La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18"— Transcripción de la presentación:

1 L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18

2 Als cursos del Projecte Filosofia 3/18 se’ns pregunta habitualment sobre l’ús de llibretes a les sessions, especialment pels grups a partir de cicle mitjà. Això que us oferim aquí és una resposta possible a la pregunta i l’acompanyarem d’algunes il·lustracions.

3 Cal aclarir que el fet d’usar llibreta no és prioritari per a les sessions, ja que la tasca principal és el diàleg i, per tant, el llenguatge oral. Encara que el seu ús pot ser un recurs interessant. Us donem algunes idees:

4 LLIBRETES INDIVIDUALS

5 Que cada tingui la seva llibreta i l’utilitzi a manera de diari o de bloc de notes durant les sessions, ja sigui per apuntar les preguntes que es formulen o les idees que li venen al cap durant el diàleg i que té por d’oblidar.

6 Que cada tingui la seva llibreta amb la finalitat d’apuntar algunes coses al final de cada sessió, com a resum i per enllaçar una sessió amb la següent.

7 En tots dos casos, també pot utilitzar-se per a realitzar alguna activitat escrita proposada per la mestra, algun exercici del Manual que requereixi una reflexió individual prèvia o posterior al diàleg col·lectiu. I òbviament, també per a fer les il·lustracions que desitgin.

8 En aquestes opcions, la llibreta dóna una continuïtat al treball de cada durant un curs escolar o fins i tot durant dos cursos (que es el que dura cada programa del Projecte)

9 LLIBRETES GRUPALS

10 L’opció de la llibreta grupal ofereix altres possibilitats i el seu ús pot ser variat i pot anar canviant segon els mesos i els grups. Una possibilitat és que cada grup que inicia el treball amb Filosofia 3/18 comenci una llibreta, que els acompanyarà curs darrera curs, obtenint, al final del cicle una espècie de mirall dels temes, preguntes i diàlegs que han treballat conjuntament. Allí poden apuntar les preguntes cada vegada que facin pissarra. Per a això poden fer, rotativament, de “secretari/a”. També, al final de cada sessió, un/a alumne/a pot emportar-se la llibreta per escriure allò que vulgui del que va succeir aquell dia: un resum del diàleg, un dibuix, una llista de temes, la seva sensació personal, etc.

11 La mateixa opció de la llibreta grupal pot ser solament per un curs.

12 Evidentment, la finalitat d’una llibreta individual o grupal és totalment diferent i cada mestra decidirà el que li sembli més adient segons el seu criteri, el seu estil o el seu grup. Fins i tot podeu decidir-lo conjuntament!

13 Ha de quedar molt clar que, en cap cas, la llibreta ha de convertir-se en la activitat central de les sessions, ni en una càrrega per els/les alumnes. Al contrari, ha de ser un espai de llibertat, d’expressió però que, al mateix temps, anirà marcant l’evolució de les seves idees, de les seves preguntes i inquietuds.

14 A continuació podreu veure algunes imatges de llibretes de nenes i nens de 3º y 4º de primària ( ) del C.P.”Es Pont” de Mallorca. Van utilitzar una llibreta individual durant dos cursos, el que va durar el seu treball amb KIO I GUS, de Matthew Lipman.

15

16 Què podria ser el dibuix de la portada?

17

18 Kio i Gus: introducció

19 La Gus es cega

20

21

22 Capítol 7

23 Capítol 8

24 I més coses…

25

26

27

28

29 Alguns dibuixos

30

31


Descargar ppt "L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18"

Presentaciones similares


Anuncios Google