La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS"— Transcripción de la presentación:

1 CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS
Avui dia estem acostumats a comunicar-nos sense què hi hagi necessitat de cap connexió cablejada. Fem trucades de telèfon, enviem missatges, escoltem la ràdio, veiem la televisió… amb tot tipus de dispositus portàtils. Cap d’aquestes comunicacions seria possible sense el concurs de les ones electromagnètiques, o ones hertzianes, en honor del seu descubridor Heinrich Hertz. Diferents dispositius innalàmbrics connectats en xarxa mitjançant un punt d’accés innalàmbric (centre). Heinrich Rudolf Hertz,

2 ONES Exemple d’una ona Donat què les comunicacions innalàmbriques es realitzen mitjançant ones electromagnètiques, anem a estudiar les característiques d’un ona. Magnituds físiques d’una ona: Amplitud (A)  valor màxim que assoleix una ona, tant en positiu (cresta), com en negatiu (vall) L’amplitud es mesura en unitats de longitud (m, cm, mm, nm, μm, ....) Indica la quantitat d’energia que té una ona; a major amplitud, major intensitat de so, llum, radiació, .... Característiques d’una ona.

3 LONGITUD D’ONA Longitud d’ona (λ)  separació entre dos punts amb un estat del moviment idèntic La longitud d’ona indica la mida d’una ona La longitud d’ona es mesura en unitats de longitud (m, cm, mm, nm, μm, ....) λ = c/ƒ c = 3 · 108 m/s (velocitat de la llum) f = 1/T (freqüència)

4 PERÍODE Període (T)  temps que tarda una ona en recórrer un cicle complert. El període d’una ona es mesura en unitats de temps (s).

5 FREQÜÈNCIA Freqüència (f)  és la inversa del període, és a dir, els cicles que fa una ona en un segon. La freqüència es mesura en hertz (Hz)

6 ONES ELECTROMAGNÈTIQUES
Les ones electromagnètiques, com el seu nom indica,són provocades per un camp elèctric i un camp magnètic oscil·lants. A mesura què es propaguen, van decaient i pujant alternativament, de forma què quan el camp elèctric cau, el magnètic puja. D’aquesta forma es reforcen mútuament i la radiació electromagnètic es pot propagar per l’espai.

7 ESPECTRE ELECTROMAGNÈTIC.
En funció de la freqüència,podem trobar diferents tipus de radiació electromagnètica,és el que s’anomena espectre electromagnètic.

8 INTERACCIÓ RADIACIÓ-MATÈRIA.
Avui dia sabem que la llum visible i les ones de radio són només diferent regions de l’espectre electromagnètic. Aquestes regions es diferencien les unes de les altres per la interacció que presenten amb la matèria, perquè de fet l’espectre electromagnètic és continu. Així podem resumir les diferents regions de l’espectre electromagnètic en el següent quadre, amb la interacció que fan amb la matèria: El mecanisme d’interacció amb la matèria ens permet dissenyar aparells par detectar-les, però també per generar-les. Veiem què a mesura què augmenta la freqüència l’energia de les ones és cada vegada més gran i per tant són més penetrants. Per altra banda per produir-les cada vegada calen processos més energètics.


Descargar ppt "CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS"

Presentaciones similares


Anuncios Google