Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
Publicada porJosselin Pothier Modificado hace 5 años
1
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
PROMOCIÓ DE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE ENTRE LA POBLACIÓ ADOLESCENT DE LA CIUTAT DE VIC (PASAVIC) Universitat de Vic. Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar: Míriam Torres i Cristina Vaqué. Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
2
PASAVIC: Taller Dietètic
3
Menjar no és tan sols nutrir-se o alimentar-se.
És acostar-se a un món d’olors, sabors, colors i textures. És un senyal d’identitat i de tradició. És una porta d’entrada a d’altres cultures.
4
L’adquisició de bons hàbits vinculats a l’alimentació i l’activitat física és un procés imprescindible per al bon desenvolupament físic i mental, així com, per gaudir i créixer Menjar de manera adequada, amb varietat i equilibri, és una garantia de salut
6
En l’alimentació, és important:
Un bon repartiment dels àpats al llarg del dia. Entre 5 i 6 àpats:1r esmorzar a casa, 2n esmorzar a l’escola, dinar, berenar, sopar i en ocasions, la ingesta d’un làctic abans d’anar a dormir. Per què ? Per que ens ajudarà a equilibrar l’alimentació al llarg del dia i evitar llargues estones sense menjar o ingestes massa abundants.
7
En l’alimentació, és important:
El 1r esmorzar i és convenient que sigui complet: Per què? Perquè és l’àpat que inaugura el dia i et posa ens marxa. Llet o derivats Pa, cereals o galetes... Fruita o suc de fruites + + i...la millor opció pel segon esmorzar, és un entrepà !!
8
En l’alimentació, és important:
Tenir cura de la varietat cal disposar d’aliments de tots els grups bàsics (làctics, cereals i farinacis, fruita, fruita seca, verdura, llegums, carn, peix, ous, oli d’oliva… aigua) i presentar-los i preparar-los de diferents formes. Per què? Perquè així poden aconseguir una alimentació completa.
9
Cal potenciar... El consum de fruita fresca, com a postres habituals dels àpats i com a complement d’esmorzars i berenars El consum de verdures i hortalisses en el 1er plat i/o com a guarnició del 2on plat dels diferents àpats El consum de llegums i de fruita seca
10
Cal potenciar... El consum de làctics, principalment, en forma de llet, iogurts i formatges El consum de peix La presència de pa en els diferents àpats.
11
Cal potenciar... i...l’activitat física regular com a hàbit saludable
L’ús de l’oli d’oliva El consum d’aigua com beguda bàsica i vital, tan en els àpats com fora d’aquests i...l’activitat física regular com a hàbit saludable
12
Cal reduir... La ingesta freqüent de llaminadures, prioritzant com a alternativa la fruita seca Les begudes refrescants (coles, llimonades i taronjades), prioritzant el consum d’aigua, sucs de fruita i de fruita fresca La brioixeria i la pastisseria, prioritzant el consum d’entrepans
13
Cal reduir... Les cremes de xocolata, cremes, mousse i d’altres, com a postres habituals dels àpats. El consum freqüent de menjar ràpid, “fast food”. ...així com...el sedentarisme i l’excés “d’activitats de pantalla” (televisió, ordinador, consoles, etc.)
14
tant l’alimentació com l’activitat física, són essencials en la prevenció de l’excés de pes !!!
15
Posem-ho en pràctica... Cal fer-se’n responsable!
Triar, comprar i cuinar els aliments pot ser divertit. Cal provar-ho! Participar en l’elaboració dels àpats familiars. Cal implicar-se! Tots els àpats són importants. Cal fer-se’n responsable!
Presentaciones similares
© 2024 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.