Perquè mengem el que mengem?

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
EL PRINCIPAL ALIMENT DE LA GUERRA CIVIL
Advertisements

Estudi dels hàbits de consum dels catalans fora de la llar
ALIMENTACIÓ SALUDABLE
INTRODUCCIÓ A L’ALIMENTACIÓ VEGANA
ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ
GENER 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Que els teus aliments siguin la teva medicina i els medicaments el teu aliment Hipòcrates Les dues paraules més boniques que es poden dir no son “t’estimo”,
Malnutrició Infantil a Catalunya Malnutrició Infantil a Catalunya.
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
L’ALIMENTACIÓ DE L’ESPORTISTA
SEGONA AVALUACIÓ Treball i energia. Potència. Calor.
La Nutrició i l’ Alimentació
APORTACIÓ CALÒRICA D’ALGUNS ALIMENTS
Fundació Mútua General de Catalunya 15 de juny de 2005
DIETES RACIONS ALIMENTÀRIES.
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
L’ALIMENTACIÓ EN L’ETAPA ESCOLAR
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Experimentem amb l’elasticitat escola arc iris roger soto, laura torcal, pere ros, lluc rodó, júlia aicart i jan sanfulgencio.
NUTRICIÓ CEL·LULAR Conjunt de processos mitjançant els quals les cèl·lules obtenen la matèria i l’energia necessàries per fer les funcions vitals.
Biologia i geologia 4t ESO
La Recepta de la Vida Els elements químics que constitueixen majoritàriament als éssers vius són el C , H , O i N. Altres elements hi són en quantitats.
La nutrició i l’alimentació
L’alimentació saludable
L’ENTRENAMENT ESPORTIU
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
MENU ESCOLETA PIUS XII P2 I P3 DESEMBRE
5 Els elements i els compostos químics ESQUEMA ESQUEMA INTERNET
Alimenta el teu cos.
TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ
Els elements i els compostos químics 5.
El mercat i els sistemes d’organització industrial
3a PART Els nens i nenes de P- 4
NIVELLS D’0RGANITZACIÓ
Sector secundari a) Definició de sector secundari.
Valors/virtuts per a créixer com a persones.
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Recordem què vol dir ser adolescent
MARÇ 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
PROFESSIONALS EDUCATS PER UN DESENVOLUPAMENT HUMÀ I SOSTENIBLE
LES DIETES MIRACLE Raquel Campos Andújar Ana Sancho Aguilera
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Com podem ser solidaris d’una manera pràctica?
Son mamífers, vertebrats i herbívors.
Aquest exercici, és per comprovar el que has aprés.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
Begudes “energètiques”...
Les Plantes Guillem Soler Garcia.
Voleibol Ada S. David J. Álvaro S..
L’Aparell Circulatori
L’ALIMENTACIÓ HUMANA Tema 2.
Miquel Marco i Alejandro
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Què mirar d’una etiqueta alimentaria?
La dieta dels futbolistes
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
Begudes “energètiques”...
Saltells Menú Basal Febrer 19
LA FORÇA.
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
BONES VACANCES D’ESTIU
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
NM1 Biología Biología humana y salud
Transcripción de la presentación:

Perquè mengem el que mengem?

Perquè mengem? Per mantenir-nos vius Per donar resposta al consum diari d’ energia Per poder realitzar el treball muscular i intel·lectual Per créixer Per renovar els teixits

USA (Carolina del Nord) : 346€

Mèxic : 189.09€ 4

Regne Unit : 253.15€ 5

Egipte : 68.53€ 6

Itàlia (Sicília) :  260.11€ 7

Alemanya : 500.07€ 8

Txad : 1,62€ 9

Kuwait:  221.45€ 10

Japó  : 317.25€ 11

USA (Califòrnia) 159.18€ 12

Xina : 155.06€ 13

Polònia :  151.27€ 14

ALIMENTACIÓ HUMANA SOCIAL CULTURAL PERSONAL ÉS UNA RESPOSTA A UNA NECESITAT BIOLÒGICA PERÒ TAMBÉ ÉS UNA RESPUESTA: SOCIAL Sotmesa al mercat, consum,... Condicionada a horaris,... Recau sobre la dona La situació geogràfica, el clima CULTURAL Model estètic del cos- “La Moda” Mites Religió Publicitat PERSONAL Relació Valors com la seguretat, afecte,.... El gust

La Moda Venus

La Moda

La Moda

La Moda

La Moda

La Moda

La Publicitat

La Publicitat

L’alimentació sana cal que sigui... Suficient Variada Equilibrada Higiènica Agradable Sana

Perquè suficient?

Grup d’aliments LLET I DERIVATS CEREALS Y FECULES LLEGUMS FRUITES Y VERDURES CARN, PEIX I OUS SUCRES ,OLI I GRASSES Calci, proteïnes Hidrats de carboni, Vitamines, minerals Fibra y proteïnes Aigua, vitamines, sals minerals, fibra Proteïnes Grasses, vitamines, minerals, hidrats

En què consisteix una dieta equilibrada? Hidrats de carboni funció energètica Lípids o grasses funció energètica Proteïnes funció protectora i d’ estructura Vitamines y minerals funció protectora Aigua

Perquè necessitem los hidrats de carboni? La quantitat que necessitem menjar depèn l’ edat, sexe, activitat que fem ...

En quins aliments els trobem? Simples: Mel Sucre Fruites Complexos: Pa Blat Patates Arròs Llegums !!!

Perquè necessitem les proteïnes? Les proteïnes constitueixen els teixits (cartílags, SN,…), però sobretot els músculs. Se les coneix com aliments plàstics o reparadors

En quins aliments els trobem? Ous (clara ++) Carn Peix Llet i derivats Llegums

Perquè necessitem grasses o lípids? La seva funció principal és proporcionar-nos energia i calories. Igual que els hidrats de carboni, son també aliments energètics, de reserva.

En quins aliments els trobem? Oli d’oliva Oli de llavors (gira-sol, blat) Mantega/margarina Vísceres Ous (rovell ++) Carns no magres Embotits Fruits secs Peix blau

LÍPIDS Tant important és la qualitat lipídica com la quantitat. S'ha de moderar el consum de grasses saturades (majoritàriament d'origen animal) i potenciar les de tipus insaturades (principalment d'origen vegetal i peix blau)

Perquè necesitem les vitamines? Funció reguladora i afavoreixen al sistema de defensa del cos davant les malalties Necessàries en petites quantitats. El cos humà no les fabrica. Normalment les necessitats queden cobertes amb una alimentació variada suficient.

On es troben? Presents a quasi tots els aliments, sobretot fruites i verdures crues Segons el tipus de cocció i elaboració perden nutrients.

AIGUA Necesitat hídrica: mínim d’ 1 ml. d' aigua per kcal aportada a la dieta (1900 kcal- 1,9 l. d' aigua). Inclou l’ aigua que es pren com a tal i la que conté en diferents begudes i aliments. Quan hi ha pèrdues (p. ex. diarrees, vòmits, excés de suor per exercici) s’ha de compensar aquesta pèrdua de líquids.

Dieta equilibrada para amanir 2-4 cops/dia 3-4 cops/sem 2 cops/dia 3 cops/dia 4-6 cops/dia Les racions recomanades varien, en número i quantitat, segons l’edat i els requeriments individuals

QUANTS ÀPATS HEM DE FER AL DIA? 4 O 5 REPARTITS DE LA SEGÜENT MANERA: ESMORZAR (en CASA) MIG matí (no oblidar) Menjar Berenar Sopar

RECORDA!! L’ esmorzar ajuda a millorar el rendiment intel·lectual y físic L’ aigua ha de ser la beguda principal Fer 5 àpats al dia NO OBLIDAR ESMORZAR ABANS D’ ANAR A L’ INSTITUT. Menjar a poc a poc i mastegar be.