La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Nutrició i l’ Alimentació

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Nutrició i l’ Alimentació"— Transcripción de la presentación:

1 La Nutrició i l’ Alimentació
Ciències de la Naturalesa

2 Els nutrients i les seves funcions :
Les funcions bàsiques són: Aportar l’energia necessària per al bon funcionament de l’organisme. Aportar els materials necessaris per la formació de noves estructures corporals. Intervenir en la regulació de totes les reaccions que tenen lloc al cos.

3 Els aliments s’agrupen en :
Glúcids o hidrats de carboni. Lípids o greixos. Vitamines. Elements minerals. Aigua.

4 Els glúcids: La principal funció dels glúcids és la producció d’energia. Monosacàrids: glucosa, fructuosa i galactosa. Disacàrids: sacarosa, lactosa i maltosa. Polisacàrids: midó, glicogen i cel·lulosa.

5 Els greixos Els greixos són nutrients rics en energia i són:
d’origen animal: carn de porc, xai, ànec,... d’origen vegetal: olives, avellanes,soia, ....

6 Les proteïnes Les proteïnes són uns nutrients fonamentals que l’organisme utilitza per forma les seves estructures. Estructura d’una proteïna :

7 Les vitamines Les vitamines són nutrients que regulen el matabolísme humà. Es divideixen en dos grups: liposolubles : A, D, E, K hidrosolubles: B, C, H

8 Els minerals Els minerals són nutrients inorgànics que desenvolupen tres tipus de funció: formen una part important de certes estructures del cos. són components de líquids orgànics. actuen com a reguladors de reaccions.

9 L’aigua L’aigua és el component fonamental dels éssers vius.
La molécula d’aigua :


Descargar ppt "La Nutrició i l’ Alimentació"

Presentaciones similares


Anuncios Google