La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BIODIVERSITAT A L’HORT

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BIODIVERSITAT A L’HORT"— Transcripción de la presentación:

1 BIODIVERSITAT A L’HORT
De com la vida s’obre camí amb una mica d’ajuda! Escola Sant Josep Oriol

2 TOT VA COMENÇAR AIXÍ Primavera de 2014

3 UN TERRAT, GENT AMB GANES I UN PROJECTE DE FUTUR
La majoria de vosaltres heu vist fotografies o el nostre hort en directe però per a arribar a tenir l’espai que tenim, han hagut de passar gairebé 5 anys. Al principi només eren unes caixes i uns enciams, alguna aromàtica i poca cosa més, la resta, un desert, no hi havia cap ésser viu, tan sols algun pugó que ens feia la guitza a les tomaqueres.

4 EL TEMPS PASSA I LA VISIÓ CANVIA
Al principi només ens preocupàvem de com havíem de cuidar les hortalisses i com fer que tot creixés. Ens vam anar adaptant a l’espai, buscant nous recipients i nous cultius però no vèiem animalons més enllà de les temudes plagues. Haurien de passar dos o tres cursos perquè, a partir d’algunes troballes molt interessants, de formacions i del fet de tenir compostadors, ens plantegéssim que el nostre hort podia ser quelcom més del que era.

5

6 NOUS PLANTEJAMENTS I va ser llavors quan vam començar a entendre que les plagues es poden combatre amb insectes beneficiosos, que calia atraure pol·linitzadors per a tenir fruits, que ens calien descomponedors per a què el nostre compostador funcionés. I així, vam començar a dissenyar un hort diferent, un hort amb una mirada centrada en la biodiversitat, en les possibilitats pedagògiques que dona tenir diferents espècies vegetals i animals i en convertir l’espai en un petit ecosistema al mig d’una ciutat de ciment.

7 MANS A L’OBRA Vam demanar ajuda a la xarxa d’Escoles Sostenibles per poder aconseguir descomponedors (tisoretes, porquets de Sant Antoni...), vam sol·licitar plantes aromàtiques en funció dels insectes que atreien, vam portar terra de bosc, vam portar uns capgrossos i vam instal·lar un hotel d’insectes.

8 COMENCEM A RECOLLIR ELS FRUITS
Aquest curs ens hem adonat que al nostre hort hi podem trobar molts éssers vius. Estem tan contents amb tot el que trobem, que hem decidit compartir-ho amb tothom i per això se’ns va acudir fer el calendari de la Biodiversitat de l’hort. El trobareu a l’entrada de l’Escola i es va actualitzant a mesura que trobem animalons. Tots els cursos pugem a l’hort amb la càmera preparada i, quan trobem algun ésser viu, el fotografiem. Moltes de les fotografies les fan els propis alumnes i són també qui els troben, han après a mirar amb uns altres ulls.

9 CALENDARI DE BIODIVERSITAT
Amb l’ajuda de la Comissió Escarola, li hem donat forma.

10

11 SI NO ÉS ARA, QUAN? SI NO SOM NOSALTRES,QUI?


Descargar ppt "BIODIVERSITAT A L’HORT"

Presentaciones similares


Anuncios Google