La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,"— Transcripción de la presentación:

1

2

3 P-3

4 P-4

5 P-5

6

7

8 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs 2016-17
FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM, PENSEM, FEM I COMPROVEM COMUNIQUEM ELS NOSTRES RESULTATS

9 EL MESTRE ACOMPANYA EN ELS SEUS APRENENTATGES

10 TREBALLEM A PARTIR DE LA CONVERSA SEGONS LES SEVES EXPERIÈNCIES
La manera de mirar-pensar depèn de la pregunta que ens formulem I de la manera en què la cultura científica ha organitzat el pensament. Una roca si se la mira un geòleg/a veu la seva història al llarg del temps, un químic les seves propietats químiques i la relació amb la seva composició i estructura, un arquitecte amb les seves propietats mecàniques i un nen amb les propietats cinètiques o lúdiques,... Cada ciència ha generat els seus models explicatius. Cal aprendre a establir interrelacions entre les diferents maneres de mirar i explicar, és a dir, cal que les diverses formes culturals dialoguin entre elles. Aquests jocs de dualitats de maneres de mirar no són contraries sinó complementàries i al treballar-les ens ajuda a construir una visió global.

11 I RESPECTEM LES DIFERENTS MANERES DE MIRAR, PENSAR I D’OPINAR
A mi en recorda a l’olor de bolet Aquesta pasta fa pudor!!

12 Allò que és important és no deixar de fer-se preguntes. Albert Einstein
La didàctica de les ciències avui, és una didàctica que connecta la idea de satisfer la curiositat innata dels humans... Aprendre ciències és entendre sobre fenòmens, sobre allò que ens envolta... I vol entendre aquests fenòmens, no només pel plaer d’entendre’l, per l'emoció que ens pot provocar (que ens cal) , si no també per la seva relació amb la vida quotidiana, seva utilitat, la seva la funcionalitat i els valors amb els quals està involucrat. Vol donar claus per a interpretar el món en el que vivim..; i tenir-hi una implicació responsable. - Donar respostes al fets del món què ens envolten . - Satisfer la curiositat innata que tenim de saber. - Entendre per comprendre el món que ens envolta i entendre per implicar-nos. - Fer evolucionar els models mentals dels alumnes cap uns models de ciència escolar que es basen en models de la ciència. Models entès com a representació interpretativa d’un fet. - Exercitar habilitats cognitivo lingüístiques per construir aprenentatges Provocant espais de comunicació que fomentin hàbits de discussió i d’intercanvi d’opinió, com a forma habitual d'afrontar qualsevol tema d'estudi. Organitzar conscientment la interacció entre els membres dels grup. 

13 GRÀCIES I BON CURS ! MONTSERRAT MORENO
RESPONSABLE DE L’AULA DE DESCOBERTA I DEL LABORATORI Escola Pau Delclòs. Tarragona


Descargar ppt "P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,"

Presentaciones similares


Anuncios Google