La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí."— Transcripción de la presentación:

1 ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí.

2 QUÈ ÉS L'ESCOLTA ESTRUCTURADA? PER QUÈ A P3?
És un tipus de lectura que permet treballar les estratègies de comprensió sense la necessitat que l'alumne descodifiqui. CAL LLEGIR ALS NENS/ES EN VEU ALTA DES DE PETITS ( Donar models de lectura). PARLAR DEL QUE LLEGIM

3 EN QUÈ CONSISTEIX? EL/LA MESTRA LLEGEIX UN TEXT EN VEU ALTA I ES VA ATURANT PER PROPOSAR ALS NENS/ES DE FER HIPÒTESIS, INFERÈNCIES, CONNEXIONS... I DEMANAR QUE FACIN RECAPITULACIONS.

4 - Respón als interessos i necessitats del grup?
ABANS DE L'ACTIVITAT TRIA DEL TEXT: - Respón als interessos i necessitats del grup? - Permet practicar unes estratègies determinades? - A proposta d' algun alumne... També es pot arribar a acords de centre respecte a la tria dels textos pels diferents nivells: P3, P4, P5... Ex: Escola Joan Maragall. Vilanova del Camí. Curs 14-15 P3: Mares a l' engròs ( 3r trimestre) P4:Corre, corre carbasseta (1r trim) i El Somni d'en Mateu (3r trim) P5:Neda que neda (1r trim); El peix irisat (2n trim) i un a determinar (3r trim).

5 2. DEFINIR I CONCRETAR L' OBJECTIU
EXEMPLE: ESCOLTA ESTRUCTURADA “MARES A L'ENGRÒS”. Teresa Duran. Ed. La Galera ABANS DE LA LECTURA 1. ACTIVAR CONEIXEMENTS PREVIS Sabeu què hi diu aquí? - Per què hi deu haver... una vaca? I una gallina? I una guineu? 2. DEFINIR I CONCRETAR L' OBJECTIU Anem a llegir el conte a veure si esbrinem què hi fan aquí aquests animals!

6 DURANT LA LECTURA 3. ACCIÓ D'ESCOLTAR
Per què plora aquest nen? Qui deu ser aquest senyor? FER HIPÒTESIS

7 FER CONNEXIONS AMB UN MATEIX
LLEGIR EL TEXT COMPROVACIÓ D' HIPÒTESIS FER CONNEXIONS AMB UN MATEIX I vosaltres, que ploreu quan us enfadeu amb la mare?

8 NO CAL ATURAR-SE A FER PREGUNTES ALS NENS EN CADA PÀGINA
LLEGIR EL TEXT

9 LLEGIR EL TEXT

10 LLEGIR EL TEXT

11 Què dirà el nen? FER HIPÒTESIS COMPROVACIÓ D' HIPÒTESIS LLEGIR EL TEXT

12 LLEGIR EL TEXT

13 Què dirà el nen? FER HIPÒTESIS LLEGIR EL TEXT COMPROVACIÓ D' HIPÒTESIS

14 LLEGIR EL TEXT

15 Què dirà el nen? FER HIPÒTESIS COMPROVACIÓ D' HIPÒTESIS LLEGIR EL TEXT

16 Per què deu estar contenta?
Com està la mare? Contenta FER INFERÈNCIES: Per què deu estar contenta? Perquè el seu fill l'estima molt!

17 LLEGIR EL TEXT COMPROVACIÓ D' HIPÒTESIS

18 4. AVALUACIÓ DE LA COMPRENSIÓ
COMPARTIR ELS RESULTATS DE L'ESCOLTA Comprovar el propòsit de lectura: Preguntes de comprensió literal: -Per què hi havia una vaca, una gallina i una guineu a la portada? - Què volia el nen? Per què? -Què va fer el pare? - Va trobar una mare nova millor que la seva? - Quina mare li agradava mes? -I vosaltres, què voleu una mare nova? O no? ( Fer connexions amb ells mateixos)

19 DESPRÉS DE LA LECTURA 5. ACTIVITATS POSTERIORS A LA LECTURA
ACTIVITATS D' AMPLIACIÓ I DE SÍNTESI (Amb enfocament comunicatiu) - Recapitular oralment: -Dibuixar-los Quins animals han sortit al conte? Una gallina! Una vaca! Una guineu!

20 VALORACIONS DE L'ACTIVITAT!
Valoració positiva. Els mestres són més conscients del que estem fent. Acords d'escola respecte al treball de la comprensió lectora. Fem modelatge lector. A P3 encara és molt difícil que els nens/es siguin conscients de que estan aplicant estratègies de comprensió, però si que aplicar-les ajuda a que entenguin el text. Es fa un treball important d' expressió oral. Parlem del que hem llegit Els nens de P3 han fet hipòtesis, inferències, connexions i la recapitulació. EMOCIONS. Serveix perquè alguns nens expressin alguns sentiments molt personals i que han donat peu a parlar d' emocions. ….

21 MATERIALS Àlbum il·lustrat: DURAN, Teresa 2006. MARES A L'ENGRÒS. Ed. La Galera. Fitxa de l'activitat. “L'Escolta Estructurada: una proposta didàctica per treballar el procés lector des de la lectura del text per part de l'adult.” Dossiers Assessorament a Centre. Servei d' Immersió i Acolliment Lingüístics. Departament d' Ensenyament. Generalitat de Catalunya. Octubre 2013

22


Descargar ppt "ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí."

Presentaciones similares


Anuncios Google