La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real."— Transcripción de la presentación:

1

2 Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com integrar de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge la perspectiva de gènere.

3 Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Activitat de coeducació Dones inventores Departament de tecnologia

4 Objectius de l’activitat Prendre consciència del paper de la dona inventora a la història Ser conscients de l’evolució del paper de la dona a la societat Veure que tant homes com dones es poden dedicar a les mateixes tasques Afavorir l’apropament de les noies a l’assignatura de tecnologia Practicar el treball per projectes dins l’assignatura de tecnologia Practicar el treball per grups cooperatius

5 Descripció de l’activitat Nivell d’aplicació: 1r. ESO Nombre sessions: 3 sessions amb el grup sencer Aula: 1a sessió a l’aula de informàtica, les altres dues a l’aula classe Dates: Al voltant del 8 de març, per relacionar-lo amb el dia de la dona treballadora Metodologia: Agrupació per grups voluntaris de 3 a 4 persones

6 Sessió 1.- Introducció i treball a l’aula d’informàtica, per grups. A la següent pàgina web trobaran dues activitats proposades, en acabar la classe les han d’entregar fetes per grups. http://www2.elkarrekin.org/elk/8marzo/mujeres_inventoras.htm

7 Sessió 2.- En aquesta sessió es distribuiran a la classe per grups, prèviament, entre la sessió 1 i la 2 hauran fet a casa el mural. Cada membre del grup tindrà un número i es repartiran pels altres grups, de tal forma que quedi un membre a cada grup i la resta siguin d’altres. El membre que està al seu mural explica a la resta el treball que han fet.

8 Sessió 3.- En aquesta sessió cada grup sortirà a la pissarra i farà una exposició del seu treball. Posteriorment penjarem els murals a la classe.

9 Amb l’alumnat voluntari es proposa de fer fora d’hores de classe Un mural sobre els estereotips...

10 Conclusions: -El treball els hi agradat molt tant als nois com a les noies. -A tots i a totes els hi ha sorprès descobrir tos els invents fets per les dones, així com les dificultats per fer-los seus (patents, reconeixement...) -A tot l’alumnat l’hi arriba molt el treball, sobre tot pel fet d’haver-lo d’explicar als altres, tant en petit grup com en exposició oral. -La sessió 2 queda molt curta amb una hora, seria més convenient plantejar-la per dues hores de classe.

11


Descargar ppt "Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real."

Presentaciones similares


Anuncios Google