PREGUNTEM, PARLEM, EXPLIQUEM, COMPARTIM... APRENEM!

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
Advertisements

Centre d'Hàbits Saludables
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
Com fer una presentació de diapositives
Podeu posar una foto del vostre centre
VIVIM AMB TOTS ELS SENTITS L’ESPERA DE JESÚS
Una experiència a sisè de Primària
3a PART Els nens i nenes de P- 4
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
PETITS REPORTERS Títol.
Recordem què vol dir ser adolescent
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010
L'ILLA DELS 5 FARS (FERRAN RAMÓN CORTÉS)
PREGUEM: Pare, Perdó per les coses que he fet malament,
SOCIOLINGÜÍSTICA COMUNICACIÓ Pàg
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
Aprenem a trasplantar Cicle Inicial.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
CONVERSA EXPLORATÒRIA
PASSOS PER MEDIAR UN CONFLICTE
DIADA DE La pau i la no violència.
A quina hora i en quin espai hi ha més soroll a l’escola?
Descobrint un tresor amagat
ELS DRETS SOCIALS Rics i pobres
Cicle Superior (Curs 2015 / 2016) CIM D’ÀLIGUES.
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
IES DE VILADECAVALLS (VALLÈS OCCIDENTAL) 678 ALUMNES DISTRIBUÏTS EN:
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
ORGANITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA I ESPANYA
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
RECOLLIM ELS DIBUIXOS Tothom ens va ajudar molt, i tots els alumnes de 1r a 4t van fer el seu dibuix. Amb aquests dibuixos vam decidir enquadernar-los.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
ESCOLA CERVANTES (BARCELONA) CLASSE DE P-3 MARIA JOSÉ MATA
DIADA DE LA PAU A SJO.
Activitat d’educació en comunicació audiovisual
ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí.
Objectiu Educatiu Trienni
EL BOSC MEDITERRANI Cicle Inicial
valors humans i socials
ENS TROBEM DE NOU.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Descobreix la seva paraula.
Com fer una presentació? Comunicació oral
Quina emoció! Què ens voldran dir?
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
MORFOLOGIA i SINTAXI PRONOMS RELATIUS i PRONOMS INTERROGATIUS
BIODIVERSITAT A L’HORT
Tutorial com canviar color i paisatge
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Les taules de multiplicar
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
INFORMÀTICA BÀSICA 1r ESO curs
EUROFRAGANCE CAPTUREM SENSACIONS.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
A la classe de Medi ens vàrem preguntar quins dubtes voldríem aclarir envers el nostre cos… Després de molt pensar va sorgir la pregunta…
Carta de compromís Manifest 3r ESO B 1.
La vulneració dels drets socials
MORFOLOGIA i SINTAXI PRONOMS RELATIUS i PRONOMS INTERROGATIUS
ANEM A L’HORT AQUEST CURS ELS NENS I NENES DE P-3 S’HAN INCORPORAT A LA TASCA DE CUIDAR L´HORT. PREPARAR LA TERRA, PLANTAR ,REGAR, RECOLLIR FULLES.
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
VIVIM AMB TOTS ELS SENTITS L’ESPERA DE JESÚS
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
COM FER UNA EXPOSICIÓ ORAL
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
CABREM TOTS AL GIMNÀS?.
Transcripción de la presentación:

PREGUNTEM, PARLEM, EXPLIQUEM, COMPARTIM... APRENEM! Cicle Superior (Curs 2015 / 2016)

L’expressió oral L’expressió oral, a part de ser una competència bàsica essencial en l’etapa primària i, evidentment, dins de la dimensió comunicativa de qualsevol llengua, és una necessitat que tenim els humans per resoldre dubtes i problemes, per convèncer la gent, per a arribar a acords, per a explicar les nostres vivències, per a enamorar-nos… A tots els alumnes els agrada molt xerrar, però sobretot en petit grup, amb els seus amics o coneguts. Tanmateix, molts cops a la vida real, ja sigui per feina o per altres raons, ens toca parlar en públic i això ja costa més.

Quin és el nostre objectiu? Com ho fem? Aconseguir que els alumnes siguin competents a l’hora d’expressar-se, produint una exposició oral estructurada, coherent i adequada a la situació comunicativa, utilitzant la varietat estàndard de la llengua oral i el registre formal, expressant-se amb fluïdesa, amb flexibilitat de recursos i amb correcció fonètica, gramatical i lèxica. A continuació teniu algunes de les activitats que fem al Cicle Superior per a potenciar l’expressió oral dels nostres alumnes.

Notícies Cada dia en el món passen coses, qualsevol dia o el dia que els toqui, els alumnes es preparen i porten la notícia per explicar què, quan i on ha passat. Després, ho comentem tots junts i escoltem les diferents impressions i punts de vista.

Presentacions voluntàries Els alumnes poden preparar-se una presentació sobre algun tema que vulguin compartir amb els companys i companyes, sempre i quan tinguin el vist i plau del mestre, per valorar la temàtica i el format de la mateixa.

Presentacions derivades de les diferents àrees A 5è, a l’àrea de llengua catalana, hem fet una campanya electoral en la que els alumnes es presentaven com a delegats de curs o com a presidents d’una localitat.

Presentacions a 5è. Llengua castellana Des de l’àrea de llengua castellana els alumnes fan una conferència on presenten la seva mascota. En primer lloc parlen del tipus d’animal que és i després expliquen el seu animal. Al final de cada conferència s'obre un torn de preguntes.

Conferències a 6è A 6è hi ha dos cicles de conferències que es treballen des de l’àrea de llengua catalana. En el primer cicle, els alumnes han de fer una conferència de tema lliure que ha de durar no més de 5 minuts i que ha de tenir un suport en cartolina (es tracta de tenir recursos per si fallen les tecnologies). Després s’obre un torn de preguntes que els conferenciants hauran de respondre. Finalment les cartolines que serveixen de suport visual a les conferències, es pengen al passadís perquè tothom les pugui veure.

2n cicle de conferències a 6è En el segon cicle de conferències el tema ha de ser de medi natural i els alumnes han d’elaborar un power point que els servirà de suport. Aquest powerpoint ha de tenir unes característiques determinades que es fixen abans i la presentació no pot superar els 5 minuts aproximadament. Els alumnes també elaboren un guió i responen a preguntes dels companys.

LES PAPALLONES

Presentacions derivades de les diferents àrees A 6è, a medi natural, hem treballat els agents geològics i els alumnes han realitzat unes maquetes i unes experiències per mostrar com actuen els diferents agents i com poden modificar el paisatge. Vam pensar que a part d’explicar-les a 6è seria bona idea explicar-les a 5è. Això requeria explicar més coses i adequar els experiments perquè ells no ho havien treballat.

En què ens fixem? L’entonació, la direcció de la veu, el vocabulari, donar més o menys èmfasi a una paraula o frase, canviar el ritme del discurs, la posició corporal, la gestualitat, la mirada, els desplaçaments... Aquests elements enriqueixen el missatge oral, el fan més atractiu i en faciliten la comprensió.

Altres situacions on treballem l’expressió oral Tallers d’hort a les llars d’infants. Jornada de portes obertes a l’Escola. Presentació del concert de Nadal i del festival de SJO…

En definitiva, tot un món de. PREGUNTES, CONVERSES, EXPERIÈNCIES En definitiva, tot un món de... PREGUNTES, CONVERSES, EXPERIÈNCIES..., que compartim mentre... APRENEM!