La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t

Presentaciones similares


Presentación del tema: "HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t"— Transcripción de la presentación:

1 HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Una experiència per compartir

2 PER QUÈ NO ENS CREIXEN ELS ENCIAMS
PER QUÈ NO ENS CREIXEN ELS ENCIAMS? A partir del mal creixement dels nostres enciams (4t), ens vam plantejar quines podien ser les causes del poc creixement de les nostres plantes. Ens plantegem diferents hipòtesis que anirem resolent amb el dies, la recerca i el treball en equip.

3 HIPÒTESIS 1: manca d’aigua
Aquesta hipòtesis queda descartada de seguida doncs hem tingut molta cura de regar la quantitat necessària i la terra sempre està prou humida.

4 HIPÒTESIS 2: manca d’hores de sol
Ens sembla la hipòtesis més encertada. Així que prenem una sèrie de decisions. 1- Pujar a l’hort a diferents moments del dia per observar quan hi ha sol. De h 2- Delimitar les zones de sol marcant amb guix, fent servir passes com a unitat de mesura. 3- Dividir-nos en 5 grups per fer les diferents tasques: Matemàtics Botànics Observadors Cuidadors Tècnics

5 ELS MATEMÀTICS Els matemàtics hem calculat l’àrea de les diferents zones on hi ha sol en diferents hores del dia. A partir de la mesura dels perímetres amb passos, hem fet els càlculs necessaris per passar aquestes dades a centímetres i metres, per tal d’aplicar la fórmula de càlcul de l’àrea “ COSTAT X COSTAT”.

6 Aquests càlculs ens permeten saber a quines hores hi ha més sol i quines són les àrees amb més insolació.

7 ELS TÈCNICS Els tècnics ens hem encarregat de passar a format digital les dades necessàries per a fer la nostra recerca. Per exemple, passar a format PowerPoint les hores d’insolació, fer fotografies... Tot el necessari per saber on col·loquem les plantes.

8

9 ELS BOTÀNICS Hem considerat necessari tenir un grup que s’encarregués de fer inventari i que, a més, fos el responsable de buscar diferents informacions necessàries per a les nostres plantes (plagues que hem trobat, característiques de les faves, ...).

10

11 LES CUIDADORES Hem estat les encarregades de cuidar les nostres preuades plantes. Cal estar alerta dels minadors i altres plagues, així com del reg, el planter, etc. Hem considerat necessari elaborar una graella per portar el control del que fem cada cop que pugem a l’hort. Hi anotem el que hi fem, si observem plagues, si els fem un tractament, ...

12

13 LES OBSERVADORES Com bé diu la paraula, la nostra tasca consisteix en observar, durant un període de temps, el creixement dels nostres enciams, un cop ja estiguin bellugades les caixes a les zones amb més hores de sol. Utilitzem les canyes per anar marcant el creixement.

14 La recollida de dades és molt important per a poder treure, posteriorment, conclusions. Amb més hores de sol hauran crescut els enciams?

15 Graella de resultats

16 CONCLUSIONS Un cop observada la recollida de dades després de fer un estudi de les hores de sol i la situació de les nostres plantes, podem concloure que... Malgrat haver millorat les condicions de les hores de sol, tenir cura de les plagues, etc., no han crescut els enciams. Això ens fa plantejar una tercera hipòtesis: si no és l’aigua, ni el sol, només hi ha un tercer element que intervé en el creixement de les plantes, el SÒL. Acordem afegir compost de millor qualitat per tal d’aportar més nutrients a les plantes.

17 Un temps després...

18 ACONSEGUIT! Ara a tastar-ho!


Descargar ppt "HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t"

Presentaciones similares


Anuncios Google