La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Recordem què vol dir ser adolescent

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Recordem què vol dir ser adolescent"— Transcripción de la presentación:

1 Recordem què vol dir ser adolescent
L’adolescència és, per molts joves, una etapa complexa. És, d’alguna manera, una “tornada a néixer”. Els joves construeixen, poc a poc, la seva identitat: decideixen qui i com volen ser, i aquest no és un procés senzill. Suposa tensió i desorientació i, per tant, canvis d’humor freqüents i conductes poc reflexives, que afecten moltes vegades l’estudi. Ens toca recordar-ho i ajudar-los.

2 Estudi actiu No fem la feina en lloc seu; ajudem-los a pensar, a trobar les respostes, a explicar les coses amb les seves paraules i a esforçar-se. Fem-los preguntes que hagin de respondre i ensenyem-los a repassar. L’estudi, perquè sigui eficaç, ha de ser actiu. Ha de permetre relacionar idees i, si és possible, repetir-les en veu alta o per escrit.

3 La gran importància de planificar
Aprendre a estudiar de manera planificada és màgic. Els joves han de saber-ho fer, si volen evitar problemes en el resultats escolars. Planificar vol dir preveure les coses amb antelació, estudiar amb temps suficient (fent servir l’agenda) i evitar les presses del darrer moment. Si detectem que no ho fan bé, ensenyem-los a fer-ho.

4 L’activitat física no pot faltar mai
Avui dia tenim plenament demostrada la relació entre l’activitat física i el rendiment intel·lectual. Hi ha estudis de tot tipus que en parlen. No cal exigir als fills que facin esport de competició, però sí que facin una activitat física de manera continuada No només funcionarà millor el seu cor, sinó també el seu cervell.

5 I el grup d’amics? Tots els pares i les mares sabem que el grup d’amics esdevé fonamental pels joves. És quelcom natural i està molt bé que sigui així. Cal, però, que els pares i mares coneguem aquests amics i procurem que no són influeixen negativament en una bona dedicació a l’estudi. Els joves han d’aprendre a fer compatibles els amics i l’estudi.


Descargar ppt "Recordem què vol dir ser adolescent"

Presentaciones similares


Anuncios Google