La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària."— Transcripción de la presentación:

1 EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària

2 QUÈ ÉS LA SOSTENIBILITAT?
El dia 22 de setembre, a l’Escola, vam celebrar el Dia Internacional Sense Cotxes, emmarcat dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i, els alumnes de 5è, ens vam plantejar algunes preguntes al respecte. Aleshores vam decidir fer una recerca sobre les causes i els objectius d’aquesta jornada, i el concepte clau que ens apareixia sempre era la “SOSTENIBILITAT”. La SOSTENIBILITAT consisteix a proveir el millor possible avui sense posar en perill els recursos de demà i pretén ser una manera d’organitzar l’activitat humana per satisfer les nostres necessitats sense malmetre la biodiversitat i els ecosistemes naturals. Després de conèixer el concepte de SOSTENIBILITAT, vam elaborar una petita enquesta que havien de respondre les famílies (pares i mares) dels alumnes de tota primària. L’objectiu d’aquestes preguntes era fer un petit estudi, a nivell molt local, sobre alguns “hàbits” sostenibles de les persones. Les preguntes eren les següents:

3 FEM ENQUESTES I LES ANALITZEM
Els alumnes de 5è hem recollit i estudiat un total de 154 enquestes. A cada resposta, els enquestats podien respondre una o més opcions, segons convingués. Ara us presentem els resultats, amb els recompte total de persones, els % que suposa cada resposta respecte el total i uns diagrames de barres per visualitzar les respostes:

4 1- Com vas a treballar? Caminant - 44 persones Moto/Cotxe - 58 persones Transport públic - 54 persones Bicicleta - 16 persones Altres - 4 persones TOTAL RESPOSTES: 176

5 1- Com vas a treballar? Caminant - 25 % Moto/Cotxe - 33 % Transport públic - 31 % Bicicleta - 9 % Altres - 2 %

6 2- On treballes? A casa - 12 persones A prop de casa - 68 persones Lluny de casa - 60 persones Fora de Barcelona - 26 persones TOTAL RESPOSTES: 166

7 2- On treballes? A casa - 7 % A prop de casa - 41 % Lluny de casa - 36 % Fora de Barcelona - 16 %

8 3- Creus que ets sostenible?
Sí - 85 persones No - 10 persones Podria ser-ho més - 62 persones TOTAL RESPOSTES: 157

9 3- Creus que ets sostenible?
No - 6 % Podria ser-ho més - 40 %

10 CONCLUSIONS Pregunta 1: Hem observat que l’opció més escollida és en cotxe o moto, per tant, l'opció menys sostenible; però alhora també hem vist que si suméssim les altres opcions (caminant, en bicicleta o en transport públic), aleshores sí que guanyaria una opció més sostenible. Considerem que agafar el transport públic és sostenible perquè si tota la gent que l’utilitza hagués d’agafar un cotxe o una moto, seria molt pitjor i contaminaria molt més, i per tant, seria molt menys sostenible. Pregunta 2: La majoria de la gent enquestada treballa a prop de casa, per tant, té moltes possibilitats de poder desplaçar-se de forma sostenible. També observem que la segona resposta més majoritària és lluny de casa, però a Barcelona, cosa que també permet desplaçar-se en transport públic, i per tant, de forma sostenible. Pregunta 3: El gruix dels enquestats creu que són sostenibles, però alhora pensen que podrien ser-ho més. Per tant, és lògic pensar que en general la població està bastant conscienciada respecte el medi ambient i la sostenibilitat, però que encara podem millorar molt les nostres actuacions.


Descargar ppt "EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària."

Presentaciones similares


Anuncios Google