Organització i creixement

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Estudi dels hàbits de consum dels catalans fora de la llar
Advertisements

PROPORCIONALITAT 1 Funciona amb “clics”.
En aquest tema veurem els apartats següents:
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
No te la juguis: posa’t el cinturó !
LA GRAVETAT SOTA SOSPITA
Equacions amb dues incògnites.
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
1.- L’EMPRESA Per què és necessària l’empresa?
i el que no es pot avaluar
EL DINER, ELS BANCS I LA POLÍTICA MONETÀRIA
UNITAT 2 ELS AGENTS ECONÒMICS
En aquest tema veurem els apartats següents:
En aquest tema veurem els apartats següents:
Tema 2. DIVISIBILITAT.
ELS INDICADORS ECONÒMICS: OCUPACIÓ I PREUS
UNITAT 2.- L’EMPRESA I EL SEU DESENVOLUPAMEN
LES MESURES.
L’activitat econòmica i el patrimoni empresarial
FORMES JURÍDIQUES D’EMPRESES
L’Expressió escrita.
Elisabet - Abril – Rubén 6èB
Les fraccions Sisè B curs
Recordem què vol dir ser adolescent
Organització i creixement
Problemes prova individual
TEXT DIDÀCTIC FUNCIONAL PER A FER UN ORGANIGRAMA
ELS NOMBRES ENTERS.
En aquest tema veurem els apartats següents:
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
Experimentam amb la ciència
1 u n i t a t La funció comercial de l’empresa.
ORGANIGRAMES FUNCIONALS: Comparació / oposició
Una forma fàcil d'obtenir algunes fórmules
En aquest tema veurem els apartats següents:
(Robert S. Baron & Norbert L.Kerr )
DEL TEXT INFORMATIU AL TEXT DIDÀCTIC
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
DE LA DURADA AL RITME.
La gestió per processos
Mobilitat 1996 S’ha elaborat una matriu de viatges 1996 entre municipis a partir de les dades de l’EMO 96, l’EMQ 96 i dels operadors. La mobilitat obligada.
1r trimestre: “Respecte a la diversitat”
Matemàtiques 3er E.S.O..
DINÀMICA GENERAL DE LA POBLACIÓ
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal.
El màrqueting i els seus elements
Presentació BATXILLERAT
Suma de termes algebraics
Tema 5: Nombres naturals i enters
(posició d’equilibri)
CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS
Thinkató Dinàmica.
Generació d’energia elèctrica
Tema 2. Representació de la Terra
XXIII OLIMPìADA MATEMÀTICA 2012
Thinkató Instruccions
Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.
Les taules de multiplicar
Mapes conceptuals Jordi Guim.
LA NOVA SELECTIVITAT I L’ACCÉS A LA UNIVERSITAT
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
En aquest tema veurem els apartats següents:
expansió internacional
Màster d’Aplicacions Multimèdia
El model SA-DA El model d’oferta agregada (aggregate suppy) i de demanda agregada (aggregate demand) és un model adreçat a explicar les fluctuacions del.
Manteniment calendari d'exàmens
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
3.- LA GLOBALITZACIÓ És una acceleració de la interdependència de les economies nacionals, provocada pels canvis tecnològics i la reducció de les barreres.
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
Transcripción de la presentación:

Organització i creixement En aquest tema veurem els apartats següents: 1. Les possibilitats de producció 2. El creixement econòmic 3. Els sistemes econòmics

Recursos productius i tecnologia Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Recursos productius i tecnologia La tecnologia és la manera com es combinen els diversos recursos productius disponibles per obtenir un bé o servei.

Frontera de possibilitats de producció Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics La frontera de possibilitats de producció (FPP) Recursos productius Coneixements tecnològics Frontera de possibilitats de producció Quantitat màxima de béns i serveis que pot produir una societat en un període de temps determinat a partir d’uns recursos productius i uns coneixements tecnològics concrets.

Exemple de frontera de possibilitats de producció d’un forn Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Exemple de frontera de possibilitats de producció d’un forn

Conceptes relacionats amb la FPP Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics La frontera de possibilitats de producció (FPP) Conceptes relacionats amb la FPP Escassetat de recursos Els recursos són limitats, de manera que condicionen el nombre d’unitats produïdes. Cost de productivitat Només podem obtenir quantitats addicionals del producte transferint recursos de la producció d’un bé a la d’un altre. Producció potencial És la producció màxima que una economia és capaç d’obtenir.

Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Cas pràctic 1 L’Anna és una estudiant de batxillerat que reparteix les 20 hores de què disposa a la setmana entre estudiar i ajudar els seus pares en el petit negoci familiar que tenen. Segons l’experiència que ha anat adquirint, l’Anna ha reflectit en la taula següent les diferents combinacions possibles, mesurades en termes de resultats: d’una banda, la nota mitjana acadèmica, i per l’altra, els diners que aconsegueix com a remuneració per la seva feina.

? Cas pràctic 1 Preguntes Representa gràficament la FPP de l’Anna. Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Cas pràctic 1 ? Preguntes Representa gràficament la FPP de l’Anna. En quins punts de la gràfica assoleix l’Anna el seu potencial? És a dir: és eficient? Assenyala algun punt ineficient en la gràfica i comenta a què es deu que l’Anna no arribi a la seva producció potencial. Quin és el cost d’oportunitat per a l’Anna d’obtenir un notable?

Un cop representada gràficament la FPP, tenim que: Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Cas pràctic 1 - Solució Un cop representada gràficament la FPP, tenim que: Aquesta es la FPP de l’Anna per a 20 hores setmanals de temps. L’Anna és eficient, és a dir, aconsegueix la seva producció potencial en qualsevol de les combinacions que mostra la FPP (A, B, C, D i E). Per sota de la FPP, en les combinacions V, H o Z, l’Anna és ineficient. Hi ha molts factors que poden explicar el seu baix rendiment. Per exemple, les seves males notes podrien ser degudes a una mala concentració, a distraccions o a no estudiar en un lloc adequat. Per obtenir un notable, l’Anna ha de renunciar a treballar en el negoci familiar i estudiar durant les 20 hores de què disposa a la setmana.

El creixement econòmic Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics El creixement econòmic El creixement econòmic és l’increment del valor de la producció de béns i serveis d’una societat en un període de temps determinat. La productivitat és la relació entre la quantitat de béns i serveis produïts i els recursos emprats per produir-los. Hi ha dues maneres de créixer econòmicament: Augmentant els recursos productius Millorant la productivitat

? Cas pràctic 2 Dos alumnes tenen la capacitat d’estudi següent: Les possibilitats de producció El creixement econòmic Els sistemes econòmics Cas pràctic 2 Dos alumnes tenen la capacitat d’estudi següent: - En Joan: en 4 hores estudia 8 folis. La Flora: en 2 hores estudia 6 folis. Compara els resultats d’aquests dos estudiants en termes de producció i productivitat. ? Preguntes