La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Coneixements i idees previs

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Coneixements i idees previs"— Transcripción de la presentación:

1 Coneixements i idees previs
LA DIVERSITAT A L’AULA La diversitat és una realitat a l’aula. Pren tota la seva plenitud a l’etapa de la secundària. Als particularismes de cada alumne al afegir la pròpia problemàtica derivada de l’edat dels alumnes. L’adolescència un moment clau de manifestació de la diversitat. Diversitat Ritme d’aprenentatge Coneixements i idees previs Formes i estratègies Actituds i valors Habilitats socials

2 LA DIVERSITAT A L’AULA Nivells molt diferents d’aprenentatge a Primària: Diferents hàbits de treball, comportament i actitud davant l’estudi. Expectatives molt diferents en relació al seu futur escolar i professional. Pes de la pròpia història escolar Importància de l’entorn social, cultural i familiar en el qual viuen Incidència de situacions noves o recents: incorporació d’alumnat nou vingut.

3 LA DIVERSITAT A L’AULA EINES DE L’ESCOLA
Projecte de centre: Cal que reculli com s’ha d’entendre i viure la diversitat al centre. Diversitat ha de ser un element que malgrat impliqui conflicte com a tota situació de conflicte ha d’aportar enriquiment al conjunt de la comunitat. Donar prioritat als aspectes encaminats a la formació global de les persones. Atribuir un valor molt important als aspectes relacionals de l’educació. Crear un sentiment de pertenència al centre de tots els implicats en l’educació. Potenciar la relació amb les famílies. Actuar coordinadament. Potenciar tutories. Prioritzar aquest aspecte per sobre d’altres.

4 LA DIVERSITAT A L’AULA EINES DE L’ESCOLA
Potenciar E.D.N. Cal prioritzar actuacions coordinades, adoptar acords i actuar tot l’equip en coherència. Prioritzar el treball d’equip.Coordinació entre els diferents professors L’equip que entra en un grup d’adaptació ha de ser reduït. Potenciar la Comissió de diversitat. Imprescindible el suport d’altres institucions: serveis d’asistència socials, educadors de carrer etc Equip directiu ha de facilitar una organització que faciliti treballar la diversitat. Tenir present la diversitat a tots nivells. Reforç com ampliació.

5 LA DIVERSITAT A L’AULA EINES DE L’ESCOLA
Actuació docent Centre de l’actuació docent ha de ser l’alumne. Donar menys importància al programa o continguts curriculars. Potenciar competències bàsiques Buscar estratègies més adequades a la tipologia dels alumnes. Potenciar treballs interactius. Intentar conectar l’aprenentatge amb aquells elements més propers a l’alumne, a les seves habilitats i capacitats, menys abstractes etc. Coordinar les activitats docents en diferents matèries. Un mateix professor diferents matèries. Avaluar en funció dels objectius que s’han marcat.

6 LA DIVERSITAT A L’AULA EINES DE L’ESCOLA
Equip directiu: Marcar la línia del centre en funció del Projecte . Organització que dongui oportunitats a tothom de desenvolupar al màxim les seves capacitats. Sistema que no sigui discriminatori=que tothom pugui desenvolupar aquestes capacitats.(això implica no tractar a tothom igual) Potenciar les tutories. L’alumne ha de tenir un punt de referència en el centre. També per la família ha de ser el punt de referència. No deixar els alumnes de reforç en mans de l’últim professor que arriba. Marcar uns criteris d’avaluació. Facilitar que siguin compartis per tothom.

7 Organització centre

8 Organització centre Nivell Vertical: E.Directiu Comissió Pedagògica
Caps de departament Professors Nivell Horitzontal: Comissió de diversitat. Equip de coordinadors de nivell. E.D.N. Tutors Comissió de convivència. Un centre educatiu és una red de víncles i la seva evolució i bona dinàmica està determinada per l’inclusió de tots els implicats i la claretat de la funció i lloc de cadascun dels components.


Descargar ppt "Coneixements i idees previs"

Presentaciones similares


Anuncios Google