La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,"— Transcripción de la presentación:

1 La llengua amb les TAC…

2 UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu, professional, oci...) I, PER TANT, HA DE TENIR UNA PRESÈNCIA A L’ÀMBIT EDUCATIU. ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu, professional, oci...) I, PER TANT, HA DE TENIR UNA PRESÈNCIA A L’ÀMBIT EDUCATIU.

3 COM COMENÇAR A INTEGRAR LES TIC? 1.INFORMACIÓ: CONÈIXER EXPERIÈNCIES 2. ACTITUD: PREGUNTAR PERDRE LA POR

4 Fer el mateix de sempre amb nous mitjans NO és integrar les TIC. PERÒ HEM DE TENIR CLAR QUE..

5 MODELS EDUCATIUS Model conductista (VERTICAL) (Parlo jo...) Model constructivista (HORITZONTAL) (Parlem-ne...) Poseu-vos còmodes, prepareu els quaderns i escolteu atentament el que us vinc a explicar.

6 Nivell educatiu Tria dels objectius Tria dels continguts i de les competències 1. Comunicativa lingüística i audiovisual 2. Artística i cultural 3. Tractament de la informació i competència digital 4. Matemàtica 5. Aprendre a aprendre 6. Autonomia i iniciativa personal 7. Coneixement i la interacció amb el món físic 8. Social i ciutadana. Tria dels continguts i de les competències 1. Comunicativa lingüística i audiovisual 2. Artística i cultural 3. Tractament de la informació i competència digital 4. Matemàtica 5. Aprendre a aprendre 6. Autonomia i iniciativa personal 7. Coneixement i la interacció amb el món físic 8. Social i ciutadana. CURRRÍCULUM D’ÀREA O TRANSVERSAL PER ON COMENCEM?

7 ELS RECURSOS I LES ACTIVITATS METODOLOGIA: Aprenentatge col·laboratiu, estils d’aprenentatge, intel·ligències múltiples Disseny d’activitats: de diagnosi, de síntesi, d’aplicació // individuals, grupals // avaluatives, coavaluatives, autoavaluatives. Estratègies de participació: individual, col·laborativa. METODOLOGIA: Aprenentatge col·laboratiu, estils d’aprenentatge, intel·ligències múltiples Disseny d’activitats: de diagnosi, de síntesi, d’aplicació // individuals, grupals // avaluatives, coavaluatives, autoavaluatives. Estratègies de participació: individual, col·laborativa. RECURSOS: fonts bibliogràfiques, fonts digitals, mitjans tecnològics (ordinador, càmera de vídeo, micròfons)…

8 EINES QUE DISPOSEM.... INTERNET... PORTALS EDUCATIUS WEBS DOCENTS UTILITATS WEB2 ENTORNS DE EDICIÓ I GESTIÓ DE CONTINGUTS GENERADORS D’ACTIVITATS EDITORS I GESTORS D’IMATGES MULTIMÈDIA: ÀUDIO (podcasting) MULTIMEDIA: VÍDEOS MULTIMÈDIA: PRESENTACIONS LLIBRES DIGITALS. ENTORNS COL.LABORATIUS INTERNET... PORTALS EDUCATIUS WEBS DOCENTS UTILITATS WEB2 ENTORNS DE EDICIÓ I GESTIÓ DE CONTINGUTS GENERADORS D’ACTIVITATS EDITORS I GESTORS D’IMATGES MULTIMÈDIA: ÀUDIO (podcasting) MULTIMEDIA: VÍDEOS MULTIMÈDIA: PRESENTACIONS LLIBRES DIGITALS. ENTORNS COL.LABORATIUS

9 INTERNET... COM A BIBLIOTECA COM A IMPREMTA COM A CANAL DE COMUNICACIÓ ( Correu electrònic, xats, grups, vídeo comunicacions, etc )

10 ENS POSEM A TREBALLAR AMB QUINES UTILITATS? Hi ha molt per escollir: GRATUÏTAT FACILITAT D’ÚS SOCIALITZACIÓ

11 AULA VIRTUAL MOODLE BLOCS WIKIS MARCADORS SOCIALS GESTORS DE CONTINGUTS

12 EXEMPLE CURS AMB MOODLE..... MULTIMÈDIA: ÀUDIO (podcasting) MULTIMEDIA: VÍDEOS MULTIMÈDIA: PRESENTACIONS LLIBRES DIGITALS. ENTORNS COL.LABORATIUS. MULTIMÈDIA: ÀUDIO (podcasting) MULTIMEDIA: VÍDEOS MULTIMÈDIA: PRESENTACIONS LLIBRES DIGITALS. ENTORNS COL.LABORATIUS

13 Les TIC a l’aula: algunes consideracions PLANTILLES i GENERADORS D’ACTIVITATS Investigació i consulta de fonts (constructivisme) Exercicis de memòria, repetició, imitació de models, comprensió lectora… (conductisme) CACERES DEL TRESOR WEBQUEST, MINIQUEST HOTPOTATOES, JCLIC, LIM

14 Les TIC a l’aula: algunes consideracions EDITORS I GESTORS D’IMATGES MYPICTR, PIXENATE Editar imatges (retallar àrees, modificar el color, textures…) PICASA i FLICKR Organitzar, etiquetar y compartir fotos personals o de projectes d’aula. Crear col·leccions (diaporames).

15 Les TIC a l’aula: algunes consideracions MULTIMÈDIA: ÀUDIO (podcasting) AUDACITY Enregistar i editar arxius de so (podcast). L’èxit de l’mp3… Enregistrar lectures d’autors o textos de producció pròpia. ANTOLOGIES, ENTREVISTES, ANUNCIS… Audició de textos amb fons musical.

16 Les TIC a l’aula: algunes consideracions MULTIMEDIA: VÍDEOS Vídeos de Youtube, Dailymotion… Recurs informatiu o motivador d’una activitat. Anuncis publicitaris, lletres de cançons, documentals, entrevistes… CONSULTA DE VÍDEOS CREACIÓ DE VÍDEO (professors) CREACIÓ DE VÍDEO (alumnes)

17 MULTIMÈDIA: PRESENTACIONS Suport per a l’exposició d’un tema Antologies de textos (cites, poemes, figures retòriques...) Col·leccions d’imatges (d’autors, èpoques…) TUTORIALS SLIDESHARE http://www.slideshare.net/lourdes.domenech

18 Wikis, Wikipèdia (escriptura col·laborativa) Wikis, Wikipèdia (escriptura col·laborativa) Videoconferència | Skype Hi ha molt per escollir: Clubs de lectura on line… (projectes col·laboratius) Clubs de lectura on line… (projectes col·laboratius)

19 Les TAC ja no són una moda, són una peça clau del sistema educatiu.


Descargar ppt "La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,"

Presentaciones similares


Anuncios Google