Projecte EduCAT 1x1: Desplegament exploratori del model 1:1 i els llibres de text en format digital Xavier Kirchner – Fundació Catalana per a la Recerca.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Conferencia-Taller.
Advertisements

El desplegament de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya
L’educació permanent, avui Centelles, 7 d’octubre de 2004
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
Qué i qui és el Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera.
BATXILLERAT 34R/1I/1P-212. EL BATXILLERAT LOE EL BATXILLERAT ÉS UNA ETAPA FORMATIVA Durada: 2 ANYS Titulació: BATXILLER SORTIDES: a)Estudis universitaris.
Capítol 19 El mercat de béns en una economia oberta.
ITINERARIS A 4t d’ESO. CURRÍCULUM ESO LOE PREVIST PER AL CURS Segona llengua estrangera: s’oferirà en franja de matèries optatives un mínim.
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
ETC1 1er parcial Resultats enquestes Anàlisi de resultats Accions a prendre.
Èxit i fracàs a l’educació obligatòria Miquel Martínez. Universitat de Barcelona Direcció d’Ensenyament Ajuntament de Mataró Mataró, 26 de febrer de 2013.
CONTEXTUALITZACIÓ I GESTIÓ DE L’AULA DIGITAL Román Rodríguez Cap de projectes del CETEI 30 de juny de 2010.
Els surfistes van utilitzar la cooperació per fer públic el seu desacord amb el projecte d’espigons. En primer lloc van utilitzar les seves planxes per.
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
Página 1 Creade - LHH, Programes d´Outplacement. Página 2 Què és Creade - LHH ? Context Com ho fem Components bàsics Consultoría Visió Global Consultoría.
Tallers d’intercanvi d’experiències
La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona.
ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.
Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
Interpretació estadística dels indicadors de centre
En el seu compromís d’adaptació constant del projecte pedagògic de Pere Vergés als últims recursos tecnològics, l’escola presenta el projecte d’introducció.
Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar Social El treball socioeducatiu en xarxa Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar.
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
REUNIÓ DE PARES LES TABLETS A L’AULA. PROGRAMA D’INNOVACIÓ EDUCATIVA La nostra escola s’apunta al programa, però no elimina els llibres de text, sinó.
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
AUTOGESTIÓ I INNOVACIÓ EN L’AULA OBERTA
Pràctiques de Psicopedagogia a Londres
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
Portada. Portada Presentació: VEIEM I ESCOLTEM ALS EXPERTS Feu clic a sota.
IES PUIG DE SA FONT “NECESSITATS CENTRE”
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
Una experiència a sisè de Primària
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
PROJECTES: UN LLARG CAMÍ…
Antecedents (el context) Centre IATIC
Escola la Floresta Sant Cugat del Vallès.
Barcelona, 2 de desembre de 2.002
INSTITUT GUILLEM DE BERGUEDÀ
Programa Socialització de Llibres al CEIP LOLA ANGLADA
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
INSTITUT GUILLEM DE BERGUEDÀ
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
Introducció i objectius
Projecte d’estalvi energètic
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
Grups interactius a L’Esquitx
Imaginem que fa un segle haguéssim hibernat a un cirurgià i a un mestre...
CURS
COMISSIÓ DE PROGRAMES Biblioteca – Pep Torn 3 de maig de 2011
“NO DEIXIS QUE ELS TEUS LLIBRES ES MORIN D’OI”
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
ASSAMBLEA GENERAL ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES D’ALUMNES CURS 17/18
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
PROJECTE DE REUTILITZACIÓ DE LLIBRES DE TEXT
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
Recurs educatiu Europa
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
Informe Observatori Barcelona 2016
Evolució del comerç als barris de Barcelona
Imaginem que fa un segle haguéssim hivernat un cirurgià i un mestre...
Jornada d’Intercanvi d’Experiències Formatives a les EOI
EL NOU ROL DEL PROFESSOR !
QUÈ ÉS LA LOMCE? LOMCE, és una llei que ha estat elaborada per persones alienes al món de l’educació, sense el consens o aprovació dels experts en la matèria.
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Transcripción de la presentación:

Projecte EduCAT 1x1: Desplegament exploratori del model 1:1 i els llibres de text en format digital Xavier Kirchner – Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Un projecte per a un món en canvi AHIR  Món jerarquitzat  Coneixement estructurat i d’origen controlat  Rols establerts  Activitats en seqüència  Vies de comunicació limitades AVUI  Món pla  Coneixement dispers i d’origen incontrolat  Rols difosos  Activitats en paral·lel  Vies de comunicació obertes

? Un projecte per a un món en canvi AHIR AVUI

Desprès de descobrir l’eina, el mico ja no és el mateix Una educació per a un món en canvi  Educació per a la vida en un “món connectat”  Educació per a un món que desconeixem  Educació per competències Educació en un entorn digital

Nova educació  nous docents AHIR  Limitar / organitzar el desordre  “Magister” / “Oracle” AVUI  Conviure / “navegar” en el desordre  “Coacher” (Entrenador)

AHIR  Saber “programar”  Saber “trobar”  Navegació en un marasme d’eines  Qualitat desconeguda  èxit dubtòs  Molta dedicació de temps  95% dels docents no pugen l’esglaó (Dades del Departament d’educació) ? Digital = complex = “no és per a mi” AVUI

 Llibre digital  Qualitat “garantida”  èxit assegurat  Estalvi de temps  95% dels docents poden pujar l’esglaó (Hipòtesi base del projecte) Llibre digital = senzill = “dono el pas” AVUI ... i un cop pujat, el progrés és fàcil

8 Educació “sistemàtica” Construcció del coneixement  Continguts fixats per el currículum oficial  Guia  Exercicis ...  Plataformes i recursos  Fonts múltiples ... Una forma de “sortir de la platja i passar els rompents sense bolcar” accessible a tothom i amb un esforç raonable Llibre digital: De què estem parlant?

9 Resultat de la convergència de tres vectors: 1.Potència del format digital - el que ens porta el “vent de la història” - format digital vol dir reduccions de preu, augment de funcionalitat, facilitat d'accés, personalització,... 2.Baixos preus dels PC portàtils: una finestra al món en el que els nostres alumnes hauran de trobar el seu camí, que s’obre per un preu molt inferior a la despesa actual 3.Els llibres de text en format digital ja disponibles i a preus per alumne molt baixos  Els llibres de text, com a tals, gratuïts pels alumnes ( Cost de les llicències a càrrec del Departament d’Educació) Projecte EduCAT 1x1

10 Objectius finals del projecte :  Fer el primer pas per a l’evolució de les metodologies de l’aprenentatge i l’ensenyament  Convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes  Proporcionar la gratuïtat del llibre de text a Catalunya  Subministrar la base per a l’educació dels alumnes en la “vida en un món connectat”  Situar Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació  Aconseguir tot això sense incrementar el pressupost que es dedica avui a llibres i equipaments Plantejaments a llarga distància

11 Objectius del pilot :  Agafar experiència metodològica – Dissenyar “bones pràctiques”  Avaluar costos i problemàtica reals  Obtenir informació de “feed-back” consistent i fiable  “Entrenar” el model operatiu per a l’escenari, en l’horitzó  Llençar un clar missatge a la societat en relació a la utilització de la tecnologia en la educació i la gratuïtat del llibre digital... amb una preparació acurada...

12  Model 1:1 des del primer any Docents: segueixen la metodologia associada al llibre digital: explicacions i exercicis amb pissarra digital interactiva, etc. Alumnes: utilitzen discrecionalment el seu portàtil a classe i a casa  Primer any de coexistència llibre de text en paper – llibre digital Docents: igual al cas anterior. Alumnes: combinen la utilització dels llibres de text convencionals i els llibres digitals. Fan els exercicis utilitzant els ordinadors familiars, els de l’aula d’informàtica, la biblioteca del centre,... Dues alternatives d’implantació

13 Projecte de col·laboració: Participació voluntària acordada amb  Centres  Docents  Associacions de mares i pares  Eventualment, les administracions municipals  Editorials  Empreses de tecnologia Transparència: tota la informació publicada en un espai “wiki” Metodologia: “beta permanent” (correcció dels problemes i posta en marxa de les millores a mida que es van detectant / proposant) Un projecte col·lectiu Som capaços de fer un pas junts el proper curs?

14 Pla d’accions

199 centres, alumnes

16 30/4/2009: “Escuela 2.0”

Projecte estatal  Cofinançament  Pla amb pressupost a 4 anys  Ajudes per a la compra d’ordinadors d’alumnes i docents  Equipament per a les aules (escoles públiques)  Pissarra digital interactiva  Connectivitat Wi-Fi  Instal·lació elèctrica  Equipament per a discapacitats  Formació dels docents  Exclosa: Connectivitat WAN

Projecte a gran escala  Sostenibilitat  Equipament personal / connectivitat  mercat de consum  Equitat social:  cofinançament de les famílies + política de beques  “Ecosistema”  millorar / no destruir  Continguts: Plataforma “neutra” Participació de les editorials Continguts de producció pròpia  Ordinadors: Certificació “EduCAT 1x1” oberta a tots els fabricants Venda limitada als participants

Evolució  Pla d’incorporació: una “generació” ( alumnes) per any  Setembre 2009: alumnes  Desembre 2009 – abril 2010: fins a uns alumnes  Setembre 2010: fins a alumnes  Setembre 2011: fins a alumnes  Setembre 2012: fins a alumnes  Equipament d’aules i centres  Participació voluntària

Moltes mercès