La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

valors humans i socials

Presentaciones similares


Presentación del tema: "valors humans i socials"— Transcripción de la presentación:

1 valors humans i socials
III Concurs Bíblic Informàtic La Bíblia, font de valors humans i socials Ramón Giménez i Cristian López Col·legi Bon Salvador Carrer Armenteres 37-39, Sant Feliu de Llobregat Grup: B Bisbat de Sant Feliu

2 Reflexió Actualment ens trobem en un món profundament religiós amb una lleu tendència a l’ateisme, hi ha persones que consideren que la religió només dóna problemes i que totes les desgràcies són causades per la fe humana, els hem de dir... Què avui en dia no trobem valors cristians al món, que són beneficiosos per a tots? Nosaltres, els cristians, no pensem així...

3 Reflexió La religió té dins les seves paraules , lletres i textos, com la Bíblia, un significat que no tothom pot veure, perquè hem d’anar més enllà. Jesús ens ha deixat un llegat, que portem dins nostre, dins el nostre bé, és un bé que es manifesta amb molts valors que també trobem en la Bíblia i que podem relacionar amb la vida diària. Vegeu…

4 BENVINGUDA SIGUI LA SOLIDARITAT AL MÓN!
La solidaritat apareix en paràboles com la del Bon Samarità. Avui dia, ens ajuda a que les persones s’ajudin entre elles quan ho necessiten, com va passar l’any passat al terratrèmol d’Haití, on tots vam enviar el nostre suport, amb petites aportacions però que van acabar fent d’una cosa senzilla, una ajuda molt gran. BENVINGUDA SIGUI LA SOLIDARITAT AL MÓN!

5 QUE L’AMOR OMPLI ELS NOSTRES CORS I IL·LUMINI EL NOSTRE CAMÍ!
L’amor és un valor que Jesús ens mostra constantment, i que trobem en abundància a la Bíblia en un munt de textos de qualsevol deixeble. Avui en dia, trobem que és un dels centres de la vida de l’ésser humà i serveix d’eix pels altres valors indispensables per la vida. QUE L’AMOR OMPLI ELS NOSTRES CORS I IL·LUMINI EL NOSTRE CAMÍ!

6 IGUALTAT “Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra” és una de les frases que Jesús ens va dir al jutjar a les persones sense jutjar-nos a nosaltres mateixos, perquè ningú és lliure de pecat, d’aquesta manera es posa a tothom en les mateixes condicions. Tant els homes com les dones hem de ser iguals, per sort avui dia al nostre país aquesta desigualtat ha quedat extingida, però encara queda molts camins per fer a altres països. No miris la palla a l’ull aliè. Ningú és perfecte, tu inclós.

7 JUSTÍCIA NO FAGIS ALS ALTRES EL QUE NO T’AGRADARIA QUE ET FESSIN A TU! SIGUES JUST Aquest valor que Jesús ens va ensenyar ens fa reflexionar sobre la nostra vida, perquè després a l’altre vida la justícia caurà sobre nosaltres donant-nos allò que realment hem merescut en la nostra vida. Jesús ens ho demostra en una paràbola d’un ric que no donava ni les restes als pobres, i quan va morir, no va tenir res, i ell acabà convertint-se en el pobre.

8 LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA, COL·LABORA AMB LA PAU !
Un dels valors més presents en la nostra vida, i que actualment, per desgràcia, no esta molt realitzada. Malauradament, ens trobem en un període de guerres entre civilitzacions, com per exemple a Iraq entre altres, que esperem que acabin aviat. Jesús sempre va defensar la Pau, de fet una de les parts de l’Eucaristia consisteix en compartir la Pau. PAU LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA, COL·LABORA AMB LA PAU !

9 HUMILITAT Jesús va destacar perque es posava al servei dels altres, fins i tot va netejar els peus dels seus apòstols, ens va ensenyar que ningú ha de sentir-se superior, sinó que ha de ser humil, perquè ells posseiran la terra. Avui dia aquesta figura la trobem a moltes persones, sobretot religiosos i missioners. L’orgull divideix els homes, la humilitat els uneix!


Descargar ppt "valors humans i socials"

Presentaciones similares


Anuncios Google