La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL"— Transcripción de la presentación:

1 ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL
BALANÇ Servei Comarcal de Protecció Civil

2 Tasques del Servei Comarcal de Protecció Civil
Pla d’Assistència i Suport Comarcal en Protecció Civil amb àmbit d’aplicació comarcal, 27 municipis (redactat i homologat l’any 2009). (…) El pla d’assistència i suport no s’ha d’entendre com un pla d’emergència, és un pla d’ajuda i recolzament als municipis, abans, durant o després d’una emergència. El pla d’assistència i suport no substitueix els plans municipals, és el pla que estipula com es realitzarà l’ajut i el recolzament als municipis que l’integren.(…) Des de l’any 2009 es presta el servei d'Assistència tècnica als municipis de l’Alt Penedès  servei sota demanda i “a la carta”. Redacció de PAU’s, PEMS i PAMS Informe d’avaluació tècnica (PAU’s redactats per altres tècnics) Homologació per la Comissió Comarcal de Protecció Civil

3 BALANÇ PAM’S ALT PENEDES

4 BALANÇ PAM’S ALT PENEDES
TOTAL PAMS OBLIGATS 53 PAMS Pendents de revisió a punt 40 PAMS Vigents 13

5 Escenari 2015 DECRET 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s'aprova el contingut mínim per a l'elaboració i l'homologació dels plans de protecció civil municipals i s'estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta. Art. 1.1 Objecte del Decret: aprovar l’estructura del contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals (Plans bàsics d’emergència, Plans d’actuació municipal i els Plans específics)  DOCUMENT ÚNIC DE PROTECCIÓ CIVIL MUNICIPAL (DUPROCIM) Art. 2.a) Els municipis > hab i municpis turístics  PBEM A l’Alt Penedès: Vilafranca i Torrelles Art. 2.b) Els municipis afectats per riscos objecte de plans aprovats pel Govern Obligació de PAM’s (Plans d’Actuació Municipal). Art. 2.c) Els municipis amb riscos concrets  PEM (Pla Específic Municipal)

6 Escenari 2015 Art.4. Tramitació, aprovació i homologació dels PAMS i PEMS: Art.4.1) Aprovació : Ple Ajuntament amb informació pública. Informe previ de la comissió municipal de protecció civil, si n’hi ha Art.4.2) Homologació : Comissió de Protecció Civil de Catalunya Article 6. Actualització i revisió Art. 6.1) Actualitació: Adaptar-los als canvis de circumstàncies  (Ex: Canvi de responsables després d’eleccions) Art. 6.3) Revisió: cada 4 anys  NOVA PLANTILLA DOCUMENT ÚNIC El Decret entra en vigor al cap d’1 mes de la seva publicació ( )

7 BALANÇ PAU’S ALT PENEDES

8 Escenari 2015 – PAU’S DECRET 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Actes de foc Desapareix la obligació de disposar d’un PAU per amb menys de 100 kg  TOTS ELS ACTES DE FOC DE LA COMARCA A EXCEPCIÓ DE VILAFRANCA i possiblement Sant Sadurní. Llars d’infants: Desapareix la obligació de disposar d’un PAU per a les llars d’infants de la nostra comarca (límit 100 alumnes) Activitats docents: ús docent destinat a persones amb discapacitats físiques, sensorials, intel·lectuals o amb malalties mentals (a partir de 100 places) Activitats docents : alçada evacuació >28m o >2.000 alumnes (Instituts??) Residències o centres de dia: gent gran, malalts,... Centres amb persones que no puguin realitzar evacuació pels seus propis mitjans > 100 places.

9 Escenari 2015 – PAU’S DECRET 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Poliesportius, locals socials (edificis) aforament >1.000 persones Actes multitudinaris (carpes-espai delimitat) aforament >1.000 persones Actes multitudinaris (places-espai delimitat)  aforament >2.000 persones Actes multitudinaris (espai NO delimitat )  aforament > persones Urbanitzacions/nuclis població: a menys de 500 m massa forestal, les obres de les quals no estiguin recepcionades per l’Ajuntament, o que no estiguin incloses en un Pla de protecció civil municipal.

10 Escenari 2015 – PAU’S Art. 18. els Consells Comarcal han de prestar suport, assistència i cooperació a les funcions municipals. En cas que el Consell Comarcal disposi de Comissió Comarcal de Protecció Civil, els funcions d’homologació de plans poden ser delegades. Art. 17 Funcions dels ajuntaments: * Informe tècnic previ preceptiu (3 mesos)  PAU’s d'àmbit local * Al·legacions (3 mesos)  PAU’s àmbit Generalitat  directament o a través de l’ens de caràcter supramunicipal corresponent (art.20.1b) Delegació informe al tècnic comarcal de PC. TRAMITACIÓ de PAU’s HERMES.... * Art. 4.4.e) Obligació del titular: Trametre, en tots els casos, les dades que es detallen a l’annex IV, sobre l’anàlisi de risc i altres aplicables a la gestió de l’emergència, al registre electrònic que a aquests efectes estableixi l’Administració de la Generalitat, registre municipal, si escau, o altres plataformes electròniques previstes a aquest efecte (Tràmits on-line, EACAT,...) * Transitòria 2a Mentre no entri en funcionament la nova plataforma es podrà presentar la documentació d’acord amb la normativa general de procediment administratiu.

11 REFLEXIONS FINALS... PAMS i PEMS: PAU’S:
A la pràctica a mitjans de 2015 un 75% dels PAM’s no seran vigents i la resta possiblement cal que s'actualitzin. PROPOSTA: Redactar el DOCUMENT ÚNIC per tots els PAM’s OBLIGATS Que passa amb els PEM’s de Festa Major, Mercats municipals que es van fer en el marc del Decret 82/2010 i que el Decret 30/2015 ja no manté la obligació de disposar d’un PAU ? PAU’S: Tenim uns 35 PAU’s i PEM’s a la comarca que ja NO SÓN OBLIGATORIS PROPOSTA: Art.3.3. la persona titular d’un centre o activitat no sotmès al Decret 13/2015 pot elaborar un protocol d’actuació en emergències per afrontar situacions de risc i d’emergència. No són documents de caràcter normatiu i tenen intervenció administrativa prèvia o posterior  Mantenir el PAU / Protocol d’actuació per activitat de risc (correfocs i actes multitudinaris) On queden les curses o altres activitats esportives?

12 SERVEI COMARCAL DE PROTECCIÓ CIVIL
MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ !!!!! Ens trobareu a la vostra disposició al tel mail:


Descargar ppt "ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL"

Presentaciones similares


Anuncios Google