La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA"— Transcripción de la presentación:

1 NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
7 de novembre 2018 Sílvia Viñas, dietista i nutricionista

2 RELACIÓ ENTRE L’ALIMENTACIÓ I EL CÀNCER
Segons el Codi Europeu Contra el Càncer l’alimentació és un dels factors a tenir en compte per a la seva prevenció, juntament amb l’exercici físic, no fumar ni beure alcohol i prendre les precaucions adequades davant el sol. Per tant, tenir una dieta equilibrada és important dins d’un estil de vida saludable si volem evitar patir un tumor maligne. L’alimentació està relacionada enormement amb la nostra salut present i futura. Això no vol dir que les malalties oncològiques es puguin arribar a prevenir a través d´una dieta específica o que si hem desenvolupat algun tipus de tumor la causa sigui la nostra manera de menjar. És dificil relacionar el consum d’un aliment natural amb la malaltia, però cal reconèixer que en els aliments es poden trobar contaminants que sí estan reconeguts com a cancerígens. Exemples: arsènic, algunes nitrosamines, aflatoxines, dioxines i bifenils perclorats…

3 RELACIÓ ENTRE L’ALIMENTACIÓ I EL CÀNCER
Contínuament estem bombardejats a través dels mitjans de comunicació i internet amb informació que relaciona dieta i càncer. Aquesta sobreinformació pot ser malinterpretada i fins i tot provocar angoixa a les persones que volen cuidar-se i no saben què menjar per fer-ho de la millor manera possible. A continuació disposo informació cientificament contrastada sobre el que sabem d’aliments per prevenir el càncer i de l’alimentació a seguir un cop ja hem desenvolupat la malaltia.

4 DIETA I CÀNCER Energia (Kcal)
Macronutrients: Proteïnes, Lípids, Carbohidrats Micronutrients: Vitamines, Minerals Altres components bioactius Altres substàncies: formades en els aliments o contaminants o afegits als aliments

5 DIETA I CÀNER: RESUM I RECOMANACIONS
L´alcohol és probablement la substància més cancerígena que estem consumint de manera habitual a Espanya. L’etanol i l’acetaldehid presents en les begudes alcohòliques són cancerígenes. Hi ha una elevada evidència científica que el consum d’alcohol incrementa el risc de patir càncer de mama, intestí, fetge, cavitat oral, faringe i laringe.

6 DIETA I CÀNCER: RESUM I RECOMANACIONS
L’organització Word Cancer Research Fund ha elaborat un informe a nivell mundial sobre l’evidència científica en alimentació, nutrició i activitat física per a la seva prevenció. La segona versió actualitzada d´aquest informe és de l’any Gràcies a aquest podem veure d´una manera senzilla i resumida què hi ha de cert entre el consum d’aliments i diferents tipus de tumors malignes. Com per exemple, quins són els aliments que prevenen el càncer.

7 DIETA I CÀNCER

8 DIETA I CÀNCER: ALIMENTS

9 DIETA I CÀNCER: OBESITAT I ACTIVITAT FÍSCIA

10 CÀNCER I SUPLEMENTS DIETÈTICS
El consum d’antioxidants i càncer també es troba a l’ordre del dia . Aquestes substàncies s’han de consumir diariàriament a través dels aliments Els complexos vitamínics i minerals no han demostrat cap efecte positiu en la prevenció del càncer. En alguns assajos fins i tot s’ha vist que poden tenir un efecte perjudicial.


Descargar ppt "NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA"

Presentaciones similares


Anuncios Google