La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO."— Transcripción de la presentación:

1 PROJECTE DE CONTA CONTES PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA A RUBÍ: ESCOLA NTRA. SRA. DE MONTSERRAT

2 En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO que, de manera voluntària i fora de l’horari escolar, adapten o inventen els contes. El fet que no sigui una activitat obligatòria comporta que percebin l’activitat com a lleure i no com a una càrrega.

3 QUÈ APORTA AQUEST PROJECTE?
Aquest projecte facilita la utilització activa del català, tant per part dels alumnes de l’ESO com dels infants (i moltes vegades pares i mares). El català s’usa de manera molt espontània i natural. Un projecte de voluntariat. Es treballa l’expressió oral i, per tant, millora la capacitat de parlar en públic. Es fa reviure la transmissió oral de contes tradicionals. Permet ampliar el vocabulari, les frases fetes, girs lingüístics i expressions a tots els participants. L’ aprenentatge del català és natural i es fa a través de la parla i del plaer d’escolar una història.   La intenció és que millori l’ús social del català (en un entorn castellanoparlant) i que, tant l’alumnat com les famílies, en percebin la importància a l'escola i al carrer.

4 COM HO FEM? L’alumnat llegeix contes tradicionals catalans, tria els contes que més els agraden i els converteixen en petites obres de teatre, on es combina la narració amb el teatre. Els contes consten d’un/a narrador/a que va explicant el conte i diversos alumnes que representen els diferents personatges. Busquem que el públic hagi de participar de manera activa en la narració. Així, els infants estan més atents i es genera un vincle afectiu entre els personatges i els espectadors. Aquest fet facilita l’aprenentatge del català, perquè es viu com un element natural dins del conte i de la relació que s’estableix entre tots els participants.

5 COM HO FEM? Tothom hi participa amb moltes ganes i, gairebé, sense adonar-se’n i de manera lúdica, practiquen el català. Els infants receptors dels contes gaudeixen d’escoltar i veure els alumnes més grans explicar-los les històries. Els nouvinguts poden seguir els contes també sense problema perquè els gestos i el llenguatge permet la transparència de la història.

6 DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE
Per tal d’arribar al major nombre possible de persones, hem emprès diferents activitats fora de l’escola: Anem una o dues vegades al trimestre a la biblioteca de Rubí Mestre Martí Tauler a explicar els contes a l’hora del conte. Aquesta biblioteca també forma part de la xarxa de biblioteques UNESCO (igual com nosaltres pertanyem a la xarxa d’escoles UNESCO). Convoquem un festival solidari a l'any: l'entrada és una aportació alimentària que anirà destinada a Càritas. Acudim de manera regular a Ràdio Rubí a explicar contes. I dins de l’escola: Durant la setmana de Sant Jordi, els diversos grups de conta contes anem a les classes d’Infantil i primer cicle d’Educació infantil a explicar els contes que tenim preparats. Participem a les jornades de portes obertes; sempre hi ha grups de conta contes que expliquen contes. En diverses ocasions o festivitats aprofitem aquesta activitat i expliquem contes als alumnes de l’escola (pregó de Sant Jordi, final de curs, etc. ) Els grups de conta contes participen de manera molt activa en la vida de l’escola.

7 ALGUNS CONTES QUE HEM EXPLICAT SÓN:
La princesa de la sal Margantella La Ventafocs (versió de Joan Amades) Els tres pèls del diable Els tres germans ganduls La princesa de la mel El Patufet El mirall de la serp Cara d’estel El pont del diable

8 HEM INVENTAT: Germanet, explica’m un conte
La maledicció de les bruixes El rabadà

9 ENS VOLEU ESCOLTAR?


Descargar ppt "En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO."

Presentaciones similares


Anuncios Google