Amb quina foto us identifiqueu el dia a dia a l’aula?

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
LOS LÍMITES DE LA EDUCACIÓN Alba Sánchez Canal Capítol 4: La paternidad responsable.
Advertisements

W AKING L IFE. REALITAT / SOMNI REALITAT - Tota causa que té una conseqüència. - Tot allò palpable, observable i qüestionable. - Limitada SOMNI - Estat.
Llegir amb lectura ràpida el text (30 segons)
RESOLUCIÓ POSITIVA DE CONFLICTES
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Al vostre gust amb el  Amb so  Si me preguntan: -En qué creo? Si em preguntes: -En què creus?
FILOSOFIA MODERNA IMMANUEL KANT. 2 IMMANUEL KANT- XVIII (1) PRINCIPIS GENERALS  De formació racionalista, la lectura de l’obra de Hume li fa plantejar.
Proyecto Personal Proyecto de investigación
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
HABILITATS DE COMUNICACIÓ PER LA PREVENCIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS.
ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRÒNICA PRÀCTIQUES D’ELECTRÒNICA BÀSICA. I.E.S. ENRIC VALOR PEGO.
Quina experiència educativa suposa per als nostres alumnes que s’acostumin a situar els fenòmens i els objectes en l’espai i el temps? I als mestres,
En el seu compromís d’adaptació constant del projecte pedagògic de Pere Vergés als últims recursos tecnològics, l’escola presenta el projecte d’introducció.
COMPETÈNCIA COMUNICATIVA
GESTIÓ D’EMOCIONS I SENTIMENTS
SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
PROPOSTES D’AVALUACIONS FIGUROANALÒGIQUES
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
POK´ TA POK´ Sergi Díez, Marc Pujadas, David Rodriguez, Victor Gallego Educació Física Cicle Superior.
Validació de l’experiència laboral. validació de l’experiència laboral? A qui va dirigit ? Què s’obté validant l’experiència laboral? On puc fer la sol·licitud.
Una experiència amb PÈBILI PROJECTE FILOSOFIA 3/18
LA PROGRAMACIÓ DE LLENGUA PER COMPETÈNCIES Equip Lic de L’Hospitalet de Llobregat Febrer 2008.
PENSAMENTS O HABILITATS COGNITIVES
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
Inspirant llàstima o fent-nos responsables
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
APRENENTATGE MULTINIVELL
CICLE D’EDUCACIÓ INFANTIL
L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
PETITS REPORTERS Títol.
APRENENT JUNTS.
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
@sebastiani64.
CEIP PERE VILA BARCELONA 2006/07
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
Una forma fàcil d'obtenir algunes fórmules
OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet
CONVERSA EXPLORATÒRIA
TÈCNIQUES D’ESTUDI.
2. L’idealisme absolut de Hegel
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
1. L’empirisme de Locke 1.3. L’anàlisi dels conceptes de la metafísica escolàstica Pàgina 258 Els dos sentits de la substància: com a substrat i com a.
Grups interactius a L’Esquitx
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
DIADA DE LA PAU A SJO.
Projecte d’educació en comunicació audiovisual.
Objectiu Educatiu Trienni
valors humans i socials
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
Coneixements i idees previs
Les fraccions Sisè B curs
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
TOTS ELS RECURSOS AL SERVEI D’UNA ACTUACIÓ D’EXIT
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
Gestió del coneixement
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals (1)
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Transcripción de la presentación:

Amb quina foto us identifiqueu el dia a dia a l’aula?

El paper de la mestra: Perd l’autoritat informativa però no la instructiva Potencia l’emergència del pensament, fent i provocant preguntes, més que no pas donant respostes. Fa de conductora, mediadora, líder …. Responsable del paper individual i col·lectiu

QUÈ HI HA DARRERA D’AQUESTA MANERA DE TREBALLAR?

MARES I FILLS/ES DE LA NOSTRA CLASSE ESCOLA D’ESTIU WEB 2.0 LES WIKI Una història... en la que tot s’esdevé alhora

A aprendre, també se n'aprèn... Com aprenem nosaltres

Què fem el dia a dia amb els nostres infants? ENSENYAR CONTINGUTSPENSAR INTEL·LIGÈNCIA PENSAMENT innata -S’ensenya a pensar millor per si mateix. -Fomentar l’esperit crític ADAPTAR-SE AL NOU CONTEXT Esdevenir competents com a persona, com a professional i com a ciutadà al llarg de la vida.

DIÀLEG: com a eina i actitud (per comprendre i conviure) Exercici de sortir d’un mateix i descobrir l’altre LLENGUATGE JOALTRES LLENGUATGE: mitjà que serveix per donar significat al món. Capacitat de capacitat de comprendre reconèixer el món el món

Comunitat de diàleg CONDICIONS PEL DIÀLEG A L’AULA: – Comparteixin el sentit de la conversa com a eina essencial per l’aprenentatge – Creació de condicions necessàries per a fer possible el diàleg – Aprenentatge d’estratègies comunicatives

Què són les habilitats de pensament? Grau de competència d'un subjecte concret enfront d'un objectiu determinat. Destresa a fer certes coses adquirida amb l'estudi i l'experiència.

HABILITATS DE PENSAMENT*: RAONAMENT INVESTIGACIÓ CONCEPTUALITZACIÓ FORMULACIÓ Connectar Descobrir Abstracció Interpretació i relacionar Relació llenguatge i traducció i pensament Elaboració Recollida Organització Preservar el d’informació d’informació de la informació significat Rellevant Rellevant en Rellevant en Rellevant en en ciències ciències tot el àrees del Formals experimentals coneixement llenguatge *Jugar a pensar. De Puig, Irene; Sátiro, Angélica. Editorial EUMO

HABILITATS DE RAONAMENT: Buscar i donar raons: per clarificar i justificar als altres en què o per què sustentem les nostres opinions o creences. Inferir: extreure conclusions d’allò que escoltem, veiem o sabem. Raonar analògicament: establir una relació entre un o més elements de sistemes diferents (identificar punts en comú en diferents situacions com el color, la forma la funció etc). Relacionar causes i efectes: causa: condició que determina l’existència de qualsevol fenomen. Relacionar parts i tot: veure que les relacions entre les parts i el tot no sempre són iguals. Relacionar mitjans i fins: Establir criteris: criteri significa que serveix per jutjar.

HABILITATS D’INVESTIGACIÓ: Esbrinar: Buscar la veritat sobre una cosa, descobrir-la. Formular hipòtesis: Davant d’una situació desconcertant o obstacle, es busquen explicacions encara que siguin provisionals. Una hipòtesi és una explicació provisional que requereix ser comprovada, però que anuncia una possible solució del problema. Buscar alternatives: Buscar diferents maneres de fer i de pensar. Contrari al pensament dogmàtic. Habilitat fonamental per desenvolupar la creativitat Seleccionar possibilitats: Pensar en coses possibles i probables. Probable: té possibilitats d’existir en el món real. Possible: pot ser pensat encara que no tingui una existència concreta.. Imaginar: tenir una idea sobre alguna cosa que no està present realment. Transcendim l’experiència, les seves dades i els seus fets.

HABILITATS DE CONCEPTUALITZACIÓ: Definir: marcar límits, delimitar, determinar. Presuposa distinció, diferenciació i comparació. Donar exemples i contraexemples: Exemplificar és concretar idees abstractes. Moviment contrari al generalitzar. Contraexemplificar: intentar falsar els nostres exemples, millorarà la nostra capacitat de pensar. Comparar: establir una relació des d’un mateix criteri (observar les semblances i diferències). Exercita el raonament analògic. Contrastar: forma de comparació que prioritzar les diferències. Agrupar i classificar: organitzar, incloure i excloure elements en un grup. Per agrupar s’ha de comparar i establir criteris. Seriar: és una forma d’ordenació. És diferent a classificar perquè aquí fas un ordre seqüencial, per ordre de prioritats.

HABILITATS DE FORMULACIÓ: Explicar: narrar i descriure: explicar o enumerar les característiques d’una cosa o situació. Narrar: forma explicativa que té en compte el temps i la seqüència de l’explicació. Interpretar: introduir un significat personal a la informació que rebem, raonant, argumentant, deduint etc. Improvisar: fer alguna cosa sense planificar-la, estudiar-la o preparar-la. Traduir diferents llenguatges entre sí: relacionar llenguatges poètics, musicals, pictòrics, corporals, teatrals.

Com es promouen aquestes habilitats en els diferents projectes presentats? Hem de buscar situacions on aparegui: l’admiració, el dubte, la inquietud… HEM D’APROFITAR LES SEVES CURIOSITATS per potenciar i afavorir les seves capacitats, respectant la seva diversitat, per això, hem de buscar situacions adequades per fer, pensar i comunicar.

Enumera 3 habilitats que hagis treballat amb els teus alumnes:

Quines són les principals habilitats que es treballen en cada projecte? 1.Com aprenem? Els límits del coneixement. Processos de cerca d’informació. 2. Maternitats 3.Els “Kuentistes” 4.Fem créixer mongetes 5. Aprendre a aprendre, situacions d’aula a CM i CS 6.La resolució a l’aula: un exemple de com aprenem amb comunitat 7. El sentit de la comunitat Raonament Investigació Conceptualització Formulació

3 HABILITATS TREBALLADES: 3 idees per projectar el curs vinent Què ens enduem avui?

BIBLIOGRAFIA: LIPMAN, M; SHARP, A MARGARET; OSCANYAN, F. Filosofia a l’escola. Eumo Editorial PUIG DE, IRENE; SÁTIRO, ANGÉLICA. Jugar a pensar. Recursos para aprender a pensar en educación infantil. Eumo Editorial PUIG DE, IRENE; ANDRÉS, IÑAKI. Reavaluar. L’avaluació reflexiva a l’escola. Eumo Editorial FONTS, MONTSERRAT. Llegir i escriure per viure. Graó. Leer y escribir un enfoque comunicativo y constructivista. Cuadernos de educación.