La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Grups interactius a L’Esquitx

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Grups interactius a L’Esquitx"— Transcripción de la presentación:

1 Grups interactius a L’Esquitx
Una organització pròpia de les comunitats d´aprenentatge que permet potenciar tots els llenguatges.

2 Què són els grups interactius?
És una organització d´aula amb grups heterogenis (de gènere, nivell d´aprenentatge o origen cultural) format per 6 infants que realitzen tres propostes diferents en una mateixa sessió. A cada proposta hi ha un adult/voluntari de la comunitat que gestiona, acompanya i condueix el petit grup per tal d’assolir amb la col·laboració de tothom (infants i adults) el màxim rendiment i excel·lència acadèmica.

3 Què són els grups interactius?
La curta durada de les activitats, minuts, garanteix l’atenció i la motivació dels nens/es. Les persones que acompanyen el petit grup poden fer un seguiment molt més individualitzat del procés d´aprenentatge i les dificultats que es troben durant el procés de cada infant. Fomentant l’aprenentatge dialògic, el cooperatiu i l’aprenentatge de màxims (amb el diàleg i les aportacions de grans i petits, tots i totes aprenem més)

4 Una sessió a l’aula

5 El voluntari peça clau No només els infants se senten més atesos, sinó que veuen enriquides les seves interaccions amb persones voluntàries i familiars que col·laboren estretament amb els educadors/es aportant els seus coneixements i les seves experiències fomentant alhora l’aprenentatge entre iguals.

6 Aquest curs ens hem proposat fer una sessió setmanal per cada grup a les aules de 2-3 anys per possibilitar el desenvolupament de les potencialitats de l’infant tenint com a objectius didàctics: el reconeixement de la pròpia identitat, l’ampliació del llenguatge oral, les relacions espacials, la coordinació motriu, les habilitats plàstiques i la introducció en l’ús de l’ordinador com a eina d’aprenentatge.

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Formació dels voluntaris
Trobada inicial amb els voluntaris per informar de les bases teòriques dels grups interactius, concepció del funcionament i aspectes a tenir en compte. Trobada de seguiment per compartir vivències, dificultats, procés d´aprenentatge dels infants, avaluació i propostes de millora.

16 Què aconseguim amb els grups interactius?
Atenció individualitzada (6 infants per adult) Acceleració d’aprenentatges. Alta motivació per la diversitat de propostes en un temps relativament curt. Més atenció per part de l’infant per resoldre la proposta. Participació de tots els nens i nenes. Aprenentatges significatius i propers a les seves realitats. Millora del clima a l’aula. Treball col·laboratiu. Bona autoestima de cada infant perquè són capaços de resoldre amb èxit les propostes.

17 Els grups interactius són un somni fet realitat que ens permet oferir als nostres infants el màxim en qualsevol habilitat.


Descargar ppt "Grups interactius a L’Esquitx"

Presentaciones similares


Anuncios Google