1r trimestre: “Respecte a la diversitat”

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Concurs Aula Amigable IES Josep Maria Quadrado Octubre del 2004.
Advertisements

d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
Escola Montserrat Sant Just Desvern
Una experiència amb PÈBILI PROJECTE FILOSOFIA 3/18
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
APLICACIÓ DEL CONTACT IMPROVISACIÓ A L’ENSENYAMENT SECUNDARI
AVALUAR-QUALIFICAR PER COMPETÈNCIES
IES SABADELL Juvenal nº 1 Sabadell (Barcelona)
APRENENTATGE MULTINIVELL
L’ÚS DE LES LLIBRETES A LES SESSIONS DE FILOSOFIA 3/18
Avinguda Sant Bernat Calbó, 8 – Vic – Tel
PROJECTES: UN LLARG CAMÍ…
Elisabet - Abril – Rubén 6èB
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
PETITS REPORTERS Títol.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
Recordem què vol dir ser adolescent
ESTADÍSTIQUES I WEBQUEAST
Projecte de P-3 4a Part Curs
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
I ARA, QUÈ PUC FER?.
CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.
EUROMANIA A L’ESTEVE Generalitat de Catalunya
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
Experimentam amb la ciència
Barris al dia 2014 I Comissió Cívica 1 d’abril de 2014.
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
Presentació projecte interdisciplinari M’ORGANITZO LES COLÒNIES.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
DEL TEXT INFORMATIU AL TEXT DIDÀCTIC
CEIP Mercè Rodoreda - Martorell Educació Primària
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Cicle Superior (Curs 2015 / 2016) CIM D’ÀLIGUES.
IES DE VILADECAVALLS (VALLÈS OCCIDENTAL) 678 ALUMNES DISTRIBUÏTS EN:
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
Resultats DIAGNOSI SOCIO CULTURAL DE L’ENTORN FAMILIAR DELS I DE LES
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
DIADA DE LA PAU A SJO.
ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí.
Projecte d’educació en comunicació audiovisual.
- Treballem un projecte a l’aula d’acollida -
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
ELS CONFLICTES ACTUALS Jordi Indiano
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Característiques  L'Educació Secundària Obligatòria o ESO dura quatre anys i està dividida en dos cicles: el primer (1r i 2n d'ESO), per a l'alumnat de.
TECNOLOGIA.
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
“M’ORGANITZO LES COLÒNIES” (al CdA del Delta de l’Ebre)
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO.
Interacció escola - entorn.
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
REAXYS.
Continuació: el temps II
HABILITATS COMUNICATIVES
POSSIBILITATS EDUCATIVES DE LES EINES DE GOOGLE
El currículum a l’educació primària
Organització i creixement
Projecte: Videojocs.cat
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
Transcripción de la presentación:

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Objectiu: treballar la diversitat des de punts de vista diferents, adoptant el paper de l’altre, des de l’empatia. Recull d’experiències. Cursos: de 1r a 4t d’ESO Programació general: un tutor de cada nivell elabora la programació a partir de tres casos concrets de diversitat. Per exemple, el tutor de 1r A la de tots els primers; el tutor de 2n B la de tots els segons, etc. El segon trimestre seran uns altres tutors els que faran aquest treball.

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Tipologia: Persona cega Persona amb problemes de parla (papissot) Persona homosexual

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Persona Cega Pautes treball: Visita a la seu de l’ONCE de Sabadell (Castellarnau) Realitzar l’experiència i emplenar una fitxa Explicar l’experiència a la resta de la classe

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Persona Cega Temporització: Visita a la seu de l’ONCE: la sessió estaria organitzada pel personal de l’ONCE. Hauríem d’establir una hora de sortida i mirar on agafem l’autobús per anar-hi...

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Persona Cega Pautes treball: Explicar l’experiència a la resta de la classe: cada alumne o grup d’alumnes expliquen a la resta el que han fet i com ho han viscut. El temps d’aquesta activitat és variable (pot durar tota la sessió o molt poc). Després d’escoltar-ho tot, es demanarà als alumnes que redactin mig full A4.

Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Persona amb problemes de parla Pautes treball: Lectura a classe del conte: ”A mi em patina la egga”, Lertxundi, Anjel Preu: 6,4 € La Galera | col·lecció  I què? - 3 | ISBN 978-84-246-5053-7 |  32 pàgines | Publicat 18/10/2000 | 15,5x21,5 cm. | Català b) Realitzar l’experiència i emplenar una fitxa c) Explicar l’experiència a la resta de la classe

Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO” Persona amb problemes de parla Temporització: Lectura conte: la lectura del conte és de 15 minuts. Posteriorment, els alumnes han d’elaborar portades de l’estil: “Estic massa prim, i què?” amb un petit dibuix (30 minuts). Els últims minuts de la sessió serien per comentar amb tot el grup classe l’elecció dels títols.

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO” Persona homosexual Pautes treball: Veure el capítol del programa de TV3 “Sense embuts”: Realitzar l’experiència i emplenar una fitxa Explicar l’experiència a la resta de la classe

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” 1r ESO Persona homosexual Temporització: Vídeo: la durada del vídeo és de 30 minuts. Posteriorment, els alumnes han de comentar que els sembla l’actitud de cadascun dels 8 personatges que hi intervenen.

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Cursos 1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO Tutors Jordi Joan Anna Joana Setmana 1 Presentació / normativa / visita centre Setmana 2 Explicació del projecte de treball / material necessari ... Setmana 3 Visita ONCE Setmana 4 Debat a classe Setmana 5 Lectura Conte Setmana 6 Setmana 7 Castanyada Setmana 8 “Sense embuts” Setmana 9 Setmana 10 Resultats trimestre / valoracions

1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Competències Bàsiques Programació tutoria 1r trimestre: “Respecte a la diversitat” Competències Bàsiques Al llarg del trimestre treballarem les següents competències bàsiques: Competència comunicativa i lingüística: quan emplenen les fitxes o quan expliquen als companys les experiències. Tractament de la informació i competència digital: distingeixen entre informació rellevant o anecdòtica a partir dels textos, les xerrades i el vídeo que escolten o veuen. Competència d’aprendre a aprendre: es plantegen preguntes del perquè o del com i elaboren els esquemes conceptuals per poder explicar-ho bé a classe. . Competències d’autonomia i iniciativa personal: han de planificar com volen dur a terme l’experiència, què necessiten, si ho fan sols o amb altra gent. Coneixement i interacció amb el món: han de conèixer el seu entorn per saber on poden realitzar les experiències Competència social i ciutadana: practiquen l’empatia, fet que els ajudarà a ésser ciutadans més cívics i democràtics.

Què cal per fer aquesta programació i que funcioni? Programació tutoria Què cal per fer aquesta programació i que funcioni? Tenir clar el concepte de “competència bàsica” i de “diversitat” Adequar els continguts als interessos de l’alumnat. Estructurar els continguts d’una manera raonable perquè es puguin dur a terme de manera agradable i no siguin una càrrega massa pesada. Exigir als alumnes el compliment de les tasques encomanades. Predicar amb l’exemple.