La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ"— Transcripción de la presentación:

1 ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ

2 SAPS QUÈ MENGES?

3 Funcions primordials dels aliments
Aliments energètics: Contribueixen a proporcionar energia l’organisme rics en carbohidrats i greixos Ex. Dolços, pa, cereals llegums, fruits secs, olis, margarines Aliments plàstics: Contribueixen a la formació de teixits, al creixement e desenvolupament de l'organisme. Són rics en proteïnes Ex. llet, formatge, ou, carn Aliments reguladors: Permeten que es realitzen de manera correcta totes les funcions de l'organisme. Són rics en vitamines, minerals o aigua Ex. Fruites e verdures

4 LA RODA DELS ALIMENTS Llets i derivats Olis i greixos
Verdures i Hortalisses Creïlles, llegums i fruits secs Carn, ous i peix Llets i derivats Olis i greixos Cereals, sucres i pastes Fruites

5

6 Colesterol Aliments que prevenen el colesterol La lecitina L’all

7 Consells Menja gran varietat d’aliments
Fes exercici per mantindre el pes correcte Fes una dieta baixa en colesterol i greixos La teua dieta deu ser rica en verdures i fruites Redueix el consum de sucre Consumeix aliments amb poca quantitat de sal

8 Filosofía de la Dieta Mediterránea

9 Característiques de la dieta Mediterrània
Oli d’ Oliva Peix Fruites Llegums Verdures Pastes Cereals Integrals L’art de cuinar Les persones que consumeixen aquesta dieta presenten menor risc de malalties cròniques com la de las artèries del cor i càncer, principalment dels aparells digestiu i respiratori.

10 Menjar “Basura” Components Excés de sucres Excés de greixos
Excés de sal i additius Colorants i conservants

11 Els aliments transgènics són tots aquells que contenen ingredients o que varen ser produïts a partir d’un Organisme modificat genèticament. Provenen majoritàriament de plantes transgèniques com la dacsa o la soja.

12 CONSERVACIÓ LIOFILITZACIÓ ENVASAT CONGELACIÓ REFRIGERACIÓ
ESTERILITZACIÓ PASTEURITZACIÓ DESHIDRATACIÓ LIOFILITZACIÓ CONSERVACIÓ

13

14 TIPUS DE NUTRIENTS

15 TIPUS D’ ALIMENTS

16 TAXA DE METABOLISME BASAL (TMB):
calories consumides en un dia, en repòs abosolut i a temperatura constant EQUACIÓ DE HARRIS I BENEDICT HOME TMB = 66 + [13,7 X pes (Kg)]+[5 x alçada (cm)]-[6,8 x edat (anys)] DONA TMB = 65,5 + [9,6 X pes (Kg)]+[1,8 x alçada (cm)]-[4,7 x edat (anys)]

17 INGESTA DIÀRIA ALIMENTS (NATURALS I ELABORATS) ALTRES SUBSTÀNCIES
NUTRIENTS ORGÀNICS HIDRATS DE CARBONI O GLÚCIDS SUCRE FÉCULES I MIDÓ FIBRA LÍPIDS GREIXOS COLESTEROL VITAMINES PROTEÏNES ANIMALS VEGETALS INORGÀNICS MINERALS AIGUA Que forma part dels aliments ALTRES SUBSTÀNCIES ALCOHOLS ADDITIUS CONSERVANTS EDULCORANTS Es beu per a completar les necessitats diàries


Descargar ppt "ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ"

Presentaciones similares


Anuncios Google