La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’Aparell Circulatori

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’Aparell Circulatori"— Transcripción de la presentación:

1 L’Aparell Circulatori
L’aparell circulatori està format pel cor i vasos sanguinis. Aquest aparell que serveix per a portar aliments i oxigen a les cèl-lules de tot el cos i per a collir la ‘’brossa’’ que després s’expulsen en l’orina i per l’aire exhalat. De tota aquesta tasca s’encarrega la sang, que circula constantment. A més a més el aparell circulatori té altres funcions com regular la temperatura del cos, intervindre en les defenses del organisme, etc.

2 EL COR El cor és l’òrgan responsable d’abastir al cos de sang carregada amb oxigen i nutrients. Está situat entre els pulmons, i la seua grandària és com un puny. Normalment, batega entre 60 i 90 vegades per minut. El cor está dividit en dues meitats que no es comuniquen entre si: la meitat dreta sempre té aire pobre en oxigen, mentre que la meitat esquerra sempre té aire ric en oxigen que serà distribuït pel nostre cos. El cor funciona com una bomba, distribuint la sang rica en oxigen a través de les artèries. La sang torna al cor per les venes.

3 ELS VASOS SANGUINIS Hi ha de tres tipus de vasos sanguinis:
1. les artèries, que tenen els conductes amb les parets gruixudes i transporten la sang al cos. 2. les venes, que tenen els conductes amb les parets primes i transporten la sang al cap i al cor. 3. els capil·lars, que tenen els conductes finíssims i que uneixen les artèries amb les venes.

4 LA SANG La sang és un fluid que recorre l’organisme, a través dels vasos sanguinis, transportant cèl·lules, tots els elements necessaris per dur a terme les seues funcions vitals. Una persona adulta té entre 4,5 i 6 litres de sang, és a dir, un 7% del seu pes corporal. La sang transporta els principis nutritius des de l’aparell digestiu fins a les cèl·lules, d’on es recullen també les substàncies de rebuig per eliminar-les. També és l’encarregada de regular el transport de l’oxigen i l’eliminació de l’anhídrid carbònic. Té un paper important en funcions com la coagulació, la immunitat i el control de la temperatura corporal.

5 COMPONENTS DE LA SANG Glòbuls vermells Glòbuls blancs Plaquetes
Hemoglobina

6 MILLORAR APARELL CIRCULATORI
Perquè l‘aparell circulatori es mantinga en perfecte estat, cal portar un estil de vida saludable, és per això necessari fer el següent: Exercici regular Dieta variada Beure aigua


Descargar ppt "L’Aparell Circulatori"

Presentaciones similares


Anuncios Google