La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA."— Transcripción de la presentación:

1 WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.

2 Justificació Al final del curs , ens vam plantejar com introduir les WebQuests al curriculum escolar del cicle superior de primària. Vam veure quins temes serien els més adients i vam crear algunes WebQuests.   Per a 5è, vam decidir que, quan tractéssim els animals vertebrats, podríem treballar els amfibis a partir d’una WebQuest.

3 En el cas de 5è, a més de treballar els amfibis, volíem que la WebQuest fos una eina per aprendre a treballar cooperativament, ja que és un grup molt complex des de parvulari: Tenen unes relacions molt tenses entre ells i els costa molt treballar en grup pels conflictes personals i les seves diferents tipologies d'aprenentatge. Pel que fa a la informàtica, tenen uns coneixements previs d'utilització de l'ordinador: saben treballar amb Word, crear una carpeta, una presentació en diapositives, navegar per Internet... Hi ha un parell de nens amb transtorns de personalitat greus. El nivell acadèmic en general és baix.

4 1. Un cop a l’aula d’informàtica, vam fer que els grups busquessin la portada de la WebQuest i que tots junts llegíssim el que hi ha i observéssim les imatges. 1. Un cop a l’aula d’informàtica, vam fer que els grups busquessin la portada de la WebQuest i que tots junts llegíssim el que hi ha i observéssim les imatges. 1. Un cop a l’aula d’informàtica, vam fer que els grups busquessin la portada de la WebQuest i que tots junts llegíssim el que hi ha i observéssim les imatges. 1. Un cop a l’aula d’informàtica, vam fer que els grups busquessin la portada de la WebQuest i que tots junts llegíssim el que hi ha i observéssim les imatges. Un cop a l’aula d’informàtica, vam fer que els grups busquessin la portada de la WebQuest i que tots junts llegíssim el que hi ha i observéssim les imatges.

5

6

7

8

9

10

11

12 AMFIBIS AMFIBIS

13

14 PRESENTACIONS...

15

16 A MANERA DE CONCLUSIONS...
Cal temporitzar les WebQuests en un espai curt de temps: dues o tres setmanes màxim perquè no perdin el fil ni les ganes. Cal adequar els horaris de l’aula d’informàtica a les necessitats puntuals de cada curs. Això s’aconsegueix quan tothom veu aquesta manera de treballar adequada i correcta. Perquè els nens practiquin la recerca d’informació a Internet potser aniria bé fer caceres del tresor abans de començar a treballar amb l'estratègia de les WebQuests. Cal recordar que, en una WQ, mai no s’ha de permetre copiar i enganxar la informació. Sempre s’ha d’elaborar la informació. A mesura que es va treballant la WebQuest amb els alumnes, ens adonem de les dificultats que sorgeixen i que cal anar adequant la WQ a la realitat.

17 Els nens a mesura que passaven les sesions s'entenien més a l’hora de treballar en grup. Només va haver-hi un grup que va tenir alguns problemes, però així i tot van seguir endavant i van arribar a un enteniment que els va permetre acabar tot el treball. Han treballat amb una eina que la majoria utilitza per jugar i han vist que serveix també per treballar. La valoració final ha estat molt positiva, tant per part dels mestres com per part dels nens.

18 Sebastià Capella. Gener del 2005. ELS AMFIBIS. http://webquest. xtec
Sebastià Capella. Gener del ELS AMFIBIS. [Visitada: maig de 2008]

19 Tutora: Teresa Bescós. Creador WEBQUEST: Sebastià Capella. Alumnes: 5è Escola ESTEL VALLSECA


Descargar ppt "WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA."

Presentaciones similares


Anuncios Google