La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)"— Transcripción de la presentación:

1 D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
DECRET 102/2010, DE 3 D’AGOST D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08) DECRET 155/2010, DE 2 DE NOVEMBRE, DE LA DIRECCIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS(...) (DOGC 11/11) DESEMBRE 2010

2 ALUMNAT Ensenyament/ Escolarització aprenentatge CENTRE EDUCATIU
FAMILIA I COMUNITAT ESCOLAR Llengua Entorn educatiu Carta de compromís SERVEI D’EDUCACIÓ DE CATALUNYA ALUMNAT CURRICULUM Ensenyament/ aprenentatge Escolarització CENTRE EDUCATIU PROFESSORAT Projecte educatiu TITULARITAT AUTONOMIA DE CENTRE FUNCIÓ DOCENT Caràcter propi Direcció Inversió i sosteniment Formació inicial i permanent Reconeixement social Condicions laborals Ordenació Funció Pública docent 2

3 DECRET 102/2010, D’AUTONOMIA DE CENTRES EDUCATIUS ESTRUCTURA I CONTINGUT
Títol preliminar: Objecte i àmbit d’aplicació Títol 1: Exercici de l’autonomia dels centres que conformen el Servei d’educació de Catalunya o que imparteixen ensenyaments postobligatoris sostinguts amb fons públics Títol 2: Direcció i autonomia organitzativa dels centres públics de la Generalitat Títol 3: Direcció i autonomia de gestió dels centres públics de la Generalitat Títol 4: Avaluació dels centres que conformen (…) DA (de la primera a la vint-i-tresena) DT (de la primera a la setena) DD (amb 15 apartats)

4 DECRET 155/2010, DE LA DIRECCIÓ DELS CENTRES PÚBLICS I DELS DIRECTIUS PROFESSIONALS DOCENTS ESTRUCTURA I CONTINGUT Capítol 1: Principis generals Capítol 2: Funcions i atribucions de la direcció Capítol 3: Selecció, nomenament, renovació i cessament del director/a Capítol 4: Projecte de direcció Capítol 5: Formació, reconeixement i avaluació de l’exercici de la direcció Capítol 6: Condició de directiu professional docent DA (de la 1a a la 7a) DT (de la 1a a la 3a) DD (amb tres apartats)

5 DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA DECRET AUTONOMIA
Decrets d'aprovació dels Reglaments orgànics dels centres (DD 6, 7 i 8) Decret autonomia gestió econòmica i ordre ídem centres d'adults (DD 3 i 5) Decrets d'òrgans de govern de diversos tipus de centres (DD2, 9 i 13 i, derogació parcial, 15) Decret de plans estratègics (DD 11) Decret de l'ús social de centres públics (DD 12) (parcialment) Decret sobre drets i deures d'alumnat i regulació de la convivència en els centres (DD 14) Ordre avaluació de centres (DD 10) Decret d'aplicació de la Llei de Normalització Ling. (DD 1)

6 ALGUNES QÜESTIONS Són possibles projectes educatius diferents en centres que tenen definit el mateix caràcter propi? Fins a quin punt és preceptiu el currículum? Hi ha algun element del sistema educatiu que afecta directament el centre en el qual aquest, sigui públic o concertat, NO té pràcticament gens d'autonomia? Fins a quin punt ens creiem els marges d'autonomia que apunta el decret en la gestió de recursos humans en centres públics? Formació permanent i autonomia de centre. Hi ha relació?

7 I MÉS INCÒGNITES ... Límits a l'hora d'extreure rendiment de les instal·lacions d'un centre públic Sentit dels plans d'autonomia (els “PAC”) en el context del decret 102/2010, de 3 d'agost Alguna estratègia recomanada en el procés d'adequar, en 4 anys, el funcionament del centre al decret d'autonomia? Inseguretats en passar de treballar amb receptes a treballar amb principis i criteris ...

8 COMENTARIS FINALS Escrit de la Secretària general del Departament, de setembre de 2010, sobre l'aplicació del Decret 102/2010 “Instruccions” del curs 2010/2011 Ordre EDU/521/2010 (en aplicació de l'article 50.4 del Decret 102/2010)


Descargar ppt "D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)"

Presentaciones similares


Anuncios Google