat industrial). -mineria -producció d’energia -industria -construcció

2 b) Per què la mineria, que treballa directament amb productes de la natura, es considera dins del sector secundari? Perquè la mineria destina la seua producció a la activitat industrial i a mes no produeix aliments.

3 Sense les materies primeres es imposible l’activitat industrial.
c) Explica la importància de les matèries primeres en l'activitat industrial. Son elements d’origen mineral,animal o vegetal que es troben a la natura i despres de ser transformades industrialment es converteixen en productes utilitzables. Sense les materies primeres es imposible l’activitat industrial.

4 d) Per què cal un intercanvi mundial de matèries primeres?
Perquè les fonts o jaciments de materies primeres estan repartides en el món de forma desigual.

5 e) Definició de font d'energia.
Son recursos naturals que per mitjà de la seua transformacio,permeten l’obtencio d’energia per al funcionament d’industries,transports i l’ús domèstic . Fer l’esquema a la llibreta de l’energia renovable i no renovable.Pag 162 Es comprovarà en la revisió del quadern.

6 e)Definició d'activitat industrial
e)Definició d'activitat industrial. Explica les fases del procés industrial des de la matèria primera fins al producte elaborat o semielaborat Activitat industrial es el conjunt d’activitats necessaries per a transformar matèries primeres en productes per al consum.

7 FASES DEL PROCÉS INDUSTRIAL
És el mateix procés, però es diferencia segons el producte siga elaborat o semielaborat. Per això vaig a posar un exemple que relaciona els dos tipus de empreses. EMPRESA BENS DE PRODUCCIÓ MATÈRIA PRIMERA FACTORS DE PRODUCCIÓ (IGUALS EN TOTES) PRODUCTE (SEMIELABORAT) SIDERÚRGICA MINERAL DE FERRO, CARBO COKE, PEDRA DE CALÇ MAQUINÀRIA – INSTAL·LACIONS ENERGIA TREBALL HUMÀ SEMIELABORAT VIGUES DE FERRO, TUBS, XAPA D’ACER ETC… EMPRESA BENS D’ÚS I CONSUM MATÈRIA PRIMERA FACTORS DE PRODUCCIÓ (IGUALS EN TOTES) PRODUCTE ELABORAT FABRICACIÓ D’AUTOMÒBILS XAPA D’ACER, MOTORS, PLÀSTIC, NEUMÀTICS….. MAQUINÀRIA – INSTAL·LACIONS ENERGIA TREBALL HUMÀ COTXE

8 f) Explica esquemàticament el procés històric que va donar lloc a la indústria.

9 g) Defineix: indústria de bens de producció, indústria de bens de consum, indústria pesant i indústria lleugera. Quina diferència hi ha entre una S.L. i una S.A.? Diferència entre empresa petita i gran. Què és una empresa pública? APUNTS EN EL QUADERN

10 Concepte de deslocalització.
“Amb la finalitat d’augmentar la competitivitat i d’obtenir més beneficis, algunes indústries Es deslocalitzen, és a dir, es traslladen des del seu lloc d’origen a un altre país. Aquestes empreses trien països on la mà d’obra és abundant, més barata i poc exigent. També busquen països que oferisquen condicions avantatjoses, com ara impostos baixos, més pervisivitat en les instal·lacions i poc control sobre els residus.” Concepte de deslocalització: Trasllat d’una empresa des del seu lloc d’origen a altres països en els quals busca abaratir els costos de producció per augmentar els guanys o beneficis. Causes de la deslocalització: -Mà d’obra abundant i barata per què no exigeix millors condicions socials i laborals. -Condicions avantatjoses en els països on s’instal·len : a) Imposts baixos o inexistents b) Pocs controls de seguretat i higiene en les empreses c) Cap control dels residus qu poden causar danys al medi ambient o les persones. Conseqüències per als països dels que se’n van: pèrdua d’ingressos per a l’Estat , augment de l’atur Conseqüències per als països que les reben: POSITIVES: Augment de l’ocupació, generació de riquesa. NEGATIVES: empitjorament de les condicions laborals i socials dels treballadors, contaminació medi ambient i riscos sanitaris per a la població, menors ingressos per a l’Estat per corrupció de funcionaris i alts càrrecs. Eixos diners que no s’ingressen no beneficien la societat.

11 Mapa. "Localització de la indústria en el món".


Descargar ppt "Sector secundari a) Definició de sector secundari."

Presentaciones similares


Anuncios Google