La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010"— Transcripción de la presentación:

1 CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010
Comissió Joves Enginyers VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010

2 CJE Comissió Joves Enginyers El passat 29 de maig la Comissió de Joves Enginyers, visitarem una part del clavegueram de Barcelona, concretament el tram de Passeig de Sant Joan des de l’Avinguda Diagonal fins al carrer Aragó. Aquesta activitat està organitzada per la Fàbrica del Sol (Ajuntament de Barcelona) i es realitza dos cops l’any. És una activitat gratuïta i oberta a tothom.

3 CJE Comissió Joves Enginyers Abans de baixar vam tenir una petita introducció sobre les primeres clavegueres que es construiren a l’actual Barcelona, que van ser fetes pels romans a la seva Barcino. Cerdà fou qui va dissenyar l’actual sistema de clavegueres al segle XIX i vam conéixer com s’ha mantingut aquest sistema.

4 CJE Comissió Joves Enginyers En la visita vam poder fer-nos una idea del que tenim a sota dels nostres peus quan passegem pels carrers de Barcelona. Vam veure diferents claveguerons d’edificis i comerços de la zona, com anaven a parar a la xarxa principal, i vam poder desmitificar el que de vegades sembla que ens podem trobar en les clavegueres (tot i que anècdotes n’hi ha, com a tot arreu).

5 CJE Comissió Joves Enginyers El monitor que ens va guiar en la visita (l’Oscar) ens va recordar que tot el que llencem per l’aixeta va a parar a depuradores i per tant hem de vigilar el que es llença per tal d’evitar que els filtres s’obstrueixin i altres problemes. Ens va explicar que aquest clavegueram recull aigües grises i pluvials alhora, vam veure un imbornal (que recull l’aigua de pluja) i, de la mateixa manera que els claveguerons, va a parar a la xarxa principal.

6 CJE Comissió Joves Enginyers

7 CJE Comissió Joves Enginyers Vam tenir ocasió de veure dues sortides d’emergència o entrades (que és l’accés habitual dels operaris de manteniment) i amb una mica d’imaginació varem poder visualitzar el que pot arribar a passar a baix quan plou molt a la ciutat.

8 CJE Comissió Joves Enginyers Vam observar què pot passar si algú aboca matèries no adients al cavegueram a través dels imbornals, com és el cas de pintura.

9 CJE Comissió Joves Enginyers En un dels extrems visitats, en el carrer Aragó, vam veure la solució que s’ha donat a la pregunta: què fem amb un pas de tren, soterrem el clavegueram o el pas de tren? A mode de cascada vam veure un salt d’aigua que baixava per sota la via del tren solucionant d’aquesta manera el problema plantejat.

10 CJE Comissió Joves Enginyers Finalment varem tenir l’ocasió de presencial el cabal d’un col·lector (d’aigües grises i pluvials) en hores d’us baixes i s’ha de dir que hi havia un cabal important. Aquí vam veure una de les solucions tècniques que es donen per quan aquest cabal augmenta molt i per tal d’evitar que l’aigua surti a l’exterior per sobre.

11 CJE Comissió Joves Enginyers En els 45 minuts que va durar la visita, varem tenir ocasió de veure un dels habitants d’aquesta “altra ciutat”, tot i que no es va acostar a menys de 150 metres i vam poder acalar tots els dubtes que podiem tenir respecte a aquest món soterrani tan desconegut i de vegades mitificat.

12 CJE Comissió Joves Enginyers

13 CJE Comissió Joves Enginyers

14 CJE Comissió Joves Enginyers Aquesta activitat és molt recomanable per a tots els públics, per tal de fer-nos més conscients de que tot el que llancem al clavegueram no desapareix sino que es transporta i es tracta, per acabar al mar. Us la recomanem!!!


Descargar ppt "CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010"

Presentaciones similares


Anuncios Google