La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal."— Transcripción de la presentación:

1 Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal

2 Què entenem per Mescla eutèctica?
Una mescla eutèctica és una mescla de dos o més substàncies pures que té un punt de fusió inferior que qualsevol dels seus components. Les proporcions apropiades de components per tal d’obtenir una mescla eutèctica son identificades pel punt eutèctic sobre un diagrama de fase. El terme prové del mot grec eutektos , que vol dir fàcilment fos. Diagrama de fase d’una solució aigua + sal a pressió constant

3 Investigació ▪ En aquesta pràctica els alumnes hauran de calcular en quant disminueix la temperatura de fusió de l’aigua en afegir-li sal. ▪ Aquesta disminució s’anomena descens crioscòpic i forma part de les anomenades propietats col·ligatives: aquelles que depenen de la quantitat de partícules que hi ha en dissolució (també ho són l’ascens ebulloscòpic i la pressió osmòtica) ▪ Les dades experimentals s’enregistraran amb l’ajut d’un sensor de temperatura, la consola MultiLogPRO i el programa MultiLab.

4 Hipòtesi ► Penseu que l’aigua augmentarà o disminuirà el seu punt de fusió en afegir-li sal? ► Penseu que la quantitat de sal que dissolem en l’aigua influirà en el punt de fusió de la mescla? En altres paraules, penseu que tots els grups de la classe obtindreu la mateixa Tª de fusió? ► Penseu que una altra sal, com ara el clorur de calci, provocaria el mateix efecte, major o menor?

5 Material de laboratori Elements de l’equip MultiLog
 Vas de precipitats de 100 ml  Gel (glaçons)  Glaçons d’una solució d’aigua amb sal comuna (cal prepara-la el dia abans i posar-la al congelador) Elements de l’equip MultiLog  Consola amb cable USB i adaptador AC/DC  Sensor de Temperatura (rang: - 25ºC/110ºC; resolució: 0,13ºC)

6 Procediment ▪ 1. Configureu l’equip seguint les instruccions del guió.
▪ 2. Enregistreu la Tª dels glaçons de gel fins que aquesta s’estabilitze. ▪ 3. Enregistreu la Tª dels glaçons de la solució salina fins que s’estabilitze. ▪ 4. Haureu d’obtenir dos gràfics, com els següents:

7 ▪ 5. A partir d’aquest gràfics heu de determinar el descens crioscòpic de temperatura i contestar les qüestions del guió

8 Aplicacions Les aplicacions de la propietat del descens crioscòpic són variades. Tot seguit n’esmentarem algunes: ► Aconseguir que a l’hivern, a les carreteres l’aigua glace bastant per sota dels zero graus vessant sal sobre el paviment de les carreteres:

9 ► Evitar que a l’hivern, als radiadors del cotxes i als dipòsits dels neteja-vidres l’aigua glace , fent malbé aquest elements. ► Determinar, a partir del càlcul de la disminució del punt de fusió d’una mescla (per exemple la llet) el contingut en solut:

10 ► Determinar, a partir del càlcul de la disminució del punt de fusió d’una mescla (per exemple la llet) el pes molecular d’una substància desconeguda:


Descargar ppt "Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal."

Presentaciones similares


Anuncios Google