La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional."— Transcripción de la presentación:

1 ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional d’una «Convenció sobre els Drets dels Infants». 20 de novembre de 1989: s’acorda el text final obligatori pels signats de la Convenció. 1990, la Convenció es torna Llei, signada i acceptada per 20 països. Avui, la llei ha estat acceptada per tots els països del món, menys per Somàlia i Estats Units.

2 ARTICLE 1 DEFINICIÓ D’INFANT Tota persona menor de 18 anys.

3 ARTICLE 2 NO DISCRIMINACIÓ
Tots els infants tenen aquests drets, sense importar raça o color de pell, ni el sexe, ni la llengua, ni la situació econòmica, ni les seves creences o les dels seus pares, ni el seu estat de salut.

4 ARTICLE 3 L’INTERÈS DE L’INFANT SEMPRE ÉS SUPERIOR
En qualsevol moment s’ha de vetllar pel benestar i bon desenvolupament de l’infant.

5 ARTICLE 6 SUPERVIVÈNCIA I CREIXEMENT
Tot infant té dret a la vida. Cal fer tot el possible per assegurar la seva supervivència i el seu creixement.

6 ARTICLE 7O 07 NOM I NACIONALITAT
Tot infant té dret, en néixer, a ser inscrit en un registre, rebre un nom, una nacionalitat, conèixer els seus pares i ser atès per aquests.

7 ARTICLE 9 SEPARACIÓ DELS SEUS PARES
Cap infant ha de ser separat dels seus pares, a no ser que això li sigui un gran bé. En cas de separació matrimonial, tenen dret a mantenir contacte amb els dos progenitors.

8 ATICLE 13 LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ
L’infant té dret a expressar lliurement el seu parer, a rebre i difondre informació i idees de tot tipus, sempre que això no vagi contra el dret d’altres persones.

9 ARTICLE 14 LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA, DE RELIGIÓ I DE PENSAMENT
La seva llibertat: de pensament, de consciència i de religió, ha de ser respectada. Els seus pares podran aconsellar-lo sobre aquests temes.

10 ARTICLE 16 PROTECCIÓ I DRET A LA PRÒPIA INTIMITAT
Tenen dret a una vida privada pròpia, respecte de la vida privada en família, i a la intimitat de la seva llar. No se’ls ha d’obrir la correspondència i tenen dret a la seva imatge.

11 ARTICLE 17 ACCÉS A UNA ADEQUADA INFORMACIÓ
Els infants tenen el dret de rebre informació mitjançant llibres, diaris, ràdio, televisió, internet... Especialment la informació que sigui important per al seu benestar i desenvolupament. Els adults tindran cura que aquesta informació sigui l’adequada.

12 ARTICLE 18 RESPONSABILITATS DELS PARES
Els pares són els responsables de la seva educació i de la seva creixença, sempre han d’actuar pensant en l’interès de l’infant. Les autoritats podran ajudar els pares en aquesta missió.

13 ARTICLE 19 PROTECCIÓ CONTRA EL MALTRACTAMENT
Les autoritats protegiran els infants de maltractes, abusos i violència, també dels que provinguin dels seus pares o responsables legals.

14 ARTICLE 28 L’EDUCACIÓ Tenen dret a l’educació. L’educació primària serà obligatòria i gratuïta. Se’ls ha de facilitar l’accés, si volen, a estudis superiors; tots el governs han de col·laborar per tal que això sigui una realitat a tot el món. Els càstigs a l’infant no han de ser ni humiliants ni indignes.

15 ARTICLE 38 CONFLICTES ARMATS
En temps de guerra no podran ser soldats ni participar en combats. Els infants seran objecte de protecció especial en cas de conflicte bèl·lic.

16 Dret a la vida, dret a una protecció especial, dret a una bona alimentació i serveis mèdics adequats, dret a ser estimat i comprès, dret a ser el primer en rebre protecció i socors, dret a no ser explotat, dret al respecte a les conviccions de qualsevol mena, dret a ser educat en un esperit de tolerància... Només entendràs i podràs viure els teus drets, quan respectis els drets dels altres. Tu INFANT: Tens l’obligació de créixer mentalment, moral, espiritual i social. Tens el deure de ser lliure, sabent de debò què vol dir llibertat. Tens el deure de considerar iguals els teus companys. Tens el deure de vetllar per la teva salut. Tens el deure d’estimar els més desafavorits. Tens el deure de donar tot l’amor que siguis capaç. Que per a tu, malgrat les diferències de raça, de religió, de nacionalitat, de sexe... tots els infants del món siguin iguals.

17 Catalonia PPT’S Traducció d’una presentació rebuda sense crèdits. Fmr?
Música: Enya [EMG] – On Your Shore.wav Sense finalitat comercial – Ús privat. Suggeriments: Podeu visitar: Catalonia PPT’S


Descargar ppt "ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional."

Presentaciones similares


Anuncios Google