Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Canvi cultural: la transformació a partir de les persones
Advertisements

El desplegament de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
Introducció al Sistema Estadístic de les Illes Balears (Sestib)
BATXILLERAT 34R/1I/1P-212. EL BATXILLERAT LOE EL BATXILLERAT ÉS UNA ETAPA FORMATIVA Durada: 2 ANYS Titulació: BATXILLER SORTIDES: a)Estudis universitaris.
ITINERARIS A 4t d’ESO. CURRÍCULUM ESO LOE PREVIST PER AL CURS Segona llengua estrangera: s’oferirà en franja de matèries optatives un mínim.
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
Introducción al mundo de las cooperativas El modelo de @VPlatas.
Les Llars d’Infants i/o Escoles Bressol
REUNIÓ DE PARES I MARES C.P. L’HORTA Catarroja Curs Tutora: Teresa Luz Pitarch.
Página 1 Creade - LHH, Programes d´Outplacement. Página 2 Què és Creade - LHH ? Context Com ho fem Components bàsics Consultoría Visió Global Consultoría.
Tallers d’intercanvi d’experiències
La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,
Memòria científica 2000 – 2002 Corporació Sanitària Parc Taulí.
UNITAT 4.- Organización del trabajo
ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.
INS ELS TRES TURONS CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ GESTIÓ ADMINISTRATIVA.
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar Social El treball socioeducatiu en xarxa Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar.
L’EQUIP DOCENT COM A ESTRATÈGIA ADAPTATIVA A L’EEES Benedí, Carles; Blanché, Cèsar; Bosch, Maria; Rovira, Ana & Simon, Joan EDBAF, Equip Docent de Botànica.
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
Validació de l’experiència laboral. validació de l’experiència laboral? A qui va dirigit ? Què s’obté validant l’experiència laboral? On puc fer la sol·licitud.
XARXA D’INICIATIVES D’ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I LES FAMÍLIES
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
CURRICULUM DEL BATXILLERAT EN LA COMUNITAT VALENCIANA DECRET 87/ DE JUNY Institut d’Educació Secundària “COTES BAIXES” CERTIFICADA EN FORMACIÓ EN.
Connecta Joven Imatges: NECESSITAT SOCIAL APRENENTATGE SERVEI
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
Projecte de Diversificació Curricular
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
Llei 2/2012, de 4 d’abril, de suport als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa: mesures derivades de la seva implantació 18 de juliol de 2013.
1 era JORNADA D’EMPRENEDORIA I EMPRESA Sant Celoni 31 març 2011
Caterina Cesari Antunez Institut Mediterrània
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.
PLA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL
ACORD PEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I SOCIAL DE RUBÍ Metodologia
1 organització, 3 estudis, 1600 aprenentatges
ACCIONS GRUPALS AMB EL PROFESSORAT
EduCaixa Des de l’Obra Social ”la Caixa”, a través d’eduCaixa donem suport a la formació dels més joves i apostem per una educació de qualitat que els.
Measurar el valor (economic) de les titulacions universitàries online
Presentació Programa ETP Corea i Japó
PLA D’ORIENTACIÓ PROFESSIONAL
17a ESCOLA D’ESTIU DEL VOLUNTARIAT 2016
El viatge de Primària a Secundària
Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell
ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS INQUIETUDS NECESSITATS DEMANDES ROL DEL COL·LEGI ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS.
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
La creació del Consorci de Biblioteques de Barcelona Per Marta Clari
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
ESTRATÈGIES D’ÈXIT EDUCATIU GRUPS INTERACTIUS CEIP DR. ALEMANY.
ACTITUDS I APTITUDS D’UN EMPRENEDOR Novembre 2004
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
PROJECTE D’IMPLANTACIÓ SISTEMA DE GESTIÓ PER COMPETÈNCIES (SGC)
PRESENTACIÓ de MATARÓ RÀDIO
ITINERARIS EDUCATIUS Marc Escalé, Bruna Riera i Marta Arumí.
Coneixements i idees previs
Proposta d’un programa de ciutat que articuli totes les actuacions i recursos en orientació i assessorament acadèmic Programa en construcció participada.
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
1. Què El Projecte, que possibilita la inserció sociolaboral dels joves, pretén: Fomentar i motivar els joves en la formació professional i l’educació.
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
INTEGRACIÓ DEL PROGRAMA D’ESCOLES VERDES DINS DE LA GESTIÓ DEL INSTITUT GIOLA Programa escoles verdes de la generalitat té com a objectius principals:
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
XI MOSTRA DE RECERCA JOVE DE BARCELONA
Xarxa de Dones Directives i Professionals del Tercer Sector
Informe Observatori Barcelona 2016
El departament de Recursos Humans
Transcripción de la presentación:

Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011

2 Normativa  Llei d’Educació de Catalunya (LEC).  Es troba ja referenciat en la normativa educativa, a l’article 2 de la LEC. És un dels “principis generals”, concretament a l’apartat l: el foment de l’emprenedoria. Educació en l’emprenedoria

3 Pla de Govern  El Govern preveu dins de l’àmbit del foment de l’esperit emprenedor i el desenvolupament empresarial:  Facilitar l’inici i la pràctica de l’activitat emprenedora.  Potenciar els valors del treball, l’esforç i el risc en tots els processos formatius.  Impulsar la creació i el desenvolupament d’empreses, cooperatives, societats laborals i treball autònom emprenedor. Educació en l’emprenedoria

4 Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC)  Invertir en formació per fomentar en els joves l’esperit emprenedor.  Dissenyar assignatures i mòduls de creació d’empreses sota una marca genèrica per ser introduïts a tots els cicles formatius.  Impulsar el concepte d’escola d’estiu d’emprenedors per a joves, amb l’objectiu que desenvolupin un projecte per grups.  Crear una base centralitzada amb casos d’èxit d’empreses catalanes per ser estudiats en universitats i escoles, amb l’objectiu de prestigiar la figura de l’emprenedor, i per ser divulgats als mitjans de comunicació.  Impulsar la formació de professors en creació d’empreses, proveint eines i sobre metodologies orientades a l’acció i al treball en equip. Educació en l’emprenedoria

5 Competències emprenedores Educació en l’emprenedoria  Són els coneixements, habilitats i actituds que conformen la capacitat per convertir les idees en accions. Comprenen:  Iniciativa  Innovació  Assumpció de risc  Planificació  Organització per objectius  Treball en equip  Construcció de xarxes de suport  Creativitat

6 Infantil i Primària Educació en l’emprenedoria  Junior Achievement  FEMCAT  Conèixer alguns conceptes econòmics bàsics.  Entendre les relacions existents entre els diferents actors socials que els envolten (família, comunitat, ciutat, etc) i el seu paper en cadascuna d’elles.  Comprendre la importància i la relació entre l’ensenyament que reben i l’assoliment posterior de les fites que es proposin. Objectius Entitats de referència

7 Escola Rural Educació en l’emprenedoria  Fundació del Món Rural. Ruralactiva. Emprenedoria Rural: “Emprendre a la meva escola”  Promoure l’emprenedoria en el món rural a partir de la capacitació dels més joves i en coordinació amb el territori.  Difondre la cultura emprenedora mitjançant la creació d’una cooperativa a l’aula.  Conèixer els passos per crear i gestionar una empresa. Objectius Entitats de referència

8 Secundària Educació en l’emprenedoria  Junior Achievement  FEMCAT  Fundació CECOT  PIMEC  Escola de dones emprenedores (ODAME)  Fundació Príncep de Girona  Consell de Cambres de Catalunya  Implementar la nova matèria: “Orientació professional i iniciativa emprenedora” (4t ESO).  Desenvolupar la perseverança, creativitat i confiança en un mateix.  Descobrir les habilitats i interessos personals i els riscos d’abandonar els estudis.  Comprendre la relació entre economia i empresa, així com el funcionament del mercat entre països en un món globalitzat. Objectius Entitats de referència

9 Formació Professional i Batxillerat Educació en l’emprenedoria  Junior Achievement  FEMCAT  Fundació CECOT  Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC)  PIMEC  Escola de dones emprenedores (ODAME)  Fundació Príncep de Girona  Consell de Cambres de Catalunya  Fundació BCN Formació Professional  Generalitzar la nova matèria de FP “Empresa i iniciativa emprenedora”.  Aplicar de manera pràctica els coneixements obtinguts, fomentant el treball en equip.  Comprendre la realitat social i econòmica que els envolta, estimulant la capacitat crítica.  Analitzar les aptituds requerides en el mercat laboral i comparar-les amb els seus interessos i habilitats.  Adquirir eines per als seus primers passos en l’àmbit professional. Objectius Entitats de referència

10 Projecte pilot d’emprenedoria a la Formació Professional: “L’empresa a prop” (I) Educació en l’emprenedoria  Objectius:  Crear una xarxa d’emprenedoria d’FP.  Impulsar la creació de noves empreses per part de l’alumnat d’FP.  Dotar els centres docents dels recursos necessaris per aprofundir en aspectes d’emprenedoria.  Compartir bones pràctiques entre els centres docents.  Crear uns premis sobre emprenedoria que permetin el desenvolupament dels projectes guardonats a través de microcrèdits.  Configurar un banc d’idees que contingui projectes proposats pels centres docents.  Crear un viver d’empreses a les instal·lacions del centre docent.

11 Projecte pilot d’emprenedoria a la Formació Professional: “L’empresa a prop” (II) Educació en l’emprenedoria  Entitats col·laboradores:  Consell de Cambres de Catalunya.  Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC)  CECOT.  Fundació BCN Formació Professional.  PIMEC.  CaixaBank.