La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ENERGIA Alumnes de 6è B Curs 2011-12.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ENERGIA Alumnes de 6è B Curs 2011-12."— Transcripción de la presentación:

1 L’ENERGIA Alumnes de 6è B Curs

2 L’ENERGIA L’energia és tot el que té la capacitat de produir un canvi, com per exemple el moviment d’un objecte o variar la temperatura. Es transmet d’uns elements a uns altres i es manifesta en diferents tipus: energia calorífica, energia lluminosa, energia elèctrica, energia mecànica, energia cinètica, energia nuclear, energia tèrmica...

3 TIPUS D’ENERGIA:

4 L’ENERGIA MECÀNICA L’energia mecànica és la que presenten els cossos en moviment. L’aigua d’un riu, una persona caminant o una fruita en caure tenen energia mecànica.

5 És a dir, tot el que fa soroll té energia sonora.
La televisió L’energia sonora o acústica és la que transporten les ones sonores. Alguns aparells que tenen energia sonora són: Els instruments musicals És a dir, tot el que fa soroll té energia sonora.

6 ENERGIA LLUMINOSA És l’energia associada a la llum. El Sol desprèn gran quantitat d’aquesta energia: també una bombeta, una espelma encesa. Gràcies a aquesta energia les plantes elaboren aliments que després són aprofitats pels animals i per les persones. Els ulls converteixen rajos de llum en missatges nerviosos, les plantes transformen energia lluminosa en sucres que necessiten per viure i créixer. Les plaques solars converteixen llum en electricitat.

7 L'energia solar és l'energia que prové del Sol.
La utilització d'aquesta energia per a fins humans és renovable. L’energia del Sol no canvia pel fet d'utilitzar-la.

8 Energia química!!! L’energia química és aquella energia que tenen algunes substàncies com ara els combustibles o els aliments.  El que utilitzen per produir-se és la capacitat de posar en moviment o transformar alguna cosa. La gran majoria dels objectes amb els que els relacionem quotidianament no estan fabricats amb materials naturals. Exemple: Les substàncies que hi ha dins les piles

9 Energia nuclear L’energia nuclear és la que tenen algunes substàncies, com ara l’urani o plutoni (substàncies radioactives). És l’energia que surt al separar el nucli d’una partícula. Quan es produeix una d’aquestes reaccions (la unió nuclear) les partícules perden volum. El petit volum que perd es converteix en una gran quantitat d’energia (energia nuclear). L’energia nuclear es transforma en energia elèctrica i la utilitzem per cuinar, encendre la llum... BOMBA ATÒMICA: la bomba atòmica (bomba nuclear) és un dispositiu que obté una gran quantitat d’energia de reaccions nuclears. El seu funcionament es basa en provocar una reacció nuclear en cadena descontrolada. Es troba entre les denominades armes de destrucció massiva i la seva explosió produeix un determinat núvol en forma de fong. La bomba atòmica es va crear pels Estats Units durant la II Guerra Mundial gràcies al Projecte Manhattan i és l’únic país que n’ha fet ús al 1945 contra les ciutats japoneses de Hiroshima y Nagasaki.

10 L’energia elèctrica és l’energia que transporta el corrent elèctric en un circuit.
Permet establir un corrent elèctric quan es posa en contacte amb un conductor elèctric. L'energia elèctrica es pot transformar en moltes altres formes d'energia. ENERGIA ELÈCTRICA

11 PROPIETATS DE L'ENERGIA

12 L’ENERGIA ES TRANSFEREIX
Pot passar d’uns cossos a uns altres. Per exemple: una raqueta en moviment té energia mecànica.

13 L’ENERGIA ES TRANSFORMA
Una forma d’energia es pot convertir en un altra tipus d’energia. Sempre que es produeix una transformació d’energia, una part es transforma en calor. Per exemple: l’energia química del combustible es transforma en energia mecànica en un cotxe. Però una part de l’energia química es transforma en calor, que fa que el motor s’escalfi.

14 L’ENERGIA ES TRANSPORTA
Pot passar d’un lloc a l’altre. L’energia elèctrica es transporta mitjançant les línies elèctriques.

15 L’ENERGIA ES POT EMMMAGATZEMAR
Es pot emmagatzemar energia dins les piles, les bateries, etc.

16 L’ENERGIA ES CONSERVA L’energia es conserva. Es manté constant quan passa d’un cos a un altre o quan una forma d’energia es transforma en una altra. Aquesta característica es coneix com el PRINCIPI DE CONSERVACIÓ DE L’ENERGIA: l’energia ni es crea ni es destrueix, només es transforma.

17 L’energia l’obtenim de les fonts d’energia. TIPUS:

18 ENERGIA RENOVABLE L’energia renovable és un conjunt d’energia que teòricament són inesgotables. Alguns exemples són l’escalfor i la llum del Sol, el vent, les marees i l’escalfor dins de la Terra.

19 ENERGIA NO RENOVABLE L’energia no renovable és aquella font d’energia que una vegada esgotada no es podrà, o serà molt difícil, tornar a ser aconseguida perquè estarà acabada. Les principals fonts d’energia no renovables són: el carbó, el petroli i el gas natural (combustibles fòssils).

20 LA PRODUCCIÓ DE L’ELECTRICITAT

21 Com es genera l’electricitat i on s’emmagatzema Les centrals elèctriques
L’electricitat es genera a les centrals elèctriques. Una central elèctrica és una instal·lació capaç d’emmagatzemar l’energia i de traspassar-la a les torres d’energia elèctrica. Aquestes s’encarregaran de traspassar-la a altres torres elèctriques fins que arriba a les cases.

22 TIPUS DE CENTRALS ELÈCTRIQUES:
Centrals hidroelèctriques Centrals eòliques Centrals tèrmiques Centrals nuclears Centrals solars tèrmiques Centrals solars fotovoltaiques

23 EL TRANSPORT DE L’ENERGIA ELÈCTRICA
L’energia elèctrica es pot transformar en altres tipus d’energia. La major part de l’energia que es fa servir a les cases. La majoria de centrals elèctriques produeixen el corrent elèctric gràcies a un generador. Un generador és una màquina a l’interior de la qual hi ha imants i bobines de fils conductors que poden girar Per fer girar el generador es fan servir turbines.

24 ALUMNES DE 6èB Curs Aida Antón, Chiara Bèze, Nico Brassó, Marc Colomé, Adrià Comas, Pol Ferrer, Josep Flores, Arnau Garcia, Antony Guzman, Arnau Jiménez, Emma Lisón, Jan Marsé, Laura Martín, Ainhoa Martinez, Ari Martinez, Aleix Mas, Jana Monferrer, Alaitz Puig, Xenia Ramos, Aina Requena, Judit Roca i Alejandro Rodríguez.


Descargar ppt "L’ENERGIA Alumnes de 6è B Curs 2011-12."

Presentaciones similares


Anuncios Google