Les Llars d’Infants i/o Escoles Bressol

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
LOS LÍMITES DE LA EDUCACIÓN Alba Sánchez Canal Capítol 4: La paternidad responsable.
Advertisements

El desplegament de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
en els centres educatius de la ciutat de Barcelona
Regidoria d’Educació, Família, Majors i Immigració CURS
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
III ENCONTRE D’ENSENYANTS DE L’ALCOIÀ I EL COMTAT Setembre 2011
REUNIÓ DE PARES I MARES C.P. L’HORTA Catarroja Curs Tutora: Teresa Luz Pitarch.
EL CONTRACTE DE TREBALL
ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.
Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.
COMISSIÓ MIXTA DE SEGUIMENT DEL DESPLEGAMENT DE LA LLEI 39/ de desembre del 2009.
Interpretació estadística dels indicadors de centre
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
Validació de l’experiència laboral. validació de l’experiència laboral? A qui va dirigit ? Què s’obté validant l’experiència laboral? On puc fer la sol·licitud.
ANIMALS en perill d’extinció
T La infermera a pediatria CASAP Can Bou. Xerrades Programa Formació pares i mares Lactància materna SiE Espai Nadó Vacunacions escolars Benvinguda Nounat.
Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte.
RECURSOS EDUCATIUS SÓN ELS MITJANS QUE UTILITZEM A L’ESCOLA PER A TREBALLAR L’AULA. ESPAI: On? TEMPS:Quan? MATERIALS: Amb què ? RECURSOS HUMANS: Qui ?
Edició 2017 Reunió amb famílies.
ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
ESCOLA GRAS I SOLER.
EBM LA FONTANA Escola Bressol Municipal de gestió directa de l’Ajuntament de Barcelona Districte de Gràcia Escola de tres grups: 1 de 18 infants de 2-3.
1 u n i t a t Relació laboral i contracte de treball.
Toca fusta FENT DECORATS
1 u n i t a t L’educador infantil.
Dades de l’inici del curs Dossier de Premsa
L’atenció a la diversitat i la LOE (l’escola inclusiva)
L’Eliana Solidària.
Decret d’autonomia dels centres educatius
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
Continuació: l’espai II
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
Auto informació Servei d’assessorament Servei de reconeixement.
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
REFLEXIONEM SOBRE EL PATI DE LES LLARS D’INFANTS
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
P E L C 0 a 3 anys Programa Per l’Estimulació Del Llenguatge
Decret d’autonomia dels centres educatius
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional.
Com introduir les Guies Docents
D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
Edició 2017 Reunió amb famílies.
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
Seminari d’Educació Especial
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
ITINERARIS EDUCATIUS Marc Escalé, Bruna Riera i Marta Arumí.
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
LABTRED (LABORATORI DE TRANFERÈNCIA EDUCATIVA)
CEIP AINA MOLL I MARQUÈS
Badalona, 1 de desembre de 2005
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
CFA Sebastià Juan Arbó Curs
de Transferència Educativa
Socialització de llibres de text.
ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL
Serveis de Consultoria
PLA EDUCATIU D’ENTORN DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 11/07/2019.
Àrea d’Atenció a les Persones
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL
Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere
QUÈ ÉS LA LOMCE? LOMCE, és una llei que ha estat elaborada per persones alienes al món de l’educació, sense el consens o aprovació dels experts en la matèria.
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Transcripción de la presentación:

Les Llars d’Infants i/o Escoles Bressol Inspecció d’educació. M. Dolors Serra

Referents normatius Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació. Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació Decret 282/2006, de 4 de juliol, pel qual es regulen el primer cicle de l’educació infantil i els requisits dels centres. Decret 101/2010, de 3 d’agost, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments del 1r cicle d’Educació Infantil. Ordre EDU/484/2009, de 2 de novembre, pel que fa al segon cicle de l’educació infantil

L’OBJECTIU d’aquest Decret Determinar i regular: Protegir els drets de l’infant mitjançant la regulació del primer cicle d’EI. Els requisits que han de complir els centres respecte els espais i les titulacions dels professionals. La participació de la comunitat educativa I la possibilitat de delegar competències als ajuntaments.

Principis Per tal d’afavorir el desenvolupament harmònic dels infants, els centres han de cooperar amb els pares, mares o tutors, com a primers responsables de l’educació dels seus fills i filles tot intercanviant regularment informació. L’organització i la programació general del centre ha de tenir presents el respecte a les necessitats afectives i de relació familiar dels infants i la conciliació de la vida familiar i l’activitat laboral dels pares, mares o tutors.

El català s’ha d’utilitzar normalment com a llengua vehicular i d’aprenentatge del primer cicle de l’educació infantil, així com de totes les activitats i serveis que ofereixen els centres, sens perjudici de l’establert a l’article. Els infants amb necessitats educatives específiques reben l’atenció d’acord amb les seves necessitats singulars des del moment en què aquestes necessitats són detectades i valorades pels serveis educatius.

Denominació genèrica Els centres que únicament imparteixen el primer cicle de l’educació infantil tenen la denominació genèrica de llar d’infants o d’escola bressol, a elecció del seu titular, seguit de l’expressió “pública” o de l’expressió “privada”, segons la naturalesa del titular. Aquests centres fan constar la seva denominació genèrica en els documents. Aquestes denominacions no les poden emprar els establiments no autoritzats per l’administració educativa per impartir el primer cicle de l’educació infantil.

Professorat a les Llars o Escoles bressol Decret 282/2006 El nombre mínim de professionals en presència simultània igual al nombre de grups en funcionament simultani més un, incrementat en un de més per a cada 3 grups. Un mestre especialista d’educació infantil per a cada tres unitats o fracció . Els professionals que imparteixen tutoria ha de tenir el títol de Mestre d’educació infantil o equivalent o el de Tècnic superior en EI o equivalent..

Plantilla mínima de professionals Grups Professionals Mestres 1 2 3 5 4 6 7 9 10 8 11 13 14

Nombre màxim d’infants per grup Decret 282/2006 per infants menors d’un any: 8 per infants d’un a dos anys: 13 per infants de dos a tres anys: 20 La capacitat màxima simultània es fixa en el corresponent conveni o disposició.

Edificis de les Llars Locals d’ús exclusiu i accés independent. Un mínim de tres sales (en algun cas dos sales), una per a cada tram d’edat (mínim 30 m2 i dos m2 per alumne). Amb espai diferenciat de descans i higiene < 2 anys i un servei per sala de 2 a 3 anys, visible i accessible, amb dos lavabos i dos inodors. Un espai per a preparació d’aliments o una cuina. Un pati d’esbarjo superfície mínima de 2 m2 per cada infant en utilització simultània (mínim 75 m2 ). Una sala d’usos múltiples de 30 m2. Un espai per tasques administratives (mínim 10 m2). En les Llars de 7 unitats o més hi ha d’haver dos espais. Una cambra higiènica pel personal separat de les unitats amb un lavabo, un inodor i una dutxa.

Edificis de les Llars Municipis o nuclis aïllats de menys de 2.500 hab Una sala per a cada unitat (mínim 20 m2 i 2 m2 per alumne) Un recinte d’esbarjo a l’aire lliure (50 m2) Les proporcions entre nombre d’infants i professionals s’adeqüen al nombre màxim d’infants als diferents trams d’edat. La Llar ha d’atendre infants de totes les edats, i no es exigible disposar d’una sala per a cadascun dels trams d’edat, ni la sala addicional i diferenciada per a usos múltiples quan la llar d’infants és d’1 o 2 grups. En centres que imparteixen el segon cicle d’EI A més dels establerts poden compartir la cuina, pati, usos múltiples, despatx i sala professors, i han de complir els requisits d’espais exigits per autoritzar el segon cicle.

Consell de participació Competències i funcions que la normativa assigna als Consell Escolars Composició per té 3 grups: Director/a de la llar que n’és el president/a. 1 representant de l’Ajuntament 1 educador /a (elegit ) 1 pare/mare ( elegit ) 1 personal de l’administració i serveis. Els terminis iguals excepte el del sector pares que serà cada dos anys. Composició per més de tres grups: 1 Pare/mare més 1 educador/a més

Altres aspectes del decret 282/2006 Consell de participació de les Llars públiques i de les Llars privades sufragades amb fons públics Delegació de competències als ajuntaments que ho vulguin assumir Relacionades amb el procés de preinscripció i admissió d’alumnes als centres sufragats amb fons públics. Relacionades amb la resolució dels expedients d’autorització, de cessament, modificació i revocació de les Llars. Relacionades amb els Consells de Participació. Adaptació dels centres a aquest decret Expedients d’autorització iniciats Adaptació de les Llars autoritzades a l’empara del D353/2000. Estableix calendari. Assoliment de la ràtio de mestres en educació infantil. 10 anys. No s’incorporen altres professionals mentre no s’assoleixi.