La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les."— Transcripción de la presentación:

1 Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB
IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les FACULTATS DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ Marta Cabré Jorge Coderch Pietat Marquilles Ignasi Oró FPCEE Blanquerna. URL

2 Què preteníem? Promoure activitats que afavoreixin l’ambientalització curricular Fomentar un treball cooperatiu entre estudiants i professors de diferents assignatures dels estudis de magisteri de la Facultat Treballar utilitzant una metodologia de recerca que parteixi d’una problemàtica social actual, que afavoreixi l’expresió de les pròpies idees, el contrast d’opinions, la recerca d’informació, ser reflexiu, crític i proposiiu en relació a la pròpia actuació i a la de la resta de la societat envers el medi Difondre l’experiència en el sí de la Facultat per tal d’aconseguir una major implicació de la comunitat educativa en l’ambientalització d’aquests estudis (en una fase posterior)

3 Què vàrem fer? Temporització Participants Finançament
Aplicacions Educatives d’Internet Coneixement del Medi Natural L’Educació Ambiental a l’Escola Teories i Institucions contemporànies de l’Educació Finançament

4 Què vàrem fer? Plantejar uns problemes a resoldre en grups interdiciplinars i de manera cooperativa: Quins són els principals problemes ambientals que té plantejats la societat actual?  Podem contribuir en la millora del medi ambient des de la facultat?  Què es pot fer des de l'escola per formar persones ambientalment competents?  Quina ha estat la contribució dels grans pedagogs al desenvolupament de l'Educació Ambiental?

5 Què vàrem fer? Formar quatre grups interdisciplinars d’uns 6-8 alumnes tutoritzats cadascun per un professor Cada grup havia de donar resposta a una de les quatre qüestions anteriors i cooperava amb elsaltres en l’elaboració d’una pàgina web

6 Què varem fer? Trobades presencials Ús de la Intranet Cartellera
Fòrums Carpetes compartides Espai web de suport

7

8

9

10

11

12 Valoració del PAMB En relació al què preteníem:
Alta motivació dels estudiants al llarg del procés i participació activa (per exemple als fòrums), Incorporació de continguts mediambientals a les assignatures implicades, Aprenentatge de recursos específics en noves tecnologies, i ús del web creat, Creació d’un equip de professors amb capacitat de generar més propostes en aquesta línia, La major implicació dels membres de la comunitat universitària avança molt lentament, Valoració positiva (per part d’estudiants i porfessors

13 Valoració del PAMB Propostes de continuïtat:
Segona edició de l’experiència PAMB, Crear i gestionar un web (amb suport Blink) Adreçat a estudiants i professors Sobre ambientalització, sostenibilitat i pedagogia mediambiental, Recurs per assignatures i seminaris de la Facultat, Participar en iniciatives interuniversitàries per continuar l’ambientalització a la nostra universitat.

14 PAMB


Descargar ppt "Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les."

Presentaciones similares


Anuncios Google