La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral."— Transcripción de la presentación:

1 ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral Formadora: Lourdes Domenech Cases

2 Procés de creació d’un bloc educatiu: Triar el tipus de bloc (aula, matèria, centre, personal /individual, col·lectiu) Definir els objectius: suport de matèria, espai d’intercanvi d’experiències… Establir el protocol de publicació (criteris d’edició, permisos d’usuaris…) Experimentar diferents estratègies d’ús. Revisar i avaluar l’experiència. Compartir amb altres docents.

3 EL MEU BLOC, per a què el vull? Relació de propostes de creació dels blocs: 1.Bloc de matèria = contenedor de recursos, links… guia i complement de les classes. 2.Bloc d’aula: a. Simulació de creació d’una empresa b. Àmbit de seguiment de la lectura d’un llibre / de creació de textos / lectura i escriptura c. Espai de comunicació i intercanvi dels alumnes de l’Aula d’Acollida. d. Espai d’orientació al món laboral (PTT) 3. Bloc de centre = espai de notícies 4. Bloc de tutoria = eina de comunicació família-escola 5. Bloc de coordinació intercentres = Coordinadors i assessors de llengua, Interculturalitat i Cohesió Social 6. Bloc personal = espai de reflexió sobre temes d’educació

4 APLICACIONS DIDÀCTIQUES, algunes consideracions Cal que els professors siguem competents tecnològicament per gestionar l’instrument (gestió de les opcions, la plantilla, les altes d’usuaris…) La pràctica donarà resposta als nostres dubtes sobre l’ús educatiu dels blocs. Els blocs són espais de col·laboració i cal potenciar aquesta particularitat. Cal provar estratègies diferents (per setmanes, per trimestres; per unitats de contingut…). És una bona manera de trencar rutines i inèrcies. Cal ordenar les entrades amb etiquetes clares i descriptives que guiin a l’alumne a trobar la informació. Cal respectar el dret a la intimitat de l’alumne i no exposar en públic els seus errors. La solució en aquests casos és crear un bloc privat.

5 Cal planificar amb tots els ets i uts l’explotació didàctica del bloc: establir els objectius, definir el paper dels usuaris-editors, establir les normes de publicació (gestió d’etiquetes, links, imatges…). És convenient no editar entrades massa extenses i presentar la informació de manera clara i ordenada. Cal fer un ús progressiu del bloc d’aula. Començar amb experiències puntuals o amb propostes ben definides, tant pel que fa als continguts com pel que fa al temps. Després es pot anar ampliant la seva presència a la matèria. Puntualment, es pot usar el bloc com a pàgina web i enllaçar les entrades al menú lateral. És necessari dedicar una sessió a la presentació del bloc d’aula i a la descripció de les seves funcions. APLICACIONS DIDÀCTIQUES, algunes consideracions (II)

6 Cal que els alumnes es facin seu el bloc, que entenguin que és una eina de tots i no només del professor. Promoure el feed-back amb els alumnes a través dels comentaris. Pel que fa a la participació dels alumnes en l’edició d’entrades:  Es pot crear un usuari-classe i fer que els alumnes signin les seves entrades. Té l’inconvenient de l’anonimat.  Es pot convidar individualment a tots els alumnes. En aquest cas, és recomanable que cada alumne afegeixi a les seves entrades l’etiqueta amb el seu nom. D’aquesta manera, d’un cop d’ull es poden revisar totes les entrades de cada alumne.  Es pot convidar a cada alumne a crear el seu propi bloc. En aquest cas, és indispensable tenir-los agregats en una suscripció pública, per fer-ne el seguiment. Cal revisar i avaluar l’ús del bloc. L’avaluació es pot fer a mig procés a la final. Compartir amb altres docents l’experiència d’ús del bloc. APLICACIONS DIDÀCTIQUES, algunes consideracions (III)

7 Participants del curs Els blocs i la seva aplicació a l’aula


Descargar ppt "ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral."

Presentaciones similares


Anuncios Google