La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Llei 2/2012, de 4 d’abril, de suport als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa: mesures derivades de la seva implantació 18 de juliol de 2013.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Llei 2/2012, de 4 d’abril, de suport als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa: mesures derivades de la seva implantació 18 de juliol de 2013."— Transcripción de la presentación:

1 Llei 2/2012, de 4 d’abril, de suport als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa: mesures derivades de la seva implantació 18 de juliol de 2013

2 Objectius Fomentar i potenciar l’esperit emprenedor, la creativitat, la innovació i la figura de l’emprenedor o l’empresa, a través del desenvolupament del capital humà i la captació de talent (Capítol II). Crear un marc favorable per a la creació i la consolidació empresarial, a través de la reducció progressiva de càrregues administratives i la coordinació de polítiques i serveis de suport (Capítol III). Instrumentar mesures de suport econòmic, fiscal i financer que facilitin l’accés al crèdit i el creixement i el desenvolupament empresarial (Capítol IV).

3 Pilars de la Llei I. Talent i capital humà
II. Simplificació administrativa III. Coordinació pública IV. Finançament

4 I. Talent i capital humà

5

6

7

8 Indicadors i objectius
CURS Grups Alumnes Infantil 3 60 Primària 14 325 Tallers ESO 9 277 Tallers Batxiller FP 49 1054 Activitats Formatives SOIB 20 95 2.041 CURS Grups Alumnes Infantil 7 140 Primària 25 625 Secundària 20 60 Tallers Batxiller FP 57 1425 Activitats Formatives SOIB 325 129 2.575

9 II. Simplificació administrativa

10 Creació d’un grup específic de simplificació administrativa en el marc de la Llei.
Per primera vegada s’ha mesurat i quantificat les càrregues administratives de la creació d’empreses de 9 projectes empresarials. Participació en la comissió de simplificació dins For Institucional de Qualitat del sector públic a les Illes Balears. Implementació dels procediments que afecten a les empreses dins Creació de les Llicències Express (Llei 13/2012, de 20 de novembre).

11 Creació d’una oficina de l’emprenedor i l’empresa.
Mesures de simplificació documental dels procediments administratius (Decret 6/2013, de 8 de febrer). Convocatòries de promoció de l’ocupació autònoma i d’economia social. Normalització dels documents del sector empresarial de la DG de Comerç i Empresa. Projecte de llei de règim jurídic per a la instal·lació, l’accés i exercici d’activitats (Conselleria d’Administracions Públiques). Creació d’una oficina de l’emprenedor i l’empresa. Creació del portal web de l’emprenedor, l’empresa, l’inversor i els sectors empresarials.

12 III. Coordinació pública

13 Creació per primera vegada del comitè tècnic de coordinació de polítiques i recursos públics destinats als emprenedors i empreses. Pla d’accions per a pimes i emprenedors de les Illes Balears, període 2013 – 2015. Elaboració d’una política integral de coordinació d’infraestructures públiques per a la incubació i el desenvolupament de projectes empresarials. Pla d’internacionalització de les empreses de les Illes Balears.

14

15 Centres comercials urbans
Projecte integral de millora competitiva adreçat a tots els municipis de les Illes Balears, que fomenta actuacions que permetin dinamitzar l’activitat comercial i de serveis a l’àmbit territorial o local on es desenvolupen. El contingut del programa s’adequa a les característiques de cada municipi, per a millorar el posicionament competitiu dels comerços i del seu espai urbà: Assenyala les oportunitats. Diagnostica els problemes i les necessitats estratègiques. Formula els objectius prioritaris. Defineix les actuacions o accions concretes a desenvolupar.

16

17 Mapa de recursos per empreses i pimes

18 IV. Finançament

19 Creació d’unes línies específiques ISBA-CAIB 2012 per a emprenedors i empreses.
S’han beneficiat 528 empreses a través de les línees d’aval d’ISBA-CAIB, amb un volum de finançament de ,75 €. S’han creat 498 nous llocs de feina, s’han creat 124 noves empreses, s’han mantingut empreses i llocs de feina al llarg del 2012.

20 Línies d’inversió Línies de circulant
Línies específiques ISBA-CAIB 2013 per a emprenedors i empreses. Línies d’inversió - comerç (nova) - emprenedors - internacionalització - Noves tecnologies - Economia social / cooperatives / autònoms (nova) - Resta de pimes Total disponible € Línies de circulant - Circulant per a pimes - Reestructuració - Compra d’estocs i circulant per al petit comerç Total disponible €

21 Convocatòria per a concedir ajuts destinats a promocionar l’ocupació autònoma
Ajuts concedits: 114 S’han concedit un total de € Dotació per al 2013: € Convocatòria per concedir ajuts públics per fomentar l’ocupació i la millora de la competitivitat en les cooperatives i societats laborals Ajuts concedits: 6 (13 socis) S’han concedit un total de ,66 € Dotació per al 2013: €

22 SEERF, Suport en la recerca de finançament

23 El contingut del programa SEERF es fonamenta en tres pilars bàsics:
Pilar 1: Estandardització dels plans d’empresa i plans de viabilitat per a emprenedors i empreses i per al sistema financer. Pilar 2: Productes destinats a activar, llançar i impulsar els projectes empresarials de les Illes Balears: Activa: formació i consultoria personalitzada. Llança: consultoria personalitzada. Impulsa: consultoria especialitzada. Pilar 3: Productes financers destinats a donar suport als emprenedors i les empreses per finançar el seu projecte empresarial.

24 Pla d’atracció d’inversions nacionals i estrangers per projectes empresarials a les Illes Balears.
Es vol convertir les Illes Balears en un lloc favorable per invertir (Silicon Valley de la mediterrània). Es un projecte en fase d’elaboració i participen la DG d’Economia, la DG de coordinació, el Parc Bit, el CBE, la DG de Comerç i Empresa, l’IDI, l’ICEX i es vol implicar també als ajuntaments.

25 Pla de Ciència, Innovació, Tecnologia i Emprenedoria, dirigit a:
Incidir sobre el teixit empresarial amb l’objectiu d’atraure la inversió d’empreses estrangeres amb alta intensitat d’I+D i fomentar el creixement d’empreses innovadores consolidades. Actuar vers el món acadèmic i científic, contribuent a la seva orientació a l’empresa, donant valor econòmic a tot el coneixement generat. Facilitar l'accés dels projectes innovadors al finançament i al capital humà competitiu, afavorint l’esperit emprenedor. Millorar l’eficàcia de la inversió pública en innovació. El centre neuràlgic d’aquesta estratègia serà el PARC BIT.

26 Gràcies per la seva atenció http://dgcomerc.caib.es


Descargar ppt "Llei 2/2012, de 4 d’abril, de suport als emprenedors i a la micro, petita i mitjana empresa: mesures derivades de la seva implantació 18 de juliol de 2013."

Presentaciones similares


Anuncios Google