La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA"— Transcripción de la presentación:

1 SETMANA DE L'ENERGIA 17-23 D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
IES Celestí Bellera dimecres 19 d'octubre de 2005 Organitzen aquesta activitat: -Institut Català de l'Energia -Ajuntament de Granollers -IES Celestí Bellera

2 Estructura de l'activitat

3 La Central Fotovoltaica de l'IES Celestí Bellera
I t í B e l l e r a : La Central Fotovoltaica de l'IES Celestí Bellera Es va iniciar en la segona meitat dels anys 90 amb el Projecte “FEM-HO POSSIBLE” Objectius i finançament: index Web fotovoltaica Esquema del funcionament: Esquema Central elèctrica fotovoltaica

4 Activitats didàctiques i informacions exposades
- Generem electricitat - El Molí de Vent - La Ciutat Sostenible - Informacions tècniques Web Didàctica

5 La Central Fotovoltaica Bases de dades i funcionament “on line”
Estructura i funcionament de la base de dades Exemple de recerca: Efectes de l'eclipsi del 3 d'octubre de 2005 Funcionament “on line”

6 Efectes de la instal·lació fotovoltaica en el nostre Centre
Realització d'un Master en Sostenibilitat per professorat de Centre (cursos i a la UPC, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO). Canvis en el Projecte Curricular de Centre (PCC) Evolució positiva de la sensibilització de Professorat i Alumnat al respecte Cursos d'Assesorament i Formació en el Centre Distintiu Escola Verda Concesió d'un Pla Estratègic (4anys+1) Funcionament d'una Comissió de Medi Ambient per dissenyar les estratègies que s'han portat a terme.

7 Resultats directes del Màster i la Formació en Centre
Els resultats que, en el seu moment, més es van destacar, van ser: Disseny de materials didàctics específics per a l'ús a l'aula. Disseny d'estratègies de conducta per l'estalvi energètic i el reciclatge, etc. Previsions a mig i llarg termini de l'efecte de les Plaques Solars.

8 Efectes en les actituds
L'alumnat conviu de forma habitual amb el reciclatge selectiu, l'estalvi energètic i les fonts d'energia renovables: A les aules i departaments hi ha contenidors de paper reciclat i reutilitzat. Al laboratori, planta baixa i sala de professors hi ha contenidors de llaunes i plàstics. Estalvi energètic (Botons verds als interruptors) Actituds per reduir factura neteja : Cadiras a sobre taula en acabar.

9 Efectes en el PCC Modificacions Currículum
La instal·lació fotovoltaica ha impulsat un canvi de mentalitat: Els continguts curriculars de les matèries comunes (Sobre tot tecnologia, ciències socials i ciències naturals) respecte de la producció de l’energia de forma sostenible i la necessitat del reciclatge i l'estalvi energètic. Modificacions Currículum

10 Conclusions Per tant, apart de conceptes tècnics específics, l’objectiu és educar “globalment” amb una mentalitat on la producció d’energies renovables, la recollida selectiva i la sostenibilitat formen part natural del desenvolupament personal i social.

11 Fem l’institut sostenible
El nostre Pla Estratègic desenvolupament sostenible i tecnologies de la informació educació ambiental preservar el medi ambient introduir aquests temes a cada àrea adaptació de l’institut a l’ús d’energies renovables un exemple n’és la nostra central fotovoltaica som un dels instituts del projecte escoles verdes professorat del centre està format en postgraus mediambientals de la UPC

12 L'Energia a l'Escola El Recorregut de l'Energia
dimecres 19 octubre 2005 IES Celestí Bellera


Descargar ppt "SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA"

Presentaciones similares


Anuncios Google